• Van Noordenne Logo
 • Stout Logo
 • Logo Rabobank

Overzicht seizoen 2017/2018 Peursum 1

2017 2018 Peursum 1

 De seizoenstart met trainer/coache Denny van Geffen, als opvolger van Rob Fluijt, was voortvarend. De aan de competitie voorafgaande districtsbeker was dit jaar al na de poulefase voorbij. Na de winst op DDS en een knap gelijkspel (2-2) tegen Schelluinen, werd uit bij Be Ready met 2-1 verloren.

De eerste competitiewedstrijd, de Giessenlandenderby in en tegen Arkel, werd verassend met 0-1 gewonnen. Na de 6-2 thuis tegen Zuilichem en de 1-5 uit bij Rhelico werd ook ASH op Sportpark Peursum met 2-0 verslagen.

23 sept. arkel peursum 0 1                                                                           Peursum won in de eerste competitiewedstrijd uit in en tegen Arkel met 0-1

Op zaterdag 21 oktober kwam het eveneens nog ongeslagen Unitas naar Giessenburg. Met nog een kwartier te gaan in deze gelijk opgaande wedstijd, was het Unitas dat het jonge Peursum op routine aftroefde en met 1-0 won. Een week later werd ook in en tegen Groot Ammers, ondanks een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Bram den Hartog, onverdiend met 2-1 verloren.

Thuis werd MVV”58  de week daarop simpel met 3-0 aan de kant gezet. De uitwedstrijd bij Noordeloos werd daarna weer onnodig met 2-1 verloren.

Er tekende zich een neergaande lijn af in de prestaties van Peursum. Het spel was vaak erg wisselvallig en er werden wel kansen gecreëerd maar aan de afwerking ontbrak het vaak.

Zaterdag 25 november kreeg Peursum, uit bij VVAC, zeker in de eerst helft genoeg kansen om met een voorsprong te gaan rusten. Het was echter Nick Lakerveld die geheel tegen de verhouding in voor de thuisploeg scoorde. In het gelijk opgaande tweede deel, in een alles of niets spel van Peursum, werd in blessuretijd de eindstand op 2-0 bepaald.

DSCN0197                            In de uitwedstrijd bij VVAC werd niet alleen met 2-0 verloren, maar werd Bram den Hartog met een hoofdwonden langdurig uitgeschakeld

Uit de twee opeenvolgende thuiswedstrijden tegen de toch niet al te hoog ingeschatte teams van Brakel (1-1) en Kerkwijk (5-1), werden slechts 4 punten aan het totaal toegevoegd.

Met 19 punten uit 11 wedstrijden en een behoorlijk aantal blessures verder, brak na 17 december de korte winterstop aan. De 5e plaats na een prima competitiestart viel wat tegen, maar gezien alle blessureleed toch ook niet onverdienstelijk.

Een onverwachte tegenvaller was de mededeling dat trainer/coache Denny van Geffen het bestuur verzocht zijn 2 jarig contract na 1 jaar reeds te beëindigen.

Uit de winterslaap opgestaan (maar nog niet helemaal wakker) werd er op 27 januari onnodig met 3-2 van SVS”65 verloren. Ook in de 1e thuiswedstrijd na de winterstop tegen (op een revanche belust) Arkel was Peursum kansloos en verloor met 1-3.

DSCN0182        Uit bij SVS"65 werd onnodig en geheel tegen de verhouding in met 3-2 verloren. Aanvoerder Twan Romeijn moest een kwartier voor tijd uitvallen met een hoofdblessure.

In het uitje bij Well was er dan weer eens winst, de 1-2 kwam wel moeizaam tot stand maar er mochten weer 3 punten worden bijgeschreven.

Na 2 weken vorstverlet volgde er bij MVV”58 weer een complete off-day voor het team van Denny van Geffen. Binnen een kwartier stond er al 2-0 op het fel verlichte scorebord. Door de 2-1 uit een vrije-trap net voor rust van Jesse Baan, kwam er weer een spankeltje hoop. Maar in het tweede deel liep de thuisploeg uit naar 5-2.

Op 24 maart in de uitwedstrijd bij koploper Unitas leek Peursum te kunnen gaan stunten. In een redelijk gelijk opgaande wedstrijd bracht Jesse Baan Peursum op voorsprong, maar lang zou dat niet duren. Nog voor de rust wist ook Gorcums het net te vinden. Na de rust sloeg het noodlot voor Peursum toe… Direct na de thee moest Jesse Baan uitvallen met een rugblessure. Niet veel later kon ook Jaap Woltman niet verder en mocht jeugdspeler Jordi van Wijk invallen. Ondanks de prima inzet van Peursum wist Unitas door wat persoonlijke fouten in de gehavende achterhoede in de slotfase de eindstand toch nog naar 3-1 uit te breiden.

