Brakel – Peursum

Datum: 21 april 2018

Uitslag: 1-1 (rust 0-1)

Doelpuntenmakers: Jesse Baan 1-0 en Jarno Kraaij 1-1

Kaarten geel: Brakel: Ton Drost en Jarno Kraaij. Voor Peursum Jaap Woltman en Twan Romeijn.

Scheidrechter: Verhoeff uit Alblasserdam

In de thuiswedstrijd, op een zeer koude en troosteloze zaterdag 2 december, was de uitslag 1-1. De uitslag van deze wedstrijd is wederom 1-1. Het grote verschil met de wedstrijd van 2 december was de buitentemperatuur. Toen was het rond het vriespunt, deze april zaterdag steeg het kwik aan de Veerdam in Brakel naar 26 graden.

b p 21

Zonder de wegens een korte vakantie afwezige Peursum topscoorder Martijn Rietveld en de geschorste Marijn Korevaar waren naast de al langer geblesseerde  spelers ook Sjoerd den Boer en Hans  van Kranenburg niet van de partij. De na afwezigheid door studie en blessureleed pas enkele weken weer lid geworden Marck de Heer begon in de spits. Verder bestond de reservebank noodgedwongen uit o.a. de 38-jarige Rick van der Kooy en de pas 17-jarige Robin de Bruijn.

b p 45

De eerste 20 minuten van de wedstrijd waren als kijkspel zeker niet aantrekkelijk en speelde zich vooral af op het middenveld. Beide keepers kregen niet veel meer te doen dan een terugspeelbal of een afzwaaier die weer in het spel teruggebracht moest worden. Het eerste kansje was er voor John van Balen die van dichtbij namens de thuisploeg net naast kopte. Op het halfuur kreeg Jasper Gouda Quint een prima kans om de score te openen. Alleen voor keeper Derek Peters kopte ook hij echter ruim over. Peursum had nog geen echte doelpoging gecreëerd toen Andor van Andel de thuisploeg op voorsprong leek te brengen. Met een tegendraadse katachtige beweging wist Peursum keeper Derek Peters een op dat moment verdiende achterstand te voorkomen.

b p 33

Met nog 5 minuten tot de rust kreeg Peursum vanaf 20 meter van het doel van keeper Christian van der Zalm een vrije-trap te nemen. Jesse Baan wist ook dit keer wel raad met deze stilstaande situatie. Zijn harde schot veranderde van richting en keeper van der Zalm was daardoor kansloos.

b p 47

In de resterende minuten tot de rust was het Peursum dat het heft in handen nam en wilde doordrukken. Het waren ‘de 5 minuten’ van Jesse Baan. Eerst een uithaal van de rechterzijde die achter de keeper op de lat uiteen spatten. 1 minuut later werd zijn prima genomen vrije-trap door keeper van der Zalm uit de linkkruising geplukt.

b p 48

Na de rust ging Brakel vol voor de gelijkmaker. Peursum wist dit tot de 65e minuut nog te voorkomen. Nadat de gevaarlijke Jasper Gouda Quint van dichtbij 3 kansen niet wist te verzilveren, was het even daarna wel raak. Een schot van Jarno Kraaij was even later de Peursum verdediging te machtig en betekende een verdiende gelijke stand.

De laatste 20 minuten waren mede door de wil van beide teams om voor de volle winst te gaan spannend en aantrekkelijk. Echte combinaties waren nagenoeg niet meer te zien, het was vechtvoetbal. Vooral de duels tussen spits Jasper Gouda Ouint en Steven Romeijn waren vol inzet maar ook met respect voor elkaar.

Na 78 minuten was er even wat onduidelijkheid over een al dan niet doelpunt voor de thuisploeg. Scheidsrechter Verhoeff leek naar de middenstip te wijzen maar corrigeerden dit een gaf Peursum een vrij-trap. Ondanks wat aanvallende wissels van beide partijen, waarbij de 17-jarige Robin de Bruin voor Peursum zijn debuut in de hoofdmacht mocht maken, werd er niet meer gescoord.

Gezien het aantal mutaties ook deze zaterdag weer mag Peursum tevreden zijn met dit gelijkspel. Het hoogst haalbaar voor de beide opponenten van vandaag is de 5e plaats in de eindrangschikking in de 4D en die strijd blijf nog open.b p 15

Volgende week zaterdag staat er weer een uitwedstrijd op het programma voor Peursum. Om 14.30 uur zal moeten worden aangetreden tegen ASH  in Hellouw waar wellicht 3 punten kunnen worden bijgeschreven.

Opstelling Peursum: Derek Peters(k) – Ruben Zanen (71 Rick van der Kooy) – Glen Post – Steven Romeijn – Jaap Woltman – Twan Romeijn(a) – Rody Korevaar – Mitchell Huisman – Dennis Boer(82 Robin de Bruin)– Jesse Baan – Marck de Heer(78 Albert Tukker) overige reserve: Marc Zuur

Verslag en foto’s : Wim den Toom

b-p 1