• Stout Logo
 • Van Noordenne Logo
 • Logo Rabobank

ASH – Peursum

Datum:28 april 2018

Uitslag: 1-0 (rust 1-0)

Doelpuntenmaker: Danny Bijl

Scheidsrechter: Verpoorte uit Tilburg

Op deze inhaal zaterdag moest Peursum de eerder afgelaste wedstrijd van 24 februari uit bij ASH inhalen. Thuis werd de op dat moment ongeslagen status van Peursum vrij simpel met een 2-0 overwinning overeind gehouden.

Voor aanvang van deze return bezet Peursum plaats 7 met 29 punten. ASH wist na een matige competitiestart haar puntenaantal toch nog op te voeren naar 19.

a p 15

ASH leek vooraf behoorlijk gehavend omdat de vast keeper van het team afgelopen donderdag tijdens de training een breuk aan zijn hand opliep. Noodgedwongen werd de bijna 49 jarige Tobi Bambacht weer van stal gehaald om in deze wedstrijd als sluit post dienst te doen. Mede door zijn routine als leider van de verdediging en nog prima keeperscapaciteiten werd de 0 gehouden.

Een eerste plaagstootje van Peursum kwam in de 3e minuut toen Mitchell Huisman zich goed vrijspeelde maar zijn schot voorlangs zag gaan. Aan de andere kant zag Folkert van der Werf zijn kopbal net aan de voor hem verkeerde kant van de paal de achterlijn passeren. Het leek wachten op een snelle openingstreffer van Peursum, maar dat pakte in de 14e minuut heel anders uit.

a p 24

Danny Bijl profiteerde van een slippertje in de Peursum verdediging en liet het net bollen. Een onverwachte meevaller voor de thuisploeg die vanaf dat moment deze voorsprong met volle overgave ging verdedigen.

Het was nog vroeg in de wedstrijd en er leek voor het zeer jonge team van Denny van Geffen nog niets aan de hand. Peursum had een veldoverwicht, echter in de buurt van de 16 meter gekomen kon de muur van de thuisploeg niet worden geslecht. De enkele keren dat het wel lukte was er altijd de goed organiserende en sterk in de lucht zijnde keeper Tobi Bambacht. Met nog 5 minuten tot de rust miste, de anders zo trefzekere Martijn Rietveld, van dichtbij en voor een leeg doel. Het was de kans van de eerste helft om de stand nog voor de thee gelijk te trekken.

a p 20

                         Het trainerskoppel voor het nieuwe seizoen en Ton Heijstek en Michel Roza, zien dat Peursum topscoorder Martijn Rietveld dit keer het net niet kan vinden.

Na de rust bleef Albert Tukker in de kleedkamer achter. Door het inbrengen van Jordi van Wijk (17) stonden 6 spelers onder de 21 jaar in het veld. Ondanks dat enkele van deze spelers nog nooit een gehele wedstrijd bij de senioren hadden gespeeld bleven zij goed overeind. Peursum had verreweg het meeste balbezit maar kon nog steeds geen bres slaan  in de ASH verdediging. Met de kansjes die Peursum kreeg werd veelal slordig omgegaan. ASH probeerden in her eerste deel van de tweede helft nog wat te counteren maar wisten zelden Derek Peters te bedreigen.

 debuut Nick den Hertog

 Met nog 20 minuten te gaan werd de verjonging binnen de Peursum 11 nog verder doorgevoerd. De 18 jarige Nick den Hertog werd in gebracht en maakte zijn debuut in de Peursum hoofdmacht. Toen ook Ronald Post nog werd gebracht stond er op enkele uitzondering na een JO-20 team.

Het laatste kwartier werd door Peursum een echt slotoffensief ingezet. ASH was echter, mede door trieste omstandigheden, zo gemotiveerd om de winst vast te houden dat er geen doorkomen aan was. Het werd een spannende slotfase waarin alles werd gegeven door wat geroutineerdere thuisploeg. Het jonge Peursum wist daar nog te weinig tegenover te stellen.

duel

Peursum was duidelijk het betere team maar wist ondanks een handvol 100% kansen niet te scoren. En dan kan door een te simpel weggeven tegentreffer niet meer gecompenseerd worden. Wel hebben de meeste jonge spelers een ruime voldoende gehaald en dat bied weer hoop voor de toekomst.

Zaterdag 5 mei komt Rhelico op bezoek, en zoals het er nu uitziet zullen dan weer wat spelers terugkeren.

Opstelling Peursum: Derek Peters(k) – Ruben Zanen (66 Nick de Hertog) – Glen Post – Steven Romeijn – Jaap Woltman - Marc Zuur – Albert Tukker( 46 Jordi van Wijk) – Mitchell Huisman – Dennis Boer(70 Roald Post ) – Jesse Baan – Martijn Rietveld. Reserve keeper: Kevin Vos.

Verslag en  foto's Wim den Toom.

 

 

debutant nick d...
debutant nick d...
scheidsrechter ...
a-p 1
a-p 2
a-p 3
a-p 4
a-p 5
a-p 6
a-p 7
a-p 8
a-p 9
a-p 10
a-p 11
a-p 12
a-p 13
a-p 14
a-p 15
a-p 16
a-p 17
a-p 18
a-p 19
a-p 20
a-p 21
a-p 22
a-p 23
a-p 24
a-p 25
a-p 26
a-p 27
a-p 28
a-p 29
a-p 30
a-p 31
a-p 32
a-p 33
a-p 34
a-p 35
a-p 36
a-p 37
a-p 38
a-p 39
a-p 41
a-p 42
a-p 43
a-p 44
a-p 45
a-p 46
a-p 47

 

 

 

 

teamfoto peursum 1

 

 

knvb widget peursum1

[FOUNDATION SPONSORS]

Foundation sponsors

 • Adminance Logo
 • Aenr Logo
 • Albert Heijn Logo
 • Electro World Logo
 • Hak Installatieservice Logo
 • Hoogenboezem Logo
 • Logo Asian Delight
 • Nooteboom Logo
 • Peinemann Logo
 • Plein2 Logo
 • Rabobank Logo
 • Sportshop Vlot Logo
 • Stout Logo
 • Van Noordenne Logo

LAATSTE NIEUWS - Jong Peursum kan zeer gemotiveerd ASH niet verslaan.

Contact

Voetbal Vereniging Peursum

Sportplein 2 C

3381 LL Giessenburg

0184 - 65 17 19

secretaris@vvpeursum.nl

 
What do you want to do ?
New mail
© 2018 - 2020 | Ontwikkeld door COMMPRO