• Van Noordenne Logo
 • Logo Rabobank
 • Stout Logo

Peursum – VVAC

Datum: 12 mei 2018

Uitslag: 3-2 ( rust 1-2)

Doelpuntenmakers: Roland Bos 0-1, Rody Korevaar 1-1, Joran Korevaar 1-2, Mitchell Huisman 2-2 en Martijn Rietveld 3-2.

Kaarten geel: Marijn Korevaar – Steven Romeijn en Jaap Woltman (Peursum) en Sander Bos en Rick Damsteeg (VVAC).VVAC trainer Marten Boverhof werd met de rust weggezonden wegens herhaaldelijke opmerkingen op de leiding.

Scheidrechter: van Dalen uit Brakel.

In de voorlaatste thuiswedstrijd van het seizoen 2017/2018 kon Peursum zich revancheren voor de op 25 november geleden 2-0 nederlaag aan de put. Voor scheidend trainer Denny van Geffen zijn het de laatste loodjes van een kwakkelend seizoen met de Peursum hoofdmacht.

Bezoekers op deze warme middag in mei worden getrakteerd op snacks langs de lijn gesponsord door 100%LEUK.

Peursum kon vrijuit voetballen en laten zien dat het voetballend meer in huis heeft dan de stand op de ranglijst doet vermoeden

 P V 22

Door de winst van vorige week zaterdag thuis tegen Groot Ammers zijn de kansen voor VVAC om de nacompetitie te halen flink gestegen. Bij winst op Sportpark Peursum zou deelname aan de nacompetitie wel heel dichtbij komen…

Beide teams begonnen wat afwachtend. VVAC kreeg na 9 minuten een eerste kansje om Peursum keeper Derk Peters te testen, maar het rendement was nul. Toch waren het de bezoekers die eigenlijk uit het niets in minuut 15 op voorsprong kwamen. Bij een corner van rechts werd de korte hoek niet goed afgedekt, waardoor Roland Bos vrijstaand van dichtbij vrij simpel de 0-1 binnen heeft kunnen koppen.

P V 11 de 0 1

                                                                                                                                        De 0- 1 zat er na 15 minuten al in

Peursum herstelde zich snel van deze toch wel snelle treffer. Ruim 5 minuten later stoomde aanvoerder Twan Romeijn door het midden op. Hij creëerde voor zichzelf de ruimte voor een hard laag schot dat keeper Matthijs de Hoop nog net voor de lijn leek te kunnen keren. Een attente Rody Korevaar was hem echter te snel af wat de verdiende 1-1 betekende.

Tot aan de rust werd het een vrij open wedstrijd met kansen aan beide zijde. Zo wist Tom den Besten op het halfuur over rechts de 16 meter binnen te dringen. Kordaat ingrijpen van Glen Post voorkwam een vrije doorgang naar keeper Peters. Aan de andere kant wisten o.a. Jesse Baan en Martijn Rietveld de druk op de VVAC verdediging behoorlijk op te voeren.

De rust leek aan te breken met een voor beide partijen wel te accepteren 1-1 stand.

P V 31

Nadat eerst een doorbraak van Mark Wemmers door Derek Peters onschadelijk kon worden gemaakt, ging het voor Peursum toch nog fout. Wederom was er na een cornerbal te weinig overleg over het afdekken van de korte hoek. Dit keer kopte Joran Houweling van dichtbij binnen waardoor VVAC toch met een lekker gevoel en een 1-2 voorsprong mocht gaan rusten.

Trainer/coach Marten Boverhof was het niet eens met de wijze waarop scheidsrechter van Dalen leiding gaf en ging na het rustsignaal zijn beklaagt doen. Het gevolg was dat hij rood kreeg en na de thee niet meer in de dug-out mocht plaats nemen.

De spelers van VVAC kwamen, wellicht daardoor, zeer fel uit de kleedkamer. Peursum kwam de eerste 8 minuten na de rust niet aan een echte aanval toe een leek het onderspit te moeten gaan delven.

Wat zou het echter anders gaan lopen. Met veel wilskracht ontworstelde de mannen van Denny van Geffen zich aan de druk van de dit keer in het blauw gestoken Putbewoners.

P V 29 Marnik terug

                                                                             Marnik Korevaar kan na lang blessureleed weer invallen en de overwinning mee vieren

Na een lange bal in minuut 53 wist Mitchell Huisman fraai diagonaal de 2-2 binnen te schieten. Felle protesten van de VVAC bank voor buitenspel werden terecht niet beloond. Huisman kwam duidelijk achter een verdediger vandaan en scheidsrechter van Dalen nam de enige juiste beslissing om het doelpunt goed te keuren.

De technische staf van Peursum probeerde door twee aanvallende wissels de druk nog meer op te voeren. Doelpuntenmaker Rody Korevaar werd vervangen door Sjoerd den Boer, die na enkele weken van afwezigheid terugkeerde.

Het spel golfde op en neer en doordat beide teams voor de volle winst wilden gaan werd het een open strijd.

In de 64e minuut slalomde verdediger Glen Post richting de 16 meter van VVAC. Hij behield het overzicht en speelde op het juiste moment goaltjesdief Martijn Rietveld aan. Ogenschijnlijk simpel zette hij keeper de Hoop op het verkeerde been en de 3-2 was een feit.

P V 39

Peursum kreeg de kans om na de 3-2 door te drukken. De VVAC spelers begonnen elkaar verwijten te maken en dat ging duidelijk ten koste van hun spel.

