Groot Ammers – Peursum

Datum: 28 oktober 2017

Uitslag: 2-1 (rust 0-0)

Doelpuntenmakers: 0-1 Bram de Hartog 1-1 Bas de Vos 1-2 Floris Renes.

Kaarten allen geel: Bas de Vos (Gr.Ammers) voor Peursum kregen geel: Daan Carpentier - Bram den Hartog - Hidde Verschoor en Glen Post.

Scheidsrechter: Alvarez uit Zwijndrecht.

Na het nipte verlies vorige week thuis van medekoploper Unitas was het zaak om bij het op de voet volgend Groot Ammers niet te verliezen. April van dit jaar werd in het ooievaarsdorpen verrassend met 0-2 gewonnen door 2 treffers van Sjoerd den Boer na rust. November 2016 werd thuis, ondanks dat Groot Ammers ruim een halfuur lang met de 10 man moest spelen, met 1-2 verloren.

Dit keer waren Sjoerd den Boer (schouderblessure) en Steven Romeijn (wondroos aan been) niet inzetbaar. Jaap Woltman was niet fit genoeg om te beginnen.

 DSCN0096

Voorafgaand aan de wedstrijd werd 1 minuut stilte in acht genomen voor het overlijden van lid van verdienste en oud-bestuurslid Koen van Houwelingen.

Peursum begon niet onverdienstelijk. De fysiek sterke Hans van Kranenburg speelde in de 4e minuut Mitchell Huisman aan. De behendige Huisman speelde zich vrij maar kon met zijn te zachte schot keeper Lennart Vink niet verrassen. Enkele minuten later moest aanvoerder Marijn Korevaar aan de andere kant ingrijpen toen Floris Rens Peursum keeper Derek Peters dreigde te verschalken.

Na een klein kwartier werd Peursum een duidelijk doelpunt onthouden. Een hard schot van Martijn Rietveld belandde via de onderkant lat zeker 20 centimeter achter de doellijn. De op de rand van de 16 meter staande scheidsrechter Alvarez aarzelden even maar liet het spel doorgaan.

DSCN0140

Na afloop van de wedstrijd werd nog eens duidelijk dat dit wel degelijk een geldig doelpunt was. Leidsman Alvarez gaf toe dat hij het zelf niet goed kon zien maar gezien de reactie achteraf een zuiver doelpunt was afgekeurd. Wel maakte hij nog de opmerking dat dit soort situaties op het allerhoogste niveau ook weleens voorkomen, en dat in natuurlijk ook zo.

Na 20 minuten trof Peursum het weer niet, toen Marnik Korevaar een zuiver doelpunt wegens vermeend buitenspel zag afgekeurd. Ook dit keer mocht er sterk getwijfeld worden aan de juistheid van deze met de Ammers grensrechter genomen beslissing.

 DSCN0144

Peursum leek halerwege de eerste helft een klein veldoverwicht op te bouwen, maar echte doelkansen kansen waren nauwelijks. Aan de andere kant bleef het oppassen voor de snelle counters van Groot Ammers. In die fase moest Peursum ook een flinke aderlating doen doordat aanspeelpunt Hans van Kranenburg wegens een tik tegen zijn enkel niet meer voluit kon gaan. Omdat er toch al wat noodgedwongen mutaties waren bleef hij tot net na de rust toch nog staan.

Na de thee van deze meer spannende dan hoogstaande wedstrijd, waren het de geel/zwarte die vol op de aanval gingen spelen. Toch was het Peursum dat na 65 minuten op voorsprong kwam. Bram den Hartog stond voor de 3e keer dit seizoen op de juiste plaats om een afvallende bal binnen te schieten.

DSCN0126

Niet veel later leek Peursum de voorsprong te gaan verdubbelen. Tot tweemaal toe wisten de Ammers verdedigers de bal voor de lijn van het lege doel weg te halen na schoten van Daan Carpentier en Mitchell Huisman.Jammer genoeg voor de Peursum aanhang was het aan de andere kant even later wel raak. Met nog een kwartier te gaan kopte (of toch via de hand) Bas de Vos een voorzet van Ruud Ouweneel in korte hoek binnen. Dit keer werd het vlaggen van de Peursum grensrechter wel geneerd en de scheids besliste doelpunt.

DSCN0136

Het jeugdige Peursum was moegestreden en ging in het laatste kwartier onzuiver spelen en fouten maken. De wil was er wel maar er lukte niet veel meer. Het geroutineerde en ervaren team van trainer/coache Leon Hutten maakten daar gebruik van en gaven nog eens gas. Via een counter was het Floris Renes die het vonnis over Peursum voltrok en de eindstand op 2-1 bepaalde.

