Zuilichem – Peursum

Datum: 7 april 2018

Uitslag: 4-1 (rust 4-0)

Doelpunten: 1-0 Dennis van Steenbergen 2-0 Michel Kooyman 3-0 Erik van Dalen 4-0 Patrick Kooyman 4-1 Jesse Baan.

Kaarten geel: Peursum: Glen Post – Twan Romeijn – Jaap Woltman en Sjoerd den Boer. Bij Zuilichem kreeg alleen Patrick Kooyman geel.

Scheidsrechter: Rini Laros uit Waalwijk

In de thuiswedstrijd op 30 september was Zuilichem niet bepaald in goeden doen. Peursum daarin tegen was nog ongeslagen en won met maar liefst 6-2. De tijden zijn gekeerd, Zuilichem ging ook punten pakken. Met 27 punten en een wedstrijd minder gespeeld bezet het nu voor aanvang van de 5e plaats. Peursum moet genoegen nemen met plaats 7 en 25 punten.

Onderaan de Meidijk in Zuilichem werd al snel duidelijk dat Peursum deze middag wel eens kopje onder kon gaan. Natuurlijk zijn er nog steeds wat geblesseerde en moest daardoor weer wat ervaring ingeleverd worden.

z p 53

Al snel bleek dat het op deze mooie aprildag heel moeilijk zou worden. Nadat Michel Kooyman een eerste poging van afstand nog zag mislukken, kopte Dennis van Steenbergen na 9 minuten wel raak. 2 minuten later was het weer raak toen, de man van de wedstrijd, Michel Kooyman de Peursum verdediging voor schut zette en de 2-0 binnenschoot. Weer 3 minuten later verscheen de 3-0 al op het fel verlichte scorebord. De solerende Patrick Kooyman speelde opmaat Erik van Dalen aan die Derek Peters kansloos liet. Weer had het middenveld en de verdediging totaal geen grip op de snelle aanvallers van de thuisclub. Het leek op een debacle af te gaan en er werd aan Peursum zijde al na  27 minuten ingegrepen.

z p 10

                                                 Deze 3-0 stand was al na 12 minten bereikt. Bij Zuilichem hebben ze wel de steunpilaren die op dit moment bij Peursum ontbreken.

De met rugklachten spelende verdediger Marijn Korevaar werd gewisseld door aanvaller Hans van Kranenburg. Een risicovol maar alles of niets concept om te proberen de tegenstander wat naar achteren te drukken. Peursum kon daarna wel wat meer weerstand bieden maar de tegen aanvallen bleven levensgevaarlijk.

10 minuten voor de rust kreeg Zuilichem na een niet al te zware overtreding een stafschop van scheidsrechter Laros. Patrick Kooyman wist daar wel raad mee en scoorde de 4-0.

z p 21

In minuut 44 kreeg Rody Korevaar met zijn harde schot de eerste echte kans. Keeper Gijsbert van Tongerlo wist ten kosten van een corner een tegen doelpunt te voorkomen. In de extra tijd van de eerste helft kreeg Peursum ook een strafschop mee. Ook hier ging een lichte overtreding een vooraf en leek een goedmaker van de overigens goed leidende scheidsrechter Rini Laros. Jesse Baan zette zich achter de bal en bewees de algehele malaise door veel de simpel en zacht in te schieten.

z p 33

Na de rust bleef Peursum topscoorder, maar deze wedstrijd onzichtbare Martijn Rietveld in de kleedkamer achter. De van een blessure terugkerende aanvallende verdediger Jaap Woltman, maakten zijn rentree.

z p 43

 z p 28

De echte felheid bij Zuilichem was na de rust bij de riante 4-0 voorsprong een beetje af. Over en weer werden wat kansje gecreëerd, mede dankzij prima keeperswerk van Derek Peters kon de tweede helft wel de nul gehouden worden. Ook de eer werd nog enigszins gered nadat Jesse Baan uit een vrije-trap van net buiten de 16 meter feilloos binnen schoot.

z p 42

Peursum zit in de hoek waar de klappen vallen. Na de winterstop zijn nog maar weinig punten behaald. Natuurlijk kampt het team van scheidend trainer Denny van Geffen elke week met een flink aantal afwezigen. Jammer is het dat de spelers die er wel zijn niet opstaan om deze afwezigheid te compenseren. Met in deze competitie nog 7 wedstrijden voor de boeg is nu al te zeggen dat Peursum dit seizoen niet heeft waar kunnen maken waar op gehoopt werd.

z p 44

Zaterdag 14 april heeft Peursum in de thuiswedstrijd tegen SVS”65 nog wat goed te maken. In Spijk werd het een onverdiende en onverwachte 3-2 nederlaag . Er zal revanche genomen moeten worden op de toen over het randje spelende ploeg van Henk Donga. Het voorbeeld van en revanche was er in Zuilichem en goed voorbeeld doet goed volgen.

Opstelling Peursum: Derek Peters (k) – Steven Romeijn – Glen Post(60 Albert Tukker) – Marijn Korevaar(27 Hans van Kranenburg) – Ronald Post – Twan  Romeijn(a) – Rody Korevaar – Mitchell Huisman – Jesse Baan – Sjoerd den Boer – Martijn Rietveld (46 Jaap Woltman).

Verslag en foto's Wim den Toom

z-p 1
z-p 2
z-p 3
z-p 4
z-p 5
z-p 6
z-p 7
z-p 8
z-p 9
z-p 10
z-p 11
z-p 12
z-p 13
z-p 14
z-p 15
z-p 16
z-p 17
z-p 18
z-p 19
z-p 20
z-p 21
z-p 22
z-p 23
z-p 24 de straf...
z-p 25 de straf...
z-p 26 de straf...
z-p 27
z-p 28
z-p 29
z-p 30 de peur...
z-p 31
z-p 32
z-p 33
z-p 34
z-p 35
z-p 36
z-p 37
z-p 38 wat zien...
z-p 39
z-p 40
z-p 41
z-p 42
z-p 43
z-p 44
z-p 45
z-p 46
z-p 47
z-p 48
z-p 49
z-p 50
z-p 51
z-p 52
z-p 53
z-p 55
z-p 56
z-p 57
z-p 59