Met nog 20 minuten te gaan kon Marnik Korevaar na lang blessureleed zijn rentree maken. De aanvaller liet zich duidelijk zien en werd op de rechter vleugel een handenbindertje voor de verdediging. Niet veel later werd naar veler mening een zuiver doelpunt van Martijn Rietveld afgekeurd. In tegenstelling tot de VVAC bank accepteerde Peursum deze beslissing en concentreerde ze zich op de het slotoffensief van VVAC.

De krachten namen af en enkele spelers liepen, mede door het broeierige weer, op hun tandvlees.

Ondanks de aanvallende aspiraties van keeper de Hoop bij corners voor het Peursum doel bleef Peursum overeind.

P V 46 de teleurstelling

                                                                                                       De onverwachte nederlaag valt VVAC erg zwaar

Een toch wel verdiende uitslag van het team dat op inzet en met bij vlagen goed spel het zichzelf uit het spel klagende VVAC pootje lichten.

Jammer dat ook dit keer de scheidsrechter weer de schuld krijgt en zelfs terug gegrepen wordt op wedstrijden uit het verleden om dit te bekrachtigen. (zie de reacties in het stukje hieronder van Regio Voetbal).

Nu de ziekenboeg aan het einde van dit seizoen weer leeg begint te lopen zou het mooi zijn als Peursum dit seizoen zou beëindigen zoals het is begonnen. Door de laatste 2 wedstrijden te winnen op inzet en waar mogelijk aantrekkelijk voetbal.

P V 2 pupil v d week Jurre de Kreij

               Voor aanvang van Peursum - VVAC mocht de pupil van de week Jurre de Kreij de bal dragen van een zeer ontspannend ogende scheidsrechter van Dalen

Zaterdag 19 mei om 14.30 uur wacht de uitwedstrijd in en bij Kerkwijk. De competitie zal worden afgesloten op zaterdag 26 mei om 14.30 uur thuis tegen Well.

Opstelling Peursum: Derek Peters(k) – Steven Romeijn – Glen Post – Bram den Hartog(58 Marck de Heer) – Jaap Woltman – Marijn Korevaar(72 Marnik Korevaar) – Rody Korevaar(55 Sjoerd den Boer) – Twan Romeijn(a) – Mitchell Huisman – Jesse Baan en Martijn Rietveld.

Verslag en foto’s : Wim den Toom

Druiven zijn erg zuur voor VVAC in Giessenburg

www.regio-voetbal.nl

GIESSENBURG - In een leuke en hete derby trok Peursum tegen VVAC aan het langste eind: 3-2. De doorgaans zo rustige trainer Marten Boverhof van de Putbewoners moest voortijdig de bank verlaten. Hij kreeg rood nadat hij fel reageerde bij een vermeend buitenspeldoelpunt.

"Het was gewoon een meter buitenspel en toen liepen bij mij even de emoties hoog op", vertelde de oefenmeester. "Eerder dit seizoen hadden we al eens scheidsrechter Van Dalen en toen gebeurde iets soortgelijks (Van Daalen keurde toen een goal goed die drie meter buitenspel was; daar waren vriend en vijand het over eens, red.)."

Zijn collega Denny van Geffen maakte het weinig uit of het nu buitenspel was of niet, hij vond de zege verdiend. "Eindelijk pakken we de winst in een derby. Het zat vandaag eens een klein beetje mee."

Uit corners kopten Roland Bos en Joran Houweling voor VVAC raak. Omdat Rody Korevaar tussendoor scoorde was de ruststand 1-2. De vermeende buitenspelgoal was van Mitchel Huisman, waarna Martijn Rietveld de winst aan Peursum schonk.

VVAC bewees zich hiermee, een week na de mooie overwinning op Groot-Ammers, een bijzonder slechte dienst. De groenwitten hebben een betere uitgangspositie voor de nacompetitie nu niet meer in eigen hand.

p-v 1 100% Leu...
p-v 2
p-v 3
p-v 4
p-v 5
p-v 6
p-v 7
p-v 8
p-v 9
p-v 10
p-v 11 de 0-1
p-v 12 de 0-1
p-v 13
p-v 14
p-v 15
p-v 16
p-v 17
p-v 18
p-v 19
p-v 20
p-v 21
p-v- 22
p-v 23 peter va...
p-v 24
p-v-25
p-v 27
p-v 28
p-v 29 marnik t...
p-v 30 opstelle...
p-v 31
p-v 32
p-v 33
p-v 34
p-v 35
p-v 36
p-v 37
p-v 38
p-v 39
p-v 40
p-v 41 het slot...
p-v 42
p-v 43
p-v 44
p-v 45
p-v 46 de teleu...

teamfoto peursum 1

 

 

knvb widget peursum1

[FOUNDATION SPONSORS]

Foundation sponsors

 • Adminance Logo
 • Aenr Logo
 • Albert Heijn Logo
 • Electro World Logo
 • Hak Installatieservice Logo
 • Hoogenboezem Logo
 • Logo Asian Delight
 • Nooteboom Logo
 • Peinemann Logo
 • Plein2 Logo
 • Rabobank Logo
 • Sportshop Vlot Logo
 • Stout Logo
 • Van Noordenne Logo

LAATSTE NIEUWS - Peursum laat VVAC struikelen.

Contact

Voetbal Vereniging Peursum

Sportplein 2 C

3381 LL Giessenburg

0184 - 65 17 19

secretaris@vvpeursum.nl

 
What do you want to do ?
New mail
© 2018 - 2020 | Ontwikkeld door COMMPRO