Paaszaterdag tijdens de Giessenlandenderby tegen SV Noordeloos was het reuze gezellig op Sportpark Peursum. Op deze, inmiddels traditie geworden, Bikkerballenmiddag won Peursum vrij simpel met 4-2 van de groen/zwarte en nam daarmee revanche op de 2-1 uit nederlaag.

p n 11 De Bikkerballen                                                                                                                       Daar waren ze weer de de bikkerballen

De week daarop uit bij Zuilichem werd weer een afstraffing met 4-1. Na de 3-1 winst thuis tegen SVS”65 en de 1-1 uit bij Brakel, ging het in Hellouw tegen ASH ook weer mis en werd met 1-0 verloren. Het positieve van deze wedstrijd was dat, zij het noodgedwongen, weer een jeugdspeler zijn debuut in Peursum 1 mocht maken. Dit keer was het Nick den Hertog die naast de al eerder ingevallen Jordi van Wijk speelminuten kreeg.

De laatste 3 wedstrijden van het seizoen stond er, behalve de eer en een plaats bij de eerste 6, in de eindrangschikking niets meer op het spel.

De 5-0 winst thuis tegen Rhelico was min of meer ingecalculeerd maar de zwaar bevochten 3-2 tegen VVAC mocht toch wel verrassend worden genoemd!

Na een 0-1 en 1-2 achterstand werd VVAC halverwege de tweede helft op een 3-2 achterstand gezet. Het werd een hectische laatste deel van deze streekderby waarin Peursum zich ondanks alle druk knap staande hield.

In de laatste wedstrijd van Denny van Geffen als trainer/coache bij Peursum werd het een doelpuntenfestijn tegen een zwak Well. Na een ruststand van 6-0 werd het uiteindelijk 9-1, waar een uitslag met dubbelcijfers zeker nog wel mogelijk was geweest. Voor de tweede keer deze competitie wist Martijn Rietveld 5 doelpunten in 1 wedstrijd te scoren.

Eindstand

Al met al waren er in het seizoen 2017/2018 voor Peursum 1 weinig echte hoogtepunten. Een 6e plaats in de eindrangschikking van de 4e  klasse D was iets minder dan verwacht. Het meedoen voor een periodetitel of voor promotie heeft er niet echt in gezeten. Het grote aantal, en veelal langdurige, blessures zullen daar zeker mede debet aan geweest zijn. Positieve kanten waren er zeker ook! Het aantal jeugdspelers dat dicht tegen de doorstroming naar de Peursum hoofdmacht aan zit, of zich al heeft bewezen is duidelijk aanwezig. Dit geeft toch weer hoop voor het volgend seizoen onder leiding van Ton Heijstek, Michel Roza en leider Jan Dingemans.

Eindstand 4e klasse D seizoen 2017/2018

Dit seizoen kregen in de 26 competitiewedstrijden en 3 bekerwedstrijden, mede door de vele blessures, 31 spelers speelminuten in Peursum 1.

Wie maakten de meeste wedstrijdminuten in die 29 wedstrijden...

De top 3:                                                                                                                                

1. Twan Romeijn mist slechts 1 wedstrijd en viel bij SVS’65 15 minuten voor het einde uit met een hoofdblessure.                                                    

 2. Broer Steven was 2 wedstrijden door een blessure niet inzetbaar en mist door wissels nog 53 speelminuten.

 3. Keeper Derek Peters miste slechts 3 wedstrijden waarvan 2 door een rugblessure.

Er werd in deze 29 wedstrijden 69 keer gescoord en er moesten 47 tegentreffers worden geïncasseerd. Ondanks dat het scoren soms moeizaam leek te gaan werden gemiddeld over strijden 2,38 doelpunten per wedstrijd gemaakt. Ten opzicht van het seizoen 2016/2017 een flinke vooruitgang, er werd toen in de 22 competitie- en 3 bekerwedstrijden slechts 39 keer gescoord (1.56 per wedstrijd) en het aantal tegentreffers was toen 55.

martijn Rietveld 2

                                                                    Topscoorder van Peursum 1 Martijn Rietveld scoorde 20 doelpunten in 27 wedstrijden

Doelpuntenmakers: in de 29 wedstrijden ( beker en competitie).

