Dapper Peursum wordt niet beloond

Unitas – Peursum

24 maart 2018

Uitslag: 3-1 (rust1-1)

Doelpuntenmakers: 0-1 Jesse Baan, 1-1 Ismael el Kaddouri, 1-2 Mike Venderbos en 1-3 Nacer el Mousati

Kaarten geel: Peursum; Rody Korevaar. Unitas; Martin Bos en Job Lanting.

Scheidsrechter: Harry van Meerkerk uit Nieuw Lekkerland

21 oktober werd in de thuiswedstrijd maar nipt met 0-1 verloren van het toen nog ongeslagen Unitas. Peursum, in die periode nog in goeden doen, was zeker niet de mindere maar moest 10 minuten voor het einde toch nog een tegentreffer incasseren.

Gebroeders Romeijn

De al goed gevulde ziekenboeg van Peursum kreeg er begin van de 2e helft weer twee patiënten bij. Jesse Baan ging enkele minuten na de rust plat met een zeer pijnlijke rugblessure. 10 minuten later verkrampte Jaap Woltman en moest ook hij het veld verlaten met een hamstringblessure.

 Scheidsrechter

Ondanks de vele afwezigen begon het voor Peursum voortvarend. Na 3 minuten was er al een eerste kansje, maar de vrijetrap van Jesse Baan kon in tweede instantie door een verdediger nog tot een corner worden gekopt.

28

Boaz Helderman kreeg 10 minuten later wat te veel ruimte en leek Unitas op voorsprong te brengen. Gelukkig ging zijn schuiver toch nog ruim naast. Nog in dezelfde minuut was het aan de andere kant wel raak. Na een snelle aanval over links bediende Sjoerd den Boer de meegelopen Jesse Baan die keeper Owen Verduijn het nakijken gaf.

21a

Peursum ging door en had in die periode het beste van het spel. Met de klok op minuut 20 was het weer uit een vrijetrap dat Twan Romeijn van dichtbij in de handen van de keeper kopte.

Aan de andere kant bleef het wel oppassen voor de snelle en balvaardige aanvallers van de thuisploeg.

Toch viel na 24 minuten min of meer onverwacht de 1-1. Ismael el Kaddouri mocht na een vermeende overtreding doorgaan en liet keeper Derek Peters kansloos.

Peursum zakte wat terug en Unitas wilde doordrukken, maar de verdediglinie van Peursum weerde zich prima. Voorin werd er vooral aan de rechterzijde te weinig gebruik gemaakt van de onzekere verdediging van de rood/witte.  Behalve een kansje van Boaz Helderman in de 38e minuut kwamen de mannen van trainer/coach Hans Bos niet voor de rust.

Jesse

2 minuten na de rust kreeg Peursum weer een tegenslag te verwerken. De lekker in de wedstrijd zittende Jesse Baan zakte in elkaar en moest met hevige pijn aan de rug de strijd staken. Zijn vervanger, de toch nog niet geheel fitte Jordi van Wijk, stond net in het veld en kreeg direct een geweldige kans. Zijn lage schuiver van de linkerflank strak de 16 meter binnen zette Sjoerd den Boer geheel vrij voor doelman Verduijn. Tot ieders verbazing, maar vooral van hem zelf, kwam hij verkeerd uit en miste van 3 meter zelfs het doel.

Jordy 2

Het was een op- en neergaande wedstrijd waarin Peursum zeker niet de mindere was. Na 56 minuten moest Peursum weer een veer laten. Nu was het, de vaak goed mee opkomende verdediger, Jaap Woltman die met een hamstringblessure uit moest vallen.

48

Er moest weer met diverse posities geschoven worden en dat ging duidelijk te kosten van het spel. Een kwartier voor tijd brak dit Peursum op. Een slippertje in de Peursum verdediging gaf Mike Venderbos vrij doorgang en de 2-1 was een feit.

DSCN0047

Met nog ruim 10 minuten te gaan moest ook de aangeslagen Mitchell Huisman het veld verlaten en mocht Albert Tukker zijn debuut in Peursum 1 maken. Ondanks zijn goede inbreng kon Peursum het tij niet meer keren. In de extra tijd werd het zelfs nog 3-1 door een wel erg grove verdedigingsfout van de gelegenheid laatste man.

Vooraf gezien werden de kansen voor dit zwaar gehavende Peursum niet al te hoog ingeschat. De wedstrijd gezien hebbende waren er voldoende kansen om voor een verassing te zorgen. Er is hard gewerkt en het spel was afwisselend en bij vlagen erg goed. Er werden voldoende kansen gecreëerd maar ook nu was de afwerking wederom het probleem.

Paaszaterdag om 15.00 uur komt SV Noordeloos op bezoek op Sportpark Peursum. Het zal ook dan weer schrapen zijn om gezien alle afwezigen een repressief team op de been te brengen. Nu er normaal gesproken in de competitie geen prijzen meer te behalen zijn, kan er onbevangen gespeeld worden. Een sportieve revanche op de 2-1 nederlaag bij Noordeloos zou een mooi resultaat zijn op deze Bikkerballen middag.

Opstelling Peursum: Derek Peters (k) - Steven Romeijn – Twan Romeijn (a) – Marijn Korevaar – Glen Post – Jaap Woltman ( 56 Ruben Zanen) – Rody Korevaar – Sjoerd den Boer – Jesse Baan( 47 Jordi van Wijk) – Martijn Rietveld – Mitchell Huisman( 81 Albert Tukker).

Verslag en foto’s Wim den Toom

begroeting
begroeting 2
jesse 1
sjoerd
1e kansje
steven 1
marijn
marijn 2
even druk
even druk 2
zweef duik
scheidsrechter
15a
21a
jesse
zoek de bal
de 1-1
gebroeders rome...
bijna raak
actie martijn
jordy
jordy 2
37a
keeper
alles of niets
alles of niets ...
de slot minuten
49a