DSCN0122

De 1e periode zal waarschijnlijk naar Unitas gaan. Na 6 wedstrijden tekent zich in de 4e klasse D daarnaast een kopgroep af van 5 teams waaronder Peursum. Gezien het toch wel zware programma dat Peursum achter rug heeft zeer verdienstelijk. Unitas lijkt op dit moment nog een maatje te groot, maar de strijd om de 2e plaat ligt geheel open. VVAC en Groot Ammers 13 uit 6 en Arkel en Peursum 12 uit 6. Gezien deze stand blijft het tot nog toe een mooie competitie voor het in opbouw zijnde Peursum.


Zaterdag 4 november speelt Peursum om 14.45 uur thuis tegen hekkensluiter MVV”58. Het blijft oppassen maar een mooie revanche na twee kleine nederlagen tegen toppers moet mogelijk zijn.

Opstelling Peursum: Derek Peters (k) – Hidde Verschoor – Glen Post – Bram den Hartog – Ruben Meijer (70 Rody Korevaar) – Marijn Korevaar (a) – Twan Romeijn – Mitchell Huisman – Martijn Rietveld (70 Jaap Woltman) - Marnik Korevaar – Hans van Kranenburg (55 Daan Carpentier).

Hieronder een interview met foto’s van Regio Voetbal verslaggever Theo Sprong.

Verslag en foto’s Wim den Toom

 20171028 grootammers peursum 19 0

Ammerse ervaring doorslaggevend tegen jeugdig Peursum

Regio-Voetbal | 28 okt 2017, 22.06 

 GROOT-AMMERS - Groot-Ammers en Peursum maakten er een alleraardigste derby van. De wedstrijd was met veel balverlies niet hoogstaand. Maar de strijd en het scoreverloop vergoedden veel, zo niet alles. Uiteindelijk trok de thuisploeg met 2-1 aan het langste eind.

"Het was in feite een echte finale, want om in de buurt van Unitas te blijven moest er worden gewonnen. En dat deden we, dankzij een uitstekende mentale weerbaarheid", lachte Groot-Ammers'oefenmeester Leon Hutten, staand iets buiten zijn wel erg luidruchtige kleedlokaal.

Collega Denny van Geffen was iets minder uitgelaten. "Ik vond de scheidsrechter bepalend voor het wedstrijdverloop. In de eerste helft kende hij ons een doelpunt niet toe, terwijl volgens veel ooggetuigen de bal wel over de doellijn viel. Kort daarna werd een goal van Marnik Korevaar op aanraden van de grensrechter afgekeurd, maar van buitenspel was absoluut geen sprake. Nog zuurder was de latere handsbal in de tweede helft, waarmee Groot-Ammers op gelijke hoogte kwam."

Regiio Voetbal 2

 Leermomenten
Toch zag Van Geffen lichtpuntjes. "De beste ploeg heeft vandaag niet gewonnen, dat vertelden supporters van de tegenpartij mij. Mijn jonge ploeg was een klasse beter. We voetbalden erg goed en als we de leermomenten van vandaag weer oppikken, dan komt het allemaal wel goed."

Mouwen opstropen
De Giessenburgse trainer besefte uiteraard ook, dat het ervaren middenveld van Groot-Ammers uiteindelijk de driepunter over de streep trok. Ruud Ouweneel, Bas de Vos en aanvoerder Floris Renes hebben meer in hun mars dan het niveau van een vierde- en misschien wel derdeklasser.

"We zijn inderdaad in de eerste helft twee keer aardig weggekomen, maar in de tweede helft hebben we continue de druk opgevoerd. Tegen de verhouding in valt de 0-1 aan de andere kant (Bram den Hartog zette Peursum in de 65e minuut op voorsprong - TS). Maar we bleven er in geloven en dan maken Bas en Ruud toch het verschil. Als we vorig seizoen op achterstand kwamen, verloren we zo'n pot. Nu stropen we de mouwen extra op en ook die jonge gasten geloven er in. Casper Nieuwenhuijzen is, met alle respect, toch een andere voetballer dan Ruud Ouweneel", aldus Floris Renes.

 20171028 grootammers peursum 12

Een juiste analyse van de inmiddels 32-jarige aanvoerder. Want nadat de Giessenburgers een dot van een kans op 0-2 misten, nam Ammers het heft volledig in handen. Bas de Vos kopte een kwartier voor tijd, na een puike voorzet van zijn maatje Ruud Ouweneel, de gelijkmaker achter doelman Peters. Niet veel later werd Floris Renes, na een vlijmscherpe counter over een aantal schijven, matchwinner; 2-1. 

Regio Voetbal 4

 

dscn0096
dscn0097
dscn0098
dscn0101
dscn0105
dscn0113
dscn0114
dscn0122
dscn0125
dscn0129
dscn0131
dscn0132
dscn0135
dscn0136
dscn0137
dscn0138
dscn0139
dscn0140
dscn0141
dscn0143
dscn0144
dscn0153
dscn0154
dscn0156
dscn0158
dscn0163
regio voetbal 4
regiio voetbal ...
Regio Voetbal 3