Getergde Peursum 10 zetten Rhelico in de hoek.

Peursum – Rhelico

Datum: 5 mei 2018

Uitslag: 5-0 (rust 2-0)

Doelpuntenmakers: Jesse Baan 1-0 – Marijn Korevaar 2-0 – Twan Romeijn 3-0 – Rody Korevaar 4-0 en Marck de Heer 5-0

Kaarten: Geen

Scheidsrechter: Joey van Straalen uit Berkel Enschot

Op de natte zaterdag 7 oktober had Peursum heel weinig moeite met Rhelico. De eindstand van 1-5 was reeds bij de rust bereikt, maar een veelvoud van deze uitslag was zeker mogelijk geweest. Daan Carpentier was toen de man van de wedstrijd met 3 doelpunten.

Met een aantal teruggekeerde spelers, waaronder de 6 weken wegens een voetblessure afwezige verdediger Bram den Hartog en ook Marijn Korevaar mocht na een schorsing van 2 wedstrijden weer aantreden.

p r 28

Al snel werd duidelijk dat Peursum deze wedstrijd van het ook jonge Rhelico moest kunnen winnen. Het eerste plaag stootje kwam na 6 minuten van Mitchell Huisman. Op aangeven van Jesse Baan zag hij zijn te zachte schot door keeper Michel Kuipers gestopt. 3 minuten later was het wel raak. Martijn Rietveld wist over rechts de door de midden mee opkomende Jesse Baan aan te spelen. Geheel vrij liet hij de Rhelico doelman nu wel kansloos en de snelle openingstreffer voor Peursum was een feit.

p r 7

Jaap Woltman moest met hooikoorts klachten in de twwede helft uitvallen

Peursum kreeg erg veel ruimte maar het tempo was te laag om echt met verrassende acties te komen. Op het kwartier was er zelfs een kansje van de kleine behendig Jan Bassa. Vanaf het middenveld wist hij enkele Peursum verdediger het bos in te sturen. Bij het doel gekomen waren de krachten op en zijn beoogde schot belande naast het doel over de achterlijn.

p r 23

Rody Korevaar was tegen het halfuur dichtbij een treffer, zijn mooie poging ging echter buiten bereik van de keeper rakelings voorlangs. Neef Marijn was enkele minuten later wel succesvol. Vanaf het middenveld komend pikte hij de afgeslagen bal op en liet het net bollen.

p r 12

Bram den Hartog kon maar vervelende blessure weer starten in de Peursum verdediging

In het restant tot de rust waren er geen echte doelpogingen meer en zakte de wedstrijd naar een bedenkelijk niveau.

Het tweede deel begon zoals deel een was afgesloten, met een laag tempo en mat spel. Peursum wist dat de winst binnen was en ging niet meer voluit. De technische staf maakte ook gebruik van de situatie en bracht in korte tijd alle 3 reserves binnen lijnen. Het gaf wel wat nieuwe impulsen maar echte uitgespeelde kansen kwamen er niet.

Met nog 20 minuten te gaan kwam Peursum echter met 10 man te staan. Na een onbesuisde en onnodige harde schouderduw, of eigenlijk meer een heupzwaai, ging het goed mis. Het slachtoffer, jeugdspeler Dennis Boer, belande door deze actie van Rhelico verdediger Boy Harks tegen de boarding en moest o.a. met een hoofdwond worden afgevoerd.

De geschrokken, en toch ook wat verbolgen 10 overgebleven Peursum spelers, pakte de draad echter geweldig op. Onder leiding van aanvoerder Twan Romeijn werd na de onnodige harde ingreep tegen Dennis Boer op sportieve wijze wraak genomen.

p r 16

Ook Rody Korevaar pikte in de slotfase van de wedstrijd zijn doelpuntje mee .

Twan Romeijn zelf wist al snel na het oponthoud voor de behandeling hard over rechts de 3-0 binnen te schieten. Even was er nog een uitval van de gasten, maar resoluut optreden in de verdediging voorkwam een tegentreffer.

Met eerst nog een uithaal van Mitchell Huisman op de paal was het even later wel raak. Na goed doorgaan van Martijn Rietveld die tussen wel 4 verdedigers Rody Korevaar toch nog wist aan te spelen. Een geplaatst schot met buitenkant voet betekende de 4-0.

In de slotminuut bracht de ingevallen Marck de Heer de eindstand ook nog op 5-0.

p r 2

Tijn Post mocht voor de wedstrijd op de foto met de ook pas 21 jarige scheidsrechter Joey van Straalen.

Gelukkig vallen de verwondingen van Dennis Boer mee en kon hij zich aan het begin van de avond weer melden op een zonnig Sportpark Peursum.

Eindelijk weer eens een ruime overwinning van Peursum, al was de tegenstander wel zwak. Peursum speelde een groot deel van de wedstrijd wat futloos. Gelukkig bleek de laatste 20 minuten dat het ook anders kan.

Zaterdag 12 mei wacht de thuiswedstrijd tegen VVAC. Voor de putbewoners staat er nog heel wat op het spel. Peursum kan zonder druk aantreden maar zal zeker revanche willen nemen op de onterechte 2-0 nederlaag in de uitwedstrijd.

Als het weer ook wat mee wil werken kan het weleens een mooie zaterdag worden. Met Snacken langs de lijn aangeboden door 100% leuk.

Opstelling Peursum: Derek Peters(k) – Steven Romeijn – Glen Post – Bram den Hartog (58 Marc Zuur) – Jaap Woltman (63 Dennis Boer) – Marijn Korevaar – Rody Korevaar – Twan Romeijn (a) – Mitchell Huisman – Martijn Rietveld - Twan Romeijn (a) – Jesse Baan( Marck de Heer).

Verslag en foto's Wim den Toom

p-r 1