Peursum – Groot Ammers

Datum: 17 maart 2018

Uitslag: 1-3 ( rust 1-0)

Doelpuntenmakers: Martijn Rietveld 1 -0 Jan Willem Renes 1-1 en 1-3 Bas de Vos 1-2

Kaarten: geen

Scheidsrechter: Janus van Doesburg uit Waardenburg

De uitwedstrijd in Groot Ammers op 28 oktober was meer spannend dan goed. Peursum, toen nog volop in de winning mood, kreeg niet waar het recht op had. Mede door een zuiver doelpunt waar de bal de lijn niet zou hebben gepasseerd werd met 2-1 verloren.

Op de koudste dag op 17 maart sinds jaren, kon revanche worden genomen. In tegenstelling tot de uitwedstrijd verkeerd het team van scheidend trainer Denny van Geffen nu niet bepaald in de winning mood. Dus een mooie gelegenheid in deze revanchewedstrijd het tij te doen keren.

DSCN0021

DSCN0071

Zonder de nog geblesseerde en ervaren verdediger Bram den Hartog en de, naar het zich laat aanzien, weer langdurig geblesseerde Ruben Meijer, begon Peursum wat slapjes. Niet dat Groot Ammers goed uit de startblokken kwam, het was wat aftasten waarbij de eerste kansjes voor de gasten waren. Toch was het Peursum dat na 19 minuten bij haar eerst echte aanval op voorsprong kwam. Marijn Korevaar stuurde Peursums-topscoorder Martijn Rietveld de diepte in. Martijn wist keeper Lennart Vink op fraaie wijze te verschalken. 10 minuten later had het zomaar weer gelijk kunnen worden. De over links doorgebroken  Jan Willen Renes zag zijn pegel prima gepakt worden door Peursum doelman Derek Peters. Tot de rust konden beide teams met het matige spel, het ondanks de kou goed opgekomen publiek, niet echt verwarmen.

DSCN0069

Na de rust moest Marnik Korevaar met een blessure in de kleedkamer achterblijven. Neef Rody Korevaar was zijn vervanger in de aanval en kreeg in het tweede deel enkele kansjes, maar de beste kans op meer was voor Martijn Rietveld.

DSCN0037

Ruim en kwartier na rust faalde de anders zo trefzekere Martijn Rietveld alleen voor keeper Vink. In plaats van een hoek te kiezen schoot hij recht op de Ammers doelman die met de voet een tweede Peursum treffer voorkwam.

kopbal

Nog geen minuut later was het aan de andere kant wel raak. Nadat Yannick de Bondt de paal had geraakt werd de terugspringende bal door de eerder buitenspel staande Jan Willem Renes binnen getikt. Ondanks alle protesten en de stelligheid van Peursum grensrechter Mark Krijgsman was de scheidsrechter van Doesburg niet te overtuigen. De 1-1 was een feit en weer was het Peursum dat net als in de uitwedstrijd tekort werd gedaan.

Met nog 6 minuten van de officiële speeltijd te gaan kreeg de ploeg van trainer/coach Leon Hutten een vrijetrap te nemen. Niet geheel onhoudbaar kopte Bas de Vos de door Arvin Vink genomen vrijetrap (1-2) binnen.

DSCN0056

Na deze tegenvaller probeerden Peursum het nog wel maar het was weer Jan Willem Renes die in de 5e minuut van de blessuretijd de eindstand op 1-3 bracht.

Een wat zure nederlaag. Al moet gezegd worden dat vooral in het laatste deel de routine van de geel /zwarte weer de doorslag gaf. Met de wetenschap dat het goede zaken kon doen gezien de tussenstanden op de ander velden kon net weer wat extra worden gebracht.

Peursum kan zich gaan richten op de uitwedstrijd a.s. zaterdag bij Unitas. Zeker geen gemakkelijke opgave. Gezien standen is er dit seizoen normaliter weinig meer te behalen. Wellicht dat zonder die druk het laatste competitie deel voor nog wat leuke wedstrijden kan zorgen.

DSCN0018

                                                                        Pupil van de week Dannie van Hoorne met zijn aftrap. Daarna eeen lange koude zit in de dug out.

