Minuut 35 doet Peursum de das om

Peursum – Arkel

Datum: 3 februari 2018

Uitslag: 1-3 (rust 0-2)

Doelpuntenmakers: 0-1 Joey Assendorp 0-2 Corné van Horik 1-2 Steven Romeijn 1-3 Corné van Horik

Kaarten: Geen

Scheidsrechters: Francisco Alvarez uit Zwijndrecht.

DSCN0045

Ondanks het koude en natte weer was er redelijk wat publiek op de Giessenlanden derby tussen Peursum – Arkel afgekomen. Onder de vanuit Arkel meegereisde supporters was ook Ajacied Fenkie de Jong die zijn oude clubje kwam aanmoedigen. Ook wat de pers betreft was er veel belangstelling voor de derby. Bas Rikker van Soccerreporter maakten een filmsamenvatting en Marco van Vlijmen van Regio Voetbal voor een uitgebreid verslag en interviews.

Arkel wilde zich revancheren voor de 0-1 thuisnederlaag tegen Peursum in de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen. De wedstrijd kwam wat voorzichtig opgang. Arkel dat na het puntenverlies van vorige week (koploper Unitas) tot op 2 punten is benaderd, wilde zeker weer geen punt verlies lijden tegen Peursum.

DSCN0059

Het eerste halfuur ging dan ook redelijk gelijk op met wat kleine kansjes aan beide kanten. In minuut 35 werd de wedstijd binnen 50 seconden beslist. Nadat Joey van Assendorp de 0-1 had binnengeschoten, was het Corné van Horik de teruggelegde bal van de aftrap onderschepte en de 0-2 binnen schoot.

DSCN0076

Na de rust begon Arkel met en klein veldoverwicht, maar al snel herpakte Peursum zich en begon de gasten in de verdediging te drukken. Met goed en snel samenspel werden kansje gecreëerd die na 73 minuten tot een verdiende tegentreffer opleverde. Na een prima genomen corner van Jesse Baan was het Steven Romeijn die in het oevervolle strafschopgebied keeper Niek Trappenburg wist te passeren. Peursum voerde de druk nog meer op en deed Arkel wankelen. Er leek nog wat te halen na die dramatische 35 minuut in de eerste helft. Het team van Richard Smaal en zijn vertrekkende assistent Ndona Tutu wankelde, en kon zich slechts moeizaam aan de omsingeling onttrekken. Een doelpunt Corné van Horik na een uitbraak in de 87e minuut zorgde bij Arkel voor veel opluchting en was voor Peursum een domper.

DSCN0060

Het jonge Peursum heeft vooral in de tweede helft laten zien over veel veerkracht te beschikken. Een puntendeling was gezien het spel wel te bilikken geweest, maar de ervaring van kampioenskandidaat Arkel deed Peursum toch in het stofbijten. Een pluspunt deze middag was de prima leiding van de pas 20-jarige scheidsrechter Francisco Alvarez. Ook voor de spelers een compliment voor het sportieve gedrag van deze Giessenlandenderby.

Volgende zaterdag geen voetbal in de 4e klasse D. Zaterdag 17 februari om 14.30 uur wacht de uitwedstrijd bij Well.

Opstelling Peursum: Thimo Ponsen(k) – Bram den Hartog – Jaap Woltman – Ronald Post (64 Dennis Boer) – Glen Post (53 Marijn Korevaar) – Steven Romeijn -Twan Romeijn (a) - Marnik Korevaar -  Mitchell Huisman – Sjoerd den Boer - Martijn Rietveld (58Jesse Baan).

DSCN0030

Een uitgebreid verslag met interviews van Marco van Vlijmen van regio- voetbal hieronder en op Regio -Voetbal. Het filmverslag van Bas Rikkers is ook te zien op Regio -Voetbal.

Verslag en foto’s: Wim den Toom.

Arkel rijgt ook Peursum aan zegekar; spanning stijgt in strijd om koppositie

www.regio-voetbal.nl

Giessenburg • In Giessenburg wist ASV Arkel een lastige horde te nemen door Peursum met 3-1 te verslaan. Daar kwam wel enig geluk bij kijken. De strijd om de koppositie gaat hierdoor onverminderd voort. Lijstaanvoerder Unitas haperde, na twee verliespartijen, nu eens niet.

"Als trainer weet je dat er wedstrijden tussen zitten waarin het niet loopt zoals je wilt en dan moet je blij zijn met de uitslag", vatte Arkel-trainer Richard Smaal zijn middag samen. Volgens zijn collega was het vooral te danken aan Peursum dat Arkel te weinig aan zijn eigen spelletje toe kwam. "We hielden het veld in de eerste helft veel te groot", vond Denny van Geffen. "Na rust maakten we het kleiner en had Arkel eigenlijk niks meer te vertellen."

Arkel kende in Peursum een geduchte tegenstander. De openingswedstrijd op eigen veld ging tegen hen tenslotte met 0-1 verloren. Het duel in Giessenburg kwam maar matig op gang. De bezoekers hadden een optisch overwicht maar de eerste kans was een prachtige volley die net naast ging van Peursum-aanvoerder Twan Romeijn.

Daarna sloeg Arkel in korte tijd toe. Thimo Ponsen gaf eerst met een mooie duik nog antwoord op een schot van Remie Schuurman. Even later moest hij een inzet loslaten van Corné van Horik waarna Joey van Assendorp binnen tikte. Na de aftrap verspeelde Ronald Post al vlug de bal waarna Van Horik de 0-2 op het bord zette.

Onheil
"Op dat moment hadden we door moeten drukken" vond Van Horik. "We hadden er de kansen voor maar gingen er te slordig mee om. We wisten dat zij in de tweede helft zouden komen en door zelf ver in te zakken riepen we het onheil op ons af."

Een juiste analyse zo bleek. Met nog een halfuur op de klok scoorde Sjoerd den Boer maar deze goal werd afgevlagd wegens buitenspel, al was Van Geffen het daar niet mee eens. "Ik kon goed waarnemen dat het geen buitenspel was voor Sjoerd dus ik baal flink van deze beslissing."

De aansluitingstreffer van Steven Romeijn viel alsnog, maar toen was er nog slechts een kwartier te gaan. "Daarna zijn we anders gaan staan", gaf Smaal aan. "Ik liet het middenveld in een kommetje naar achteren spelen waardoor het meer in balans kwam."

Koud kunstje
Steven Romeijn was met een kopbal nogmaals dichtbij een treffer waarna Arkel de wedstrijd besliste. Sander Dekker schoot hard en laag. Ponsen moest de bal klemmen maar liet 'm los waarna het voor Van Horik een koud kunstje was om zijn tweede van de dag te scoren.

"Je moet altijd mee blijven lopen hè", knipoogde de spits. "We doen zo goede zaken in de tweede periode met vijftien punten uit vijf duels."

Van Geffen kon ondanks de uitslag ook niet ontevreden zijn. "Met vier A-junioren weten we Arkel toch maar mooi onder druk te houden. Al blijven zij voor mij wel kampioenskandidaat nummer één. Ik verwacht niet dat Unitas dit vol blijft houden."

Marco van Vlijmen

pupil 1
pupil 2
dscn0031 1
dscn0032 1
dscn0034 1
dscn0035
dscn0040
dscn0043
dscn0044
dscn0045
dscn0046
dscn0047
glen post 2
glen post
39
scheidsr
41
frenky de jong
dscn0058 2
59
62
66
69
dscn0060
72
dscn0077
81
82
84
20170203_peursu...
20170203_peursu...
20170203_peursu...