Het had zomaar een titel kunnen zijn voor een stripboek maar het was wel een feit vandaag. Peursum reeg de kansen aaneen en af en toe was het net een schiettent waar een menig kermis eigenaar jaloers op zou zijn. 

Dat er uiteindelijk maar slechts 5X werd gescoord mocht een wonder heten want al had er 15 tot 20-0 gestaan dan was dat niet eens geflatteerd te noemen. Het was een middag van kat en muis.

Vandaag nam Peursum het thuis op tegen Everstein vrouwen 1. Bij Peursum waren Gelinda, Marlien, Carmen en Roxenne afwezig en was Christine nog niet helemaal hersteld van de griep. Flink gepuzzel dus om het elftal goed neer te zetten.

En zonder echt groots te spelen werd al snel duidelijk dat Everstein niks had in te brengen, de ploeg uit Everdingen zou deze middag slechts 1 keer op doel kunnen schieten uit een vrije trap. Peursum daarentegen creëerde voldoende mogelijkheden heden maar om alle onbenutte kansen te beschrijven zou mij zomaar 2 uur kunnen kosten dus die besparen wij u. 

Het is uiteindelijk Jane die de score opent. Na een prima steekpass van Heleeen is het Jane die als 1e de doelvrouw weet te passeren 1-0. Peursum gaat door en Louelle maakt er uiteindelijk 2-0 van. Een afgeslagen corner beland bij Louelle die vanaf 20 meter fraai raak schiet.

Heleen maakt er nog voor de rust 3-0 van( zie video in eerder bericht) en zo gaat Peursum met een 3-0 voorsprong de rust in. 

Binnen een minuut na rust maakt Heleen de 4-0 na een uitstekende aanval. Jane zet vanuit wederom een fraaie aanval Peursum op 5-0. Hier zou het bij blijven want ook een penalty was deze middag niet aan Peursum besteed. Heleen liet de keepster kansloos maar zag haar inzet langs de verkeerde kant van de paal verdwijnen.

Zo wint Peursum ondanks een hoop afwezigen zeer makkelijk van Everstein. De gemiste kansen waren HUGE maar dat kan een keer gebeuren. 

Aanstaande dinsdag staat er wederom een thuiswedstrijd op het programma. We spelen dan om een plekje in de kwartfinale van de KNVB beker. De tegenstander op Sportpark Peursum is Buren vrouwen 1 dat uitkomt in de zondag 4e klasse maar hier maandag meer over.

De aftrap van dit duel is om 20:30.

Tot dinsdag.

Peursum vrouwen 1 – Everstein vrouwen 1 5-0 (3-0)

12e min 1-0 Jane Verbaan.
18e min 2-0 Louelle van der Aa.
32e min 3-0 Heleen van der Meijden.
46e min 4-0 Heleen van der Meijden.
75e min 5-0 Jane Verbaan.
77e min Heleen mist strafschop.