Peursum kan Noordeloos muur niet slechten.

SV Noordeloos – Peursum

Datum: 18 november 2017

Uitslag: 2-1 (1-0)

Doelpuntenmakers: Patrick Slijkoort 1-0. Twan Romeijn 1-1 en Art Kruis 1-2

Kaarten geel: Noordeloos: Robin v.d. Graaf-Jan Willem Korevaar-Dirkjan Kooijman en Jan Willem Blokland. Peursum: Marnik Korevaar.

Scheidsrechter: Arno van Dalen uit Brakel

Na een weekje rust mocht Peursum deze zaterdag op bezoek bij het dit seizoen goed gestarte Noordeloos. Met plaats 9 op de ranglijst strijden zij mee in de middenmoot van de 4e klasse D. Vorig seizoen werd in de laatste competitiewedstrijd thuis met 2-2 gelijk gespeeld tegen de mannen van trainer Laurens Gerlich. In de uitwedstrijd mei dit jaar, was Peursum heer en meester en won dan ook ruim met 1-4.

Nloos Peursum 1 min stilte Bert Vlot                                Voorafgaand aan de wedstrijd werd 1 minuut stilte in achtgenomen voor het overlijden deze week van oud bestuurslid en lid van verdiensten Bert Vlot

Deze zaterdag werd als snel duidelijk dat Noordeloos alles in het werk wilde stellen om Peursum pootje te lichten. Van massaal verdedigen werd afgewisseld met enkele snelle counters. Peursum was meer balbezit maar kon ondanks de druk de verdediging van de groen/zwarten niet slechten.

DSCN0067

Peursum kwam weer fel uit de startblokken. Sjoerd den Boer kreeg in minuut 7, na een soloactie, een kansje om de score te openen maar schoot van dichtbij toch nog ruim over. Niet veel later counterde de thuisploeg maar schoot Dik Kruis recht op keeper Derek Peters. Op het kwartier ontsnapte over links Patrick Slijkoort en kon alleen richting de Peursum doelman sprinten. De snel terug sprintende de Ruben Meijer kon op het laatste moment, met gevaar voor eigen leven, het beoogde schot nog blokkeren.

DSCN0070

Peursum kreeg ook wel kansen maar wist geen bres te slaan in de Noordeloos verdediging, ook de schoten van afstand waren te onzuiver om echt gevaar te stichten. Op slag van rust ontworstelde  Noordeloos zich weer aan de Peursum druk met een lange bal. Dit keer was het wel raak en niet geheel onverdiend zorgde Patrick Slijkoort ervoor dat de thuisploeg met een 1-0 voorsprong de vernieuwde kleedaccommodatie kon gaan opzoeken.

DSCN0110

Met een dubbele wissel gaf Peursum trainer Denny van Geffen aan niet geheel tevreden te zijn over het optreden van zijn team. Met Jesse Baan voor Martijn Rietveld en Jaap Woltman voor Glen Post leek er een nieuwe impuls aan het spel van Peursum te zijn toegevoegd. Het duurde even maar eindelijk wist Peursum via Twan Romeijn op gelijke hoogte te komen.

DSCN0072

 Met nog zo’n 20 minuten te gaan leken de krachten bij Noordeloos langzaam weg te vloeien. De Gerlich brigade richtte zich vooral op het metselen van een verdedigingsmuur. Peursum trok massaal ten aanval en in de slot minuten bleek dat dit juist de valkuil was die de groen brigade had opgeworpen.

DSCN0075

Met de laatste krachtsinspanningen werd er een inmiddels van deze middag bekende counters opgezet. Peursum had geen weerwoord op deze uitval waardoor Art Kruis de matchwinner werd van deze Giessenlanden derby.

 DSCN0087

Na een aantrekkelijke maar voor het publiek waterig koude eerste helft, had Peursum in het tweede deel het potje moeten uithalen. Het scoren lukt echter op dit moment even wat minder goed, al was de Noordeloos muur wel van schokbeton.

De strijd voor de eerste periode was reeds gestreden met overmacht ging Unitas met deze titel strijken. Vanaf volgende week gaat de 2e periode van start. Of Peursum zich in deze strijd zal kunnen gaan mengen zal mede afhangen van het resultaat volgende week in de uitwedstrijd bij VVAC.

Opstelling Peursum: Derek Peters(k) - Steven Romeijn – Bram den Hartog (80 Jaap Woltman) – Ruben Meijer – Marijn Korevaar(a) – Marnik Korevaar – Twan Romeijn – Martijn Rietveld (46 Jesse Baan) - Mitchell Huisman – Sjoerd den Boer - Hidde Verschoor( 46 Glen Post)

Hier onder een verslag en interviews van Regio voetbal verslaggever Theo Sprong.

Verslag en foto,s Wim den Toom

SV Noordeloos in slotseconden langs buurman Peursum

Regio-Voetbal |

NOORDELOOS - Op een waterkoud sportpark aan de Nieuwendijk was SV Noordeloos de meest gelukkige. In de slotseconden counterde de thuisploeg naar een mooie 2-1 zege op bijna-buurman Peursum. 

"Net op tijd", grijnsde Art Kruis. De matchwinner bij de groenhemden tikte iets voor het laatste fluitsignaal de niet meer verwachte 2-1 achter doelman Derek Peters. "Na een prima eerste helft kregen we het na rust best wel lastig. Met twee wissels was Peursum beter en hebben we ons een beetje ingegraven. Unitas en Arkel zijn echt veel beter, maar als wij een goede dag hebben, doen wij voor niemand onder. Zeker thuis niet."

Strafschop
Zijn oefenmeester Laurens Gerlich knikte instemmend. "Ik ben heel blij met deze punten, we hebben keihard gewerkt. Vooral de eerste helft speelden we goed en hadden we misschien wel met 2-0 voor moeten staan. Want iets voor de 1-0 van Patrick Slijkoort werd hem een strafschop onthouden. In de tweede helft kwamen we fysiek tekort. Gelukkig had ik Arie van Steenis, geen grootse voetballer, maar wel een harde werker op de bank. Hij gaf de beslissende pass op Art."

Collega Denny van Geffen was minder goed gemutst. "Ik zou nooit van mijn leven zo willen voetballen. Liever ga ik aanvallend op mijn muil, dan op deze manier af en toe punten pakken. Maar ze speelden naar hun mogelijkheden en deden dat goed. Bovendien hadden veel spelers het bij mij vandaag niet."

Kratje bier
Gelijk had de Giessenburgse keuzeheer. In de eerste helft waren de beste kansen voor Noordeloos, maar alleen Patrick Slijkoort wist net voor rust aan de buitenspelval te ontsnappen en kopte de 1-0 binnen.

Direct na de thee tapte Peursum uit een vaatje, kwam voor Twan Romeijn naast het hardwerkende Noordeloos en leek op weg naar meer. Maar de roodhemden hadden buiten Art Kruis gerekend. Zijn vader Aart ook, want die moest geld gaan pinnen om een welverdiend kratje bier te kopen.

1 min stilte ov...
dscn0049
dscn0050
dscn0052
dscn0058
dscn0061
dscn0062
dscn0066
dscn0069
dscn0071
dscn0072
dscn0075
dscn0079
dscn0082
dscn0084
dscn0085
dscn0086
dscn0089
dscn0090
dscn0093
dscn0099
dscn0100
dscn0106
dscn0108
dscn0111
dscn0118
dscn0117
Regio Voetbal s...
Regio Voetbal s...