Peursum – SV Noordeloos

Datum: 31 maart 2018

Uitslag: 4-2 (rust 1-1)

Doelpuntenmakers: 0-1 en 1-2 Arie van Steenis, Martijn Rietveld 1-1 en 3-2, Steven Romeijn 3-2 en Hans van Kranenburg 4-2

Kaarten: Marijn Korevaar en Rody Korevaar(Peursum) en Gerben Kooiman (Noordeloos)

Scheidsrechter: Wim Kant uit Giessen.p n 47

Door de vele afwezigen moest trainer Denny van Geffen een beroep doen op het 2e elftal en jeugdspelers. Ook de al lang geblesseerde, en eigenlijk al gestopte Hans van Kranenburg, werd de laatste weken klaar gestoomd om, indien nodig, ingezet te worden. De 18 jarige Dennis Boer, mocht nadat hij dit seizoen al enkele wedstrijden was ingevallen, nu de volle 90 minuten spelen.

Het eerste kwartier van deze Giessenlanden derby was nog wat saai. Noordeloos speelde met heel veel mensen achter de bal en vormde een vestingmuur. Het eerste kwartier waren er wel een paar kleine kansjes voor Peursum terwijl Noordeloos dat niets tegenover kon stellen.

 Ballet P N

De Peursum verdediging had tot de 20e minuut nog weinig te doen gehad en stond dan ook een beetje te slapen. De snelle Arie van Steenis verraste verdedigers omzeiled de laatste linie van Peursum. Met een lob liet hij keeper Derek Peters kansloos.

Noordeloos kon maar kort van deze voorsprong genieten. Ruim 5 minuten later verscheen alweer de 1-1 op het scorebord. De op snelheid over links naar de achterlijn opgerukte Sjoerd den Boer bediende Martijn Rietveld maat, die van dichtbij de gelijkmaker binnen schoof.

De Bikkerballen

Het restant van de eerste helft was vrij mat met wat kansje over en weer. Het grootste deel van het publiek heeft in die fase zeker meer genoten van de uitgedeelde Bikkerbal dan van het spel. Peursum was wel het meest in balbezit maar wist dit niet uit te buiten en om te zetten in doelpunten.

Peursum kreeg direct na de thee een kansje om op voorsprong te komen. Mitchell Huisman zag echter zijn schot vanaf de 16 meterlijn rakelings naast gaan.

p n 6

Een klein kwartier later en wat kansjes over en weer, was het Noordeloos dat wel scoorde. Ook dit keer was het Noordeloos talent Arie van Steenis met een omhaal keeper Peters verraste en de 1-2 aantekende. Korte tijd leek het erop dat het eerder 1-3 zou gaan worden en Noordeloos voor de tweede keer deze competitie de volle winst zou gaan pakken.

Hans van Kranenburg scoorde de 4 2

Nadat Peursum de verdedigend voetballende Marijn Korevaar wisselde voor pinch-hitter Hans van Kranenburg kantelde de wedstrijd. Mede door het vele gepraat en de commentaren op de leiding aan Noordeloos zijde, viel de concentratie weg. Peursum profiteerden daar prima van en een rook de winst.  Met een 'alles of niets pegel' van zeker 20 meter in de kruising schoot Steven Romeijn Peursum weer langszij.

p n 31

Na 84 minuten was er wat geluk voor nodig om Peursum op voorsprong te brengen. Martijn Rietveld werd op de rand van de 16 meter aangespeeld. Er vond een omsingeling van Noordeloos verdedigers plaats en hij leek zich vast te draaien. Toch wist hij nog op doel te schieten, de van richting veranderde bal liet keeper Erik de Bruijn kansloos.

p n 51

Vanaf de aftrap zat het Noordeloos niet mee toen de lat Peursum behulpzaam was. Toen in de extratijd Hans van Kranenburg een prima assist van Sjoerd de Boer met een prachtige omhaal verzilverden waren de druiven voor Noordeloos wel erg zuur.

Een moeizame maar over het geheel gezien toch wel verdiende overwinning voor dit verre van complete Peursum. De jeugdige vervangers van de ervarene geblesseerde spelers hebben zich goed staande gehouden. En dat geeft toch wel weer hoop voor de toekomst van de dit seizoen toch wat zwalkend Peursum.

voor de aftrap

                                                                   Pupil van de week Jort van Vliet met  scheidsrechter Wim Kant met zijn beide assistenten voor de aftrap

Zaterdag 6 april om 14.30 uur staat de uitwedstrijd bij mede middenmoter Zuilichem op het programma. Bij winst zou dit betekenen dat Peursum de thuisploeg op de ranglijst zal passeren.

Opstelling Peursum: Derek Peters(k) – Steven Romeijn – Glen Post – Marijn Korevaar( 65 Hans van Kranenburg) – Ruben Zanen(46 Ronald Post) – Twan Romeijn(a) – Rody Korevaar(72 Marc Zuur) – Mitchell Huisman – Dennis Boer – Martijn Rietveld en Sjoerd den Boer. Reserve keeper: Kevin Vos.

Verslagen foto’s :Wim den Toom

pupil v.d. week...
pupil v.d.week ...
voor de aftrap
p-n 1
p-n 2
p-n 11 de bikke...
p-n 3
De Bikkerballen...
p-n 4
p-n 5
p-n 6
p-n 7
p-n 8
p-n 9
p-n 10
p-n 13
p-n 12
p-n 14
p-n 15
p-n 16
p-n 17
p-n 18
p-n 19
p-n 20
p-n 21
p-n 22
p-n 23
p-n 24
Mitchell foto R...
foto Rick den B...
p-n 26
p-n 27
p-n 28
p-n 29
p-n 30
p-n 31
p-n 32
p-n 33
p-n 34
p-n 35 de rusts...
p-n 36
p-n 37
p-n 38
p-n 41
p-n 39
p-n 40 en weer ...
p-n 42
p-n 43
p-n 44
p-n 45
p-n 46
p-n 47
p-n 48
p-n 49
p-n 50
p-n 51
p-n 52
p-n 53
p-n 54
p-n 55
p-n 56
p-n 57
p-n 58
p-n 59
p-n 60 in bles....
hans van kranen...
p-n 61 de moege...