• Stout Logo
 • Logo Rabobank
 • Van Noordenne Logo

Doelpuntenfestijn bij Peursum- Well

Peursum – Well

Datum: 26 mei 2018

Uitslag: 9-1 ( rust 6-0)

Doelpuntenmakers: Martijn Rietveld 5x, Mitchell Huisman 3x, Marnik Korevaar en voor Well scoorde Thomas van Zeelst.

Kaarten: geen

Scheidsrechter: Kevin Konings uit Kerkdriel

Op deze warme zaterdag eind mei werd het seizoen 2017/2018 afgesloten met de thuiswedstrijd tegen laag vlieger Well. Op 17 februari werd de uitwedstrijd door 2 doelpunten van Jesse Baan met 1-2 gewonnen, maar net als bij Peursum waren er ook verrassingen in positieve of negatieve zin.

p w 34

Deze keer werd het een positief verhaal voor Peursum. Binnen het kwartier stond 3-0 op het scorebord. Martijn Rietveld kreeg in de 4e minuut de bal van Marnik Korevaar aangespeeld en kon simpel afronden. Nadat Rody Korevaar een voorzet van Mitchell Huisman maar net had naast gekopt, was het Huisman die Well tot wanhoop bracht. Nog voor het kwartier wist hij binnen 2 minuten 2 maal het net te vinden. Bij de 2-0 zette hij over links de verdedigers op het verkeerde been om van dichtbij te scoren. Aan de 3-0 ging een prima lange-bal van Jaap Woltman vooraf, die laag langs de afscheidnemende keeper Arjan van Aalst werd binnengeschoven.

p w 28

Even ging het gas er bij Peursum wat af, maar zelfs toen kwam Well maar zelden in de buurt van de Peursum 16 meter. Vanaf minuut 33 ging het weer hard. Marnik Korevaar dook prima in een gat achter de verdedigers en tekende de 4-0 aan. 3 minuten later was er totaal geen overleg tussen de Well verdedigers waardoor Martijn Rietveld een vrije doorloop kreeg en de 5-0 binnen kon schieten.

p w 26 even wat drinken

                                                                                                 Het was deze middag wel erg warm dus even een verfrissing

Niet geleerd van de eerdere situatie, kreeg Mitchell Huisman 2 minuten ook vrij doorgang om de ruststand van 6-0 aan te tekenen.

p w 12

 Nog geen minuut gespeeld in de tweede helft en het was weer raak. Een terugspringende bal van de paal, na een schot van Rody Korevaar, kon van dichtbij door Martijn Rietveld worden binnengetikt.

p w 30

                                                                               Martijn Rietveld wist voor de tweede keer deze competitie 5x in een wedstrijd te scoren.

Peursum topscoorder Martijn Rietveld was het die na 54 minuten, wederom na goed doorgaan van Rody Korevaar, de 8-0 in het netje schoot. 5 minuten later was de 9-0 een feit. Een toch wel bijzonder moment voor het team maar zeker ook voor Martijn Rietveld. Hij was het die in deze competitie in 1 wedstrijd voor de tweede keer 5 doelpunten scoorde. Er werden het laatste halfuur nog wat wissels in gebracht om ook de reserve spelers nog wat speelminuten te gunnen. Zo maakten jeugdspeler Jurre Nomen zijn debuut in de hoofdmacht van Peursum.

p w 32

                                               Jeugdspeler Jurre Nomen mocht in deze wedstrijd 20 minuten invallen en maakten daarbij zijn debuut in de Peursum hoofdmacht

De 10 werd door Peursum niet gehaald. Wel werd bij een zeer schaarse uitval van de gasten nog wel gescoord door Thomas van Zeelst. Het bleef bij 9-1, al waren de dubbele cijfers zeker mogelijk geweest.

p w 36Een simpele overwinning aan het einde van een kwakkelend seizoen. Dit seizoen heeft Peursum regelmatig jeugdspelers moeten inzetten in verband met het blessureleed waar Peursum helaas mee te maken heeft gehad. Met regelmaat pakte dit erg goed uit en dit geeft hoop voor de toekomst!

Opstelling Peursum: Derek Peters(K) – Steven Romeijn( 65 Rick van der Kooy) – Bram den Hartog – Jaap Woltman – Twan Romeijn(a) – Marnik Korevaar – Mitchell Huisman – Rody Korevaar(60 Sjoerd den Boer) – Glenn Post – Martijn Rietveld – Jesse Baan(72 Jurre Nomen).

p w 1

                                                    Pupil van de week Tim van Houwelingen naast de prima leidende scheidsrechter Kevin Konings voor aanvang van de wedstrijd

Onderstaand de reactie van o.a. beide trainers op Regio Voetbal. Hierin denkt Peursum trainer Denny van Geffen wel erg groot. Hij deelt Peursum 700 leden toe, de realiteit is echter dat dit er tegen de 600 zijn op dit moment.

