Peursum krijgt hekkensluiter Kerkwijk niet op de knieën

Kerkwijk - Peursum

Datum : 19 mei 2018

Uitslag: 1-1 (rust 1-1)

Doelpuntenmakers: Michel van den Hanenberg 1-0 en Marnik Korevaar 1-1

Kaarten: geen

Scheidsrechter: Dirk de Ruiter uit Gorinchem

In de thuiswedstrijd, op een koude 16 december middag, werd Kerkwijk simpel met 5-1 verslagen. De man van de wedstrijd was toen Martijn Rietveld die de gehele Peursum productie voor zijn rekening nam.

Gezien de stand op de ranglijst zou het, half mei onder aanmerkelijk betere weersomstandigheden, dan ook moeten lukken om de volle winst binnen te halen.

Hoe anders zou de return echter verlopen.

Ondanks een geweldig veldoverwicht wist Peursum in en tegen Kerkwijk geen 3 punten mee naar Giessenburg te nemen. De complete voorhoede leek een snipperdag te hebben opgenomen. Zeker 6 of 7 100% kansen werden verprutst.

Na 7 minuten keek Peursum tegen een 1-0 achterstand aan. Een eerste poging van Kerkwijk om richting Peursum doel op te rukken werd al direct beloond. Michel van den Hanenberg schoot van dichtbij en zag de van richting veranderde bal de doellijn passeren.

k p 5

Op zichzelf was er voor Peursum nog niets aan de hand. Peursum bepaalde de lijnen terwijl Kerkwijk de lange-bal hanteerde. Het duurde dan ook niet lang en beide ploegen stonden weer op gelijke hoogte. Precies op het kwartier kon Rody Korevaar over links tot aan de achterlijn oprukken en Marnik Korevaar bedienen. Opspringend en met de buitenkant voet zetten hij op fraaie wijze de keeper van Kerkwijk op het verkeerde been en de 1-1 was een feit.

bram en scheids nw

Het leek een kwestie van tijd. Peursum leek door te stomen en snel op voorsprong te komen. Steven Romeijn kon diverse keren over rechts doorkomen, maar zijn voorzetten werden of slecht verwerkt of waren te hard. Jesse Baan probeerden het enkele keren van afstand maar ook hij kon de hechte verdediging niet slechten.

Het was regelmatig een omsingeling van de Kerkwijk verdediging, maar de Peursum aanvallers lieten zich verleiden in de trechter te lopen. De vleugels werden te weinig gebruikt. Er liepen soms wel 4 of 5 aanvallers binnen het vijandelijke 16 meter gebied. Net voor de rust probeerde de laatste-man Bram den Hartog het maar eens van afstand. Zijn harde schot van zo’n 20 meter ging echter slechts centimeters langs de verkeerde kant van de paal.

K P 2 weer net naast nw

Weer net naast

Na de rust bleef een wat mat spelende Jesse Baan in de kleedkamer achter. Zijn vervanger aanvaller Sjoerd de Boer begon goed aan het tweede deel. Maar nadat enkele pogingen gevaar te stichten waren mislukt, zakte hij ook terug en deelde mee in de malaise in de voorhoede. Het aantal kansen stapelde zich op, terwijl het team van Hans van Gameren sporadisch in de buurt van het Peursum doel kwam.

Zelfs het laatste kwartier leek het bijna nog van zelfsprekend, gezien de druk, dat Peursum zou gaan winnen. Nadat, om voor vele onduidelijke reden, een doelpunt van Peursum was afgekeurd, werd de druk nog eens opgevoerd.

k p 28                                                                                                        Een van de beste mensen op het veld vandag was Glen Post

Met alleen Bram den Hartog en de prima wedstrijd spelende Glen Post nog achterin, werd alles of niets gespeeld. Er was veel rood voor het doel van Kerkwijk, maar er was te weinig overleg en keeper Bas van Hemert steeg tot grote hoogte. In de slotminuut leek het opeens helemaal fout te gaan voor Peursum. Een snelle uitval van Kerkwijk leverde twee prima kansen op. Peursum mocht van geluk spreken dat paal een lat behulpzaam waren om een nederlaag te voorkomen.

k p 43

Peursum kreeg in deze wedstrijd veel te weinig, gezien de vele kansen en het balbezit. Tot de 16 meter was het spel best nog redelijk, maar de afwerking dramatische slecht. Te veel individuele acties en weinig doorzettingsvermogen waren daar mede debet aan. Aan de andere kant had het jonge team van Hans van Gameren het best aardig voor elkaar, al hadden zij ook over geluk zeker niet te klagen.

Zaterdag zal om 14.30 uur thuis tegen Well de laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2017/2018 worden gespeeld. Om verzekerd te zijn van de 6e plaats in de eindrangschikking van de 4e D klasse gewonnen moeten worden. Bij verlies en winst van de achtervolgers kan het zomaar plaats 8 worden. Dat zou toch zeker beneden het niveau van Peursum zijn. Ook zou winst een beter afscheid attentie zijn voor de voor de vertrekkende trainer/coache Denny van Geffen.

Opstelling Peursum: Derek Peters(k) – Steven Romeijn – Bram den Hartog – Rody Korevaar(72 Nick den Hertog) Marijn Korevaar – Twan Romeijn(a) – Mitchell Huisman( 82 Marc Zuur) – Jesse Baan(46 Sjoerd den Boer) – Martijn Rietveld – Glen Post.

Verslag en foto's Wim den Toom

k-p 1