Well – Peursum

Datum: 17 februari 2018

Uitslag: 1-2 (rust 0-2)

Doelpuntenmakers:  Jesse Baan 0-1 en 0-2 Barend Blom 1-2

Kaarten geel: Peursum: Twan Romeijn – Jesse Baan en Marnik Korevaar.

Bij Well kregen geel: Gijsbert van der Zalm en Niels Kraay

Scheidsrechter: H. Cakir uit ‘s-Hertogenbosch

Op 13 februari 2016 won Peursum op zeer koude zaterdag een moeilijk te bespelen veld uit bij Well met 1-4. Deze keer was het veld prima bespeelbaar en scheen de zon op een gezellig sportpark De Hoef.

Zonder de op wintersport zijnde trainer Danny van Geffen, maar met jeugdtrainer (JO19-1) Mark Krijgsman op de bank, begon Peursum sterk aan deze wedstrijd. Peursum wist de thuisploeg 20 minuten lang vast te zetten op eigenhelft en had zeker deze overmacht in een voorsprong uit moeten drukken. 7 cornerballen binnen een kwartier waarbij wel hachelijke situaties voor van keeper Nick van Hemert ontstonden maar niet werd gescoord.

actiefoto

Na 18 minuten was er voor het eerst een schuchtere poging van Well om aan te vallen. Barend Blom profiteerden van de ruimte door aanvallend instelling van Peursum en testte voor de eerste keer keeper Derek Peters.

In minuut 22 werd net buiten het strafschopgebied Mitchell Huisman onderuit gehaald. Uit de stilstaande situatie wist Jesse Baan, met een fraaie vrij trap, keeper van Hemert wel te passeren.

Foto vrijetrap 3

Veel meer dan een vrijetrap van Christiaan Blom na 35 minuten,die fraai door keeper Peters werd gestopt bereikte de ploeg van trainer Edwin van de Braak voor de thee niet.

Peursum daarentegen kreeg net voor de rust nog een stafschop. Niels Kraay beging in de ogen, van de zeer zwak leidende scheidsrechter Cakir, stafschopwaardige

overtreding.

Strafschop reeks

Ook dit keer was het Jesse Baan die links van keeper Nick van Hemert laag binnen schoot. Met 0-2 en mogelijkheden tot meer gingen Peursum de rust in.

Na de rust bleek echter dat Well daar anders over dacht, en creëerden het eerste kwartier na rust een licht overwicht. In minuut 56 wist Barend Blom van dichtbij een misverstand in de Peursum verdediging af te straffen en de 1-2 binnen te tikken.

scorebord

Well ging op jacht naar meer en kreeg ook wat kansjes, maar het niveau van de wedstrijd zakte wel naar een bedenkelijk niveau. De van veraf leidende scheidsrechter Cakir besliste van uit de middencirkel dat Well geen strafschop kreeg na het onder uittrekken van een van hun aanvallers. Peursum kwam daarbij goed weg. Door het inbrengen van wat wissels kreeg het weer wat meer grip op het spel. Beide team s kregen nog wel wat kansjes om te doelpunten maar de echte overtuiging ontbrak. Het slot van de wedstrijd was erg rommelig maar kwam de nipte voorsprong van Peursum niet echt meer in gevaar.

derek

Na een prima begin zakte het spel van Peursum vooral na de rust naar een bedenkelijk niveau. De wil en inzet is er bij de meeste spelers wel, maar aan concentratie ontbrak het nog wel eens.

Volgende zaterdag wacht wederom een uitwedstrijd. Om 14.30 uur mag Peursum aantreden tegen heksluiter ASH. Er zal dat beter gespeeld moeten worden als dit weekend om met een gerust gevoel naar Hellouw af te reizen.

Opstelling Peursum: Derek Peters(k)- Steven Romeijn – Bram den Hartog -Marijn Korevaar(74 Ronald Post) - Jaap Woltman – Ruben Meijer – Twan Romeijn(a) - Martijn Rietveld(72 Sjoerd den Boer) - Jesse Baan - Marnik Korevaar -Mitchell Huisman(78 Dennis Boer)

Verslag en foto's Wim den Toom

foto 1