Verslag en foto’s Wim den Toom

Peursum besluit seizoen met negenklapper tegen Well

www.regio-voetbal.nl

GIESSENBURG – Dankzij een 9-1 zege op Well kon trainer Denny van Geffen zaterdag met een glimlach afsluiten als trainer van Peursum. Voor de tweede keer dit seizoen maakte Martijn Rietveld vijf goals in één wedstrijd.                                             

Van Geffen toonde zich tevreden met de negenklapper. “Als je dan toch afscheid neemt en je wint met zulke cijfers, dan is dat altijd lekker. Hoewel er niks meer op het spel stond, vraag je die jongens toch om er wat leuks van te maken. We waren ervan overtuigd dat als we Well vroeg op de knieën kregen, we er overheen konden walsen en een grote uitslag konden neerzetten.”                                                                                                       

En zo geschiedde. Al na dertien minuten stond de thuisploeg op een riante 3-0 voorsprong. Bij het rustsignaal was die score al verdubbeld, terwijl goals van Mitchell Huisman (3x) en Marnik Korevaar uiteindelijk zorgden voor de grootste overwinning van Peursum dit seizoen.                                                                                                                               
“Een zege die we in mijn ogen zelf hebben afgedwongen. We hebben vandaag prima voetbal laten zien, eigenlijk net als in de laatste twee maanden al het geval was”, sprak de oefenmeester, die achteraf niet tevreden kon zijn met de zesde plek op de ranglijst. “Ik vind dat een club met 700 leden sowieso niet in de 4e klasse thuishoort. Er is veel mogelijk hier, maar door diverse redenen is het er niet altijd uit gekomen. In Giessenburg neem ik afscheid van een leuke groep gasten en er wacht komend seizoen een nieuwe uitdaging bij GVV’63”, besloot Van Geffen.

Well sluit seizoen op dramatische wijze af

www.regio-voetbal.nl                                                                                                                             

WELL – Well heeft het seizoen zaterdag op dramatische wijze afgesloten. Peursum liet in eigen huis met een 9-1 pandoering niets heel van de ploeg van trainer Edwin van de Braak.

Het telraam kon er zaterdag bij worden gepakt in Giessenburg. Al na dertien minuten was de stand 3-0. Peursum was na die bliksemstart niet van plan om de teugels te laten vieren en kwam in het restant nog zesmaal tot scoren. Thomas van Zeelst maakte vijf minuten voor het laatste fluitsignaal nog de eretreffer, al mag die term met een 9-1 nederlaag niet al te letterlijk worden genomen.

Credits
Well-trainer Van de Braak zag daarmee zijn ploeg voor de tweede keer in twee weken tijd met enorm grote cijfers verliezen. Hij zag wel een verschil ten opzichte van de 10-0 nederlaag op bezoek bij Unitas: “Toen is het nog lang een wedstrijd geweest, dat was vandaag geen moment het geval. Peursum overklaste ons vanaf het beginsignaal. Ze speelden ons in de eerste helft helemaal kapot. Als je dan na een kwartier al met 3-0 achter staat, weet je dat het een hele lange middag gaat worden. In de rust zei ik nog tegen de jongens dat ze niet weer zo snel in de tweede helft een tegengoal moeten krijgen en tien minuten later liggen er alweer twee in. Dat is wel heel typisch. Er was aan vandaag maar één ding positief en dat is dat het geen ‘tien’ is geworden. Gezien het scoreverloop had het nog veel pijnlijker gekund. Het is de eerste keer dat ik als trainer van Denny (van Geffen, red.) verlies, maar alle credits naar Peursum.”

De zware nederlaag voelde ook als een bedorven kers op de taart van de afscheidnemende Arjan van Aalst. Hij heeft besloten om te stoppen na jarenlange dienst voor de selectie. Hij maakte als eerste doelman een groot deel van de nacompetitie mee in het seizoen 2013-2014, maar verloor in de loop der jaren zijn plaats aan Nick van Hemert.

Zijn afscheidswedstrijd werd volgens Van de Braak niet wat hij ervan had gehoopt: “Arjan stond vandaag op doel. En er waren misschien wel één of twee ballen die hij had kunnen hebben, maar dat had Nick ook kunnen overkomen. Het is in ieder geval niet de mooiste afscheidswedstrijd geweest voor hem.”

p-w 1
p-w 2
p-w 3
p-w 4
p-w 5
p-w 6
p-w 7
p-w 8
p-w 9
p-w 10
p-w 11
p-w 12
p-w 13
p-w 14
p-w 15
p-w 16
p-w 17
p-w 18
p-w 19
p-w 20
p-w 21
p-w 22
p-w 23
p-w 24
p-w 25
p-w 26
p-w 27
p-w 28
p-w 29
p-w 30
p-w 31
p-w 32
p-w 33
p-w 34
p-w 35
p-w 36

 

teamfoto peursum 1

knvb widget peursum1

[FOUNDATION SPONSORS]

Foundation sponsors

 • Adminance Logo
 • Aenr Logo
 • Albert Heijn Logo
 • Electro World Logo
 • Hak Installatieservice Logo
 • Hoogenboezem Logo
 • Logo Asian Delight
 • Nooteboom Logo
 • Peinemann Logo
 • Plein2 Logo
 • Rabobank Logo
 • Sportshop Vlot Logo
 • Stout Logo
 • Van Noordenne Logo

LAATSTE NIEUWS - Doelpuntenfestijn bij Peursum - Well

Contact

Voetbal Vereniging Peursum

Sportplein 1

3381 LL Giessenburg

0184 - 65 17 19

secretaris@vvpeursum.nl

© 2018 - 2020 | Ontwikkeld door COMMPRO