Vandaag speelronde 10 op het programma. We ontvingen op Sportpark Peursum de dames van HSSC`61 vrouwen 1.

Peursum kende in aanloop na de wedstrijd wat tegenslag. Jane en Adrien waren ziek en afwezig, en ook Louelle was wat ziekjes. Louelle moest zich in de rust dan ook laten vervangen. Ook Gelinda was nog niet op en top fit, mede door 2 ontstoken ogen was het zicht alles behalve goed maar op karakter speelde ze de wedstrijd toch.

Dan de wedstrijd.

Peursum had zoals verwacht veel meer balbezit dan de tegenstander. Een oranje muur trok zich terug en het was aan Peursum om deze muur langzaan te doorbreken. Peursum speelde de bal in een hoog tempo rond en al snel werd de ploeg een paar keer dreigend, echter in deze fase wist de uitploeg telkens net nog op het eind een echte kans te voorkomen.

Na 15 minuten begon de muur dan toch al scheuren te vertonen en met veel lopende mensen zonder bal werd het voor HSSC`61 al snel moeilijk om alles te belopen. De ruimtes werden groter en na 16 minuten ontsnapt Marlien die de bal panklaar legt voor Heleen. Heleen heeft de bal voor het intikken maar schiet tot ieders verbazing naast. Het was een kwestie van tijd dat er een goal zou vallen en die viel na 22 minuten. Wederom bouwt Peursum van achteruit prima snel op en Christine wordt vrijgespeeld op het midden, pakt wat meters speelt Heleen in en krijgt de bal weer terug van Heleen. Christine krijgt de bal langs de doelvrouw en schiet uiteindelijk de 1-0 tegen de touwen.

Peursum gaat door en creƫert steeds meer kansen alleen een uitstekende keepster voorkomt met regelmaat een doelpunt. Toch is het in de 37e minuut Heleen die Peursum op 2-0 zet. Na een mooie actie tussen Louelle en Marlien wordt Heleen aangespeeld die raakt schiet in de linker hoek.

Vlak voor rust krijgt HSSC`61 haar enige echte kans van de wedstrijd. Door slordig en onnodig balverlies mag er een speelster alleen richting Laura. HSSC`61 weet geen gebruik te maken van dit slippertje en de kans wordt naast geschoten.

Rust 2-0.

Na de rust probeert HSSC`61 wat meer naar voren te voetballen en is dan zo nu en dan wat meer op de helft van Peursum te vinden maar het kan niet echt voor gevaar zorgen. Peursum daarentegen krijgt grote kansen maar het vizier van de dames stond niet echt super scherp vandaag.

Uiteindelijk beslist Peursum het duel pas in de 63e minuut. Heleen stuurt haar tegenstander het bos in en legt de bal goed terug, de bal wordt hard op doel geschoten door Gelinda maar de keepster red maar in de rebound maakt Gelinda er alsnog 3-0 van.

2 minuten later wordt Marlien alleen voor de keepster gezet en Marlien schuift de bal koelbloedig binnen 4-0. Peursum gaat door maar pas in de 82e minuut scoort de ploeg weer. Wederom wordt er een mooie aanval opgezet en de bal wordt hard voor getrokken op Joyce die als een echte spits onberispelijk binnen knalt 5-0. HSSC`61 maakt in de 88e minuut nog wel de 5-1 via een goal waar een buitenspel luchtje aanzat, alleen oordeelde de scheidsrechter anders. Een treffer slechts voor de statistieken.

Peursum won zo wederom en kan weer 3 punten bijschrijven. Na afloop bleek zowel Ophemert als Well punten te hebben verspeeld en zodoende begint er een klein gaatje te ontstaan tussen Peursum en andere top 6 ploegen.

Volgende week wederom een thuiswedstrijd voor de dames. We ontvangen dan op Sportpark Peursum de dames van Sleeuwijk vrouwen 2.

De aftrap is om 12:30 en staat onder leiding van Dhr Teus Jongkind.

Tot volgende week.

Peursum vrouwen 1 - HSSCz61 vrouwen 1 5-1. ( 2-0 )

22e min 1-0 Christine de Baat.
37e min 2-0 Heleen van der Meijden.
63e min 3-0 Gelinda Boon.
65e min 4-0 Marlien Lammers.
82e min 5-0 Joyce Gelderblom.
88e min 5-1IMG 20180217 WA0018IMG 20180217 WA0018IMG 20180217 WA0018IMG 20180217 WA0018IMG 20180217 WA0018IMG 20180217 WA0018