Opstelling Peursum: Derek Peters(k) – Steven Romeijn – Twan Romeijn(a) – Marijn Korevaar – Glen Post -  Jaap Woltman – Marnik Korevaar(46 Rody Korevaar) – Mitchell Huisman – Sjoerd den Boer(76 Denis Boer) – Martijn Rietveld(82 Ruben Zanen) – Jesse Baan.

Hieronder interviews en een samenvatting van de wedstrijd door Regio-Voetbal verslaggever Theo Sprong. De door Rick den Besten genomen foto’s zijn te zien  aan het begin van de foto reeks van deze verslagen.

Verslag en overige foto’s Wim den Toom.

Zege met gouden randje voor Groot-Ammers in Giessenburg

www.regio-voetbal.nl

GIESSENBURG - Onder extreme weersomstandigheden werd Groot-Ammers de grote winnaar in 4D op de koudste zaterdag in maart ooit; zelf met 1-3 winnen van Peursum en de concurrentie punten zien morsen. Arkel, Unitas en VVAC bleven steken op een punt.

Maar lange tijd zag het er minder rooskleurig uit voor de geelhemden. Al vroeg in de wedstrijd moest routinier Ruud Ouweneel van het veld. Een oude hamstringblessure speelde weer op en na de nodige omzettingen liep het een stuk minder bij Ammers. Gastheer Peursum profiteerde direct. De hardwerkende en met blote armen voetballende Marijn Korevaar stuurde Martijn Rietveld de diepte in, die in de 20e minuut op hele fraaie wijze de score opende; 1-0.

In de vervolgens gelijkwaardige eerste helft gebeurde er niet bijster veel meer en dus ging Peursum met een minieme voorsprong aan de heerlijke warme thee.

Impuls
In de rust gaven diverse tussenstanden Groot-Ammers een impuls. "Yannick en Dierk wisselden van positie, waardoor wij beter in ons spel kwamen", aldus goaltjesdief Bas de Vos na afloop. De verschuiving had overigens niet direct effect, halverwege deel twee had Martijn Rietveld zijn tweede moeten maken. Oog in oog met Lennart Vink stuitte de doelpuntenmaker op de voeten van de doelman. 

In de tegenaanval schoot Yannick de Bondt op de paal, de terugspringende bal was een koud kunstje voor topscorer Jan-Willem Renes; 1-1. Maar de Giessenburgse vlag ging omhoog, omdat Renes bij het schot van zijn ploeggenoot buitenspel zou hebben gestaan. Scheidsrechter Janus van Doesburg uit Waardenburg keurde de gelijkmaker, tot woede van Peursum-trainer Denny van Geffen, toch goed. 

"We hadden zelf de 2-0 moeten maken en dan was de wedstrijd beslist geweest. Die gelijkmaker was buitenspel, overduidelijk. Op het moment van schieten stonden er twee man buitenspel. Die 1-2 is weliswaar een fout van mijn keeper, maar daarvoor gaf de scheidsrechter wel erg gemakkelijk een vrije bal aan die gasten."

Heerlijk
Van Vliet had gelijk, de vrije bal mocht zelfs een keer worden overgenomen. Invaller Arvin Vink legde in tweede instantie de bal wel op het inmiddels à la Van Persie grijzende hoofd van De Vos. "Heerlijk, daarom voetbal je nog op je 34e", genoot de sluwe speler van de 1-2.

In de slotfase drong Peursum nog wel aan, maar tegen beter weten in. De echte kansen waren weggelegd voor het opeens wel lekker combinerende Groot-Ammers. De definitieve trekker werd in de slotseconden overgehaald door wie anders dan Jan-Willem Renes. Die op volle kracht vanaf eigen helft enkele Giessenburgse verdedigers het nakijken gaf en de 1-3 op het scorebord zette.

 

foto Rick den B...
foto Rick den B...
foto Rick den B...
foto Rick den B...
foto Rick den B...
foto Rick den B...
foto Rick den B...
foto Rick den B...
foto Rick den B...
pupil
dscn0014
dscn0015
pupil 3
pupil 2
dscn0018
koud ook op de ...
foto 10
dscn0033
15
dscn0088
publiek
kopbal
36
37
43
47
53
55
56
61
65
67
70
74
77
83
85
86
88
89
96
101
102
104
105
106
107
108
109
111