De top 5:                                                                                                                                                       

1. Martijn Rietveld 20 doelpunten in 27 wedstrijden.                                                                       

2. Jesse Baan 10 doelpunten in 24 wedstrijden.                                                                                 

 3. Mitchell Huisman 6 doelpunten in 26 wedstrijden.                                                                            

4. Daan Carpentier 5 doelpunten in 11 wedstrijden.                                                                             

5. Bram den Hartog 4 doelpunten in 20 wedstrijden.

Nick den Hertog                                        Nick den Hertog was een van de jeugdspelers die dit seizoen hun eerste speelminuten in de Peursum hoofdmacht mochten maken.

Welke jeugdspelers JO19/JO17 kregen dit seizoen hun speelminuten in Peursum 1:

Naast Sjoerd den Boer, Mitchell Huisman, Rody Korevaar en Jaap Woltman (die inmiddels van vast waarde in de Peursumse hoofdmacht zijn) debuteerde:

Robin de Bruin (18 min.), Nick den Hertog (24 min.), Jurre Nomen (18 min. en Marc Zuur (182 min.)

Dennis Boer, Ronald Post, Thimo Ponsen en Jordi van Wijk debuteerde vorig seizoen reeds en kregen ook dit seizoen speelminuten.

Jordi van Wijk 88 minuten(vorig jaar 32), Ronald Post 235 (vorig jaar 16) en Dennis Boer 277 (22 vorig jaar). Thimo Ponsen 180 (vorig jaar 104).

Verslag en foto’s  Wim den Toom.

2017-2018 peurs...
peursum-dss14 v...
peursum-dss14 e...
12 sept. schell...
12 sept. schell...
16 sept. be rea...
16 sept. be rea...
23 sept. arkel-...
arkel-peursum d...
arkel-peursum e...
arkel - peursum
30 sept peursum...
peursum-zuilich...
7 okt. rhelico-...
rhelico-peursum...
rhelico-peursum...
14 okt. peursum...
peursum-ash gin...
peursum-ash me...
21 okt.peursum-...
peursum-unitas ...
peursum-unitas ...
28 okt. gr. amm...
Gr.Ammers -Peur...
gr.ammers-peurs...
4 nov. peursum-...
peursum- mvv58 ...
peursum-mvv58 z...
11 nov.Noordelo...
noordeloos-peur...
25 nov. vvac- p...
vvac- peursum
vvac-peursum br...
vvac-peursum de...
2 dec. peursum-...
peursum-brakel ...
peursum-brakel ...
16 dec. peursum...
peursum - kerkw...
peursum - kerkw...
peursum- kerkwi...
27 jan. svs65-p...
svs65-peursum t...
svs65-peursum e...
3 febr. peursum...
peursum - arkel
Peursum-Arkel t...
17 febr. well -...
well - peursum
de strafschop 0...
een invalbeurt ...
10 mrt. mvv 58 ...
ook steven rome...
het loopt van g...
24 mrt. unitas-...
unitas-peursum ...
unitas - peursu...
31 mrt. peursum...
peursum - noord...
peursum - n.loo...
7 apr. zuiliche...
zuilichem-peurs...
zuilichem - peu...
peursum-svs 65 ...
peursum- svs 65
28 apr. ash -pe...
ash - peursum m...
5 mei peursum -...
peursum - rheli...
peursum - rheli...
12 mei peursum ...
peursum - vvac ...
peursum-vvac 0-...
peursum - vvac ...
26 mei peursum-...
peursum m- zuil...

teamfoto peursum 1

 

 

knvb widget peursum1

[FOUNDATION SPONSORS]

Foundation sponsors

 • Adminance Logo
 • Aenr Logo
 • Albert Heijn Logo
 • Electro World Logo
 • Hak Installatieservice Logo
 • Hoogenboezem Logo
 • Logo Asian Delight
 • Nooteboom Logo
 • Peinemann Logo
 • Plein2 Logo
 • Rabobank Logo
 • Sportshop Vlot Logo
 • Stout Logo
 • Van Noordenne Logo

LAATSTE NIEUWS - Seizoen overzicht Peursum 1

Contact

Voetbal Vereniging Peursum

Sportplein 2 C

3381 LL Giessenburg

0184 - 65 17 19

secretaris@vvpeursum.nl

 
What do you want to do ?
New mail
© 2018 - 2020 | Ontwikkeld door COMMPRO