• Stout Logo
 • Van Noordenne Logo

Wat een verademing….geen last van wedstrijden op het WK voetbal in Qatar. Bij Peursum was zelfs al de officiële winterstop ingegaan zo was te lezen in de nieuwsbrief. En dus konden we ‘gewoon’ weer eens klaverjassen. Niet voor de competitie deze keer, die eerder deze maand helaas niet door kon gaan, maar ons jaarlijkse boutkaartfestijn. En achteraf bezien was het een mooie, gezellige en tamelijk drukke avond.

Op donderdag leek het nog een rustige kaartavond te worden. De reacties in de groepsapp waren lauw. En als er al iemand werd toegevoegd aan de groepsapp (om 19:23) dan kwam er om (19:24) een eerste en enige reactie: ‘Bedankt Freek, afwezig morgenavond’. Deze persoon, waarvan de naam op de redactie bekend is, heeft uiteraard nog wat goed te maken.  

Maar ondanks de beperkte reacties vooraf werd er toch met frisse moed vrijdagmiddag een start gemaakt met het prepareren van de kantine. Dat was nog wel een dingetje. Want de standaard tafelindeling was als gevolg van de bazar de week ervoor omgegooid. En er stond een podium in de weg. Maar gelukkig was het met een beetje schuiven en tillen gelukt om vijf tafels op hun plaats te krijgen. Dat was natuurlijk niet mogelijk zonder de hulp van de dagelijkse vrijwilligers die op vrijdag trouw wachten tot ik de avond ga voorbereiden. Op basis van de reacties in de app had ik niet het idee dat er vijf tafels nodig zouden zijn. Maar geen betere raad dan voorraad luidt het devies.

En tot 20:00 leken we prima uit te komen met maar vier tafels. We hadden 18 personen dus twee stilstaande nummers. Dat klinkt rot, maar is niet eens zo vervelend, want dan weet je dat de vochtniveaus gedurende het klaverjassen op peil blijven. Maar het liep anders. Richard de Koning dacht waarschijnlijk dat zijn schoonvader het leuk zou vinden als hij ook zou komen. En zo waren we opeens met negentien. Een schreeuw om hulp (via 4G) richting voorzitter Sander maakte dat we op papier met twintig waren.

En zo geschiede het dat aan alle vijf tafels gekaart kon worden. Dit kon stond er trouwens niet voor niets want nu was Gerrit Peters weer weg. Toen tien minuten daarvoor alle signalen dusdanig waren dat er twee stilstaande nummers zouden zijn, leek het hem een goed idee om even familietaxi te spelen. Nou daar gaan we natuurlijk niet op wachten: de eerste vier tafels gingen van start.

Ronde 1

Als je een prijs mee naar huis wilt nemen op een avond dan moet je elkaar wat gunnen en dan met name op de roem. Aan de tafel met Albert/John en Cees/Nicky werd elkaar weinig gegund. De reguliere punten werden bijna gelijkmatig gedeeld en met een kinderhandje met roem was de eindstand 1.425 om 1.437. Ietsje beter ging het aan de tafel van Rien/Marian tegen Jaap/Freek. Slechts twee natten werden daar gespeeld, en één pit voor Jaap en Freek. Dat laatste zou ze de overwinning opleveren. Jaap en Freek zegevierden met 1.509 om 1.413.

De tafel die als laatste was gestart (Gerrit/Robert tegen Sander/Richard) gaf al wat grotere uitslagen. Gerrit en Robert creëerden veel roem en eindigden op 1.623. Ik wil niet onvermeld laten dat Sander en Richard in het laatste blokje nog een pit speelden. Zo kwamen zij toch nog op 1.399. De potten aan de resterende tafel leken veel op elkaar, zowel op verloop als het behaalde puntenaantal. Dicky en Jan Both wonnen van Eveline en Sjoerd met 1.734 tegen 1.298 en Haagse Jan en Frank wonnen van Adriaan en Johan met 1.747 tegen 1.335.

Ronde 2

In deze ronde waren er twee zuinige potjes te bespeuren. Robert/Marian en Richard/Cees deden goed hun best om hun eigen potjes te halen. Dat blijkt ook wel uit het feit dat er slechts twee natten op het papier staan (eerlijk verdeeld). Maar omdat de roem zeer matig was kwam de score uit op 1.439 tegen 1.349. Op het andere papier, wat met een mooi handschrift van Eveline is beschreven, lukte het Sander en John niet om driecijferige roem te halen. En dat is zonde want qua punten waren ze met slechts één natje goed op weg. Ze wonnen nog wel met 1.522 tegen 1.260 maar wat als er iets meer roem in had gezeten…..

Johan en Sjoerd scoorden met 1.581 beiden hoger dan hun vorige potje. Dat kon niet gezegd worden van Gerrit/Dicky die nu genoegen moesten nemen met 1.431. Aanzienlijk hogere punten haalden ons AA-team (Albert/Adriaan) tegen Nicky en Freek (1.717 om 1.375). De hoogste pot van deze ronde kwam van Haagse Jan en Frank die alweer bij elkaar zaten. Zij wonnen met 1.825 tegen 1.317 van Jaap en Rien.

Ronde 3

Aan het begin van de ronde was er door Jan en Frank (3.572) een gat geslagen naar de nummers drie (Dicky 3.165) en vier (Albert: 3.142). Albert mocht deze ronde opnieuw met Adriaan spelen en dat ging goed. Geen enkele keer nat en 320 roem. Dat leverde een mooie score op van 1.831. Hoewel Marian en Cees ook maar één keer nat gingen en 340 roem haalden bleven zij toch steken op 1.421. Dicky mocht de laatste pot met ons hoogste bestuursorgaan samen spelen en dat leverde 1.336 punten op. Te weinig voor een prijs. Nicky en Frank kwamen in diezelfde pot tot 1.596. Alweer wat hoger kwamen John/Eveline (1.655) tegen Rien/Sjoerd (1.307). De twee Jannen waren in de laatste ronde teamgenoten. Dat ging goed getuige de 1.668 punten tegen 1.394 voor Gerrit/Freek. De hoogste pot haalden Robert en Johan. Hun puntenaantal was gelijk aan het jaartal van het WK waarin we van Argentinië wonnen door de goal van Dennis Bergkamp (Jack van Gelder heeft er nog keelpijn van). Ik heb me vrijdag laten vertellen dat hun aantