VVAC – Peursum

Datum: 25 november 2017

Uitslag: 2-0 (rust 1-0)

Doelpuntenmakers: 1-0 Nick Lakerveld 2-0 Dennis Vlot

Kaarten geel: Jesse Baan en Jaap Woltman (Peursum) Tom den Besten – Mark Wemmers en Joran Houweling.(VVAC)

Scheidsrechter: Joey van Daalen uit Berkel Enschot

Als 3e en 5e met slechts 1 punt verschil in het voordeel van VVAC op de ranglijst van de 4e klasse D, stonden zaterdag de toekomstige Molenlandse clubs aan de aftrap.

Zonder de geblesseerde Steven Romeijn en Marnik Korevaar en de voor voetbal afgekeurde Hans Kranenburg was het even puzzelen voor trainer Denny van Geffen.

 Twan Romeijn, Jaap Woltman en Hidde Verschoor moesten verdedigingsleider Bram den Hartog assisteren in de laatste lijn.

DSCN0180

                                                                                                                     Peursum begon zeer sterk aan de wedstrijd.

Peursum had de eerst 20 minuten het beste van het spel en er waren kansen om op voorsprong te komen. Sjoerd den Boer en even later Martijn Rietveld misten op een haar. De schaarse uitvallen van VVAC in die periode, werden prima onschadelijk gemaakt door de Peursum achterhoede.

Toch ging het in de 21e minuut fout toen de snelle en wendbare Nick Lakerveld en foutje van Hidde Verschoor afstrafte en de thuisploeg op 1-0 bracht. Op dat moment zeker tegen de verhoudingen in moest Peursum al snel in de achtervolging. Er was zeker nog niets aan de hand, het spel was goed maar het stagneerde in de afwerking.

DSCN0197                                                        Weer een tegenvaller voor Peursum als Bram den Hartog een fikse hoofdwond oploopt bij een botsing op het middenveld.

Op het halfuur kwam er een volgende tegenslag voor de mannen van Denny van Geffen. Bij een ongelukkige botsing op het middenveld liep de prima spelende Bram de Hartog een fikse hoofdwond op, die in het ziekenhuis behandeld moest worden. Mede lotgenoot Jesse de Bruin kwam er wat beter vanaf. Ook hij moest uitvallen maar kon ter plaatse verzorgd worden.

DSCN0208

                                                                 Een van de vele gevechten tussen de jeugdige (19) Jaap Woltman en de wat meer ervaren Tom den Besten.

Weer moest door de Peursum staf geschoven worden met posities en proberen zonder verder kleerscheuren de rust te halen. Dat laatste lukken eigenlijk vrij gemakkelijk, mede door het soms slordige spel van het thuisteam. 

DSCN0199                                                                           Er was van beide kanten regelmatig onbegrip voor de beslissingen van scheidsrechter van Straalen.

DSCN0206

Na de rust was het spel van beide zijden een stuk minder en werd het werk- en vechtvoetbal. De mannen in het rood knokten voor elke meter en kregen zeker kansen op de gelijkmaker. Helaas mist Peursum de laatste weken een echte afmaker. De aanvallen waren nu snel en de vleugels worden regelmatig goed gebruikt, maar voor het doel ontbrak het aan stootkracht. 

DSCN0183                                                                                                          Deze handsbal na 10 minuten werd over het hoofd gezien.

Het laatste kwartier werd het sein 1 op 1 te gaan spelen gegeven door Peursum coach Denny van Geffen. 10 minuten lang werd er massaal aangevallen, maar enkele hoekschoppen en 2 vrije trappen vanaf 20 meter verder, was het VVAC dat met een slotakkoord kwam. Tot tweemaal toe kwam Peursum goed weg. Eerst trapte Roland Bos op 5 meter vrij voor het doel over de bal en even later miste Tom den Besten een dot van een kans in de korte hoek. Drie minuten in blessuretijd besliste invaller Dennis Vlot de wedstrijd door de 2-0 binnen te schieten.

DSCN0215                                                                                                    Donkere wolken lijken de nederlaag van Peursum aan te kondigen.

Aan de inzet van Peursum heeft het in deze burenwedstrijd niet gelegen. Het spel was zeker de eerste helft prima. Ook vandaag bleek weer dat van de hooggeplaatste teams zeker niet verloren behoeft te worden. Ook VVAC was vandaag zeker een team waarvan gewonnen had moeten worden.

Bram                                                                                     De wond van Bram de Hartog is gehecht.Gelukkig heeft hij geen hersenschudding.

Zaterdag 2 december om 14.30 uur wacht de thuiswedstrijd tegen Brakel. Een wedstrijd die met de inzet van vandaag en wat meer echte doelpogingen punten moet gaan opleveren.

Opstelling Peursum: Derek Peters – Hidde Verschoor – Twan Romeijn – Bram den Hartog (59 Glen Post) – Jaap Woltman – Marijn Korevaar (a)-Mitchell Huisman (46 Rody Korevaar) – Martijn Rietveld – Jesse Baan (82 Marco Lock) – Ruben Meijer – Sjoerd de Boer. Overige reserve: Thimo Ponsen (k) en Ronald Post.

Hieronder het verslag en interviews van Regio Voetbal verslaggever Leendert Kamsteeg.

Verslag en foto’s: Wim den Toom

VVAC richt zich tegen Peursum gelijk weer op (2-0)

Regio-Voetbal | 25 nov 2017, 20.49

OTTOLAND – VVAC herstelde zich in de derby met Peursum prima van de verloren topper tegen Unitas van vorige week. Op de eigen kunstgrasmat wonnen de Ottolanders met 2-0.

Het eerste wapenfeit op een koud Sportpark De Put kwam iets na drie uur op naam van de Giessenburgers. Koud acht minuten op de klok soleerde Sjoerd den Boer vanaf links naar binnen om vervolgens met rechts uit te halen. Zijn inzet zeilde slechts enkele centimeters naast de goal van VVAC-doelman Matthijs de Hoop.

Steekpass
Peursum, met veel lengte in de ploeg, trok het initiatief naar zich toe, maar mocht opgelucht ademhalen dat schoten van Nick Lakerveld (redding Derek Peters) en Mark Wemmers (over) geen doel troffen. Aan de andere kant liet Martijn Rietveld na om zijn ploeg op voorsprong te schieten, nadat hij door Jesse Baan schitterend vrij voor De Hoop was gezet.

Misschien nog wel fraaier was de wijze waarop Tom den Besten zijn ploeggenoot Nick Lakerveld niet veel later de diepte in stuurde. Peursum-verdediger Hidde Verschoor schatte de steekpass totaal verkeerd in, waarna Lakerveld oog in oog met Derek Peters koel in de afronding bleef: 1-0.

Zoekende
Peursum raakte niet van de leg en kreeg via Ruben Meijer en Rietveld ook kansen om terug in het duel te komen. De wedstrijd kantelde vervolgens compleet op het half uur. Nadat VVAC-middenvelder Jesse de Bruin en Peursum-verdediger Bram den Hartog na een kiezelhard luchtduel noodgedwongen gewisseld moesten worden, was de defensie bij de bezoekers even zoekende, zonder dat VVAC daarvan wist te profiteren.

Na niet gegeven strafschoppen aan VVAC (tweemaal overtreding op Tom den Besten) en Peursum (overtreding op Rietveld) lieten diezelfde Den Besten en Roland Bos in de tweede helft na om de Ottolanders al vroegtijdig in veilige haven te schieten. Het slotakkoord was in de blessuretijd voor invaller Dennis Vlot, die bij het thuispubliek voor de nodige opluchting zorgde door de 2-0 tegen de touwen te schieten.

Primitief
Peursum-trainer Denny van Geffen had er na afloop flink de pest in. “Ik vind dit zeker een onterechte nederlaag voor ons”, was hij duidelijk. “Er was vandaag maar een ploeg die het initiatief nam om te voetballen. Ik vond VVAC heel primitief ogen. Ze kozen snel voor de optie om hun lange spits aan te spelen en ik kan ook niet zeggen dat ik het een beter elftal vond dan wij. Voor de openingstreffer creëren wij voldoende kansen om er zelf één binnen te schieten. Dan is het zuur dat je niet minimaal een punt overhoudt aan deze wedstrijd.”

Zijn collega-trainer Marten Boverhof toonde zich vooral tevreden met de manier waarop de overwinning werd binnengesleept. “Na onze 1-0 voorsprong bij rust spraken we af dit zakelijk uit te spelen. En dat hebben we gedaan. Ik vind het ook een terechte overwinning voor ons. We hebben, zeker de tweede helft, weinig weggegeven en hadden Peursum in de omschakeling al veel eerder pijn kunnen doen. In de tweede helft heb ik niet het idee gehad dat Peursum nog zou gaan scoren. Organisatorisch stond het gewoon bij ons goed, dus dit is een lekker begin van de nieuwe periode.”

dscn0177
dscn0178
dscn0179
dscn0180
dscn0181
dscn0182
dscn0183
dscn0185
dscn0186
dscn0187
dscn0188
dscn0189
dscn0190
dscn0191
dscn0193
dscn0195
dscn0196
dscn0197
dscn0199
dscn0200
dscn0201
dscn0202
dscn0203
dscn0205
dscn0206
dscn0207
dscn0212
dscn0216
dscn0219
dscn0224
dscn0234
dscn0232
20171125_vvac_-...
20171125_vvac_-...
20171125_vvac_-...