De dames van Peursum hebben vandaag in Almkerk een onnodige nederlaag geleden.

Op een dramatisch grasveld was Peursum veruit de betere in de 1e helft. Er werden een 6-tal 100% kansen gecreëerd maar ook net zo om zeep geholpen. 

Rust 0-0

Na de rust slaat het noodlot toe voor Peursum want Adrien lijkt op het oog een zware knieblessure te hebben opgelopen. Peursum heeft daarna recht op een 100% penalty wegens hands maar de bal gaat niet op de stip.

Almkerk komt vanuit een corner wat gelukkig op 1-0 via de rug van Daniëlle van Buuren verdwijnt de bal in het doel. Al snel komt Peursum langszij. Ook Peursum scoort vanuit de corner Daniëlle maakt de 1-1. 20 minuten voor tijd een corner voor Almkerk. De corner wordt veel te hard genomen en 2 speelsters van Almkerk botsen tegen elkaar. De scheidsrechter fluit tot ieders verbazing voor een penalty ongelooflijk maar waar en de penalty wordt benut 2-1.

Peursum komt weer vrij snel op 2-2 Dit keer is het Marlien die een voorzet van Heleen binnen werkt. Dan slaat ook het noodlot voor Jane toe die net hersteld was van een enkel blessure. Nu klapt ze door haar andere enkel en ook Jane zijn de dames voorlopig kwijt. 3 minuten voor tijd glipt er een speelster van Almkerk door de verdediging van Peursum heen en gaat op Laura af. Dit keer vloert Laura de speelster en gaat de bal terecht op de stip. 

Ook deze penalty wordt benut en Almkerk wint zo met 3-2.

De dames leiden zo een onnodige nederlaag en mogen nu met 9 wedstrijden te gaan geen fouten meer maken. 

Dinsdag alweer een wedstrijd. Dit keer een uitwedstrijd tegen Well vrouwen 1.

Op naar herstel.

Tot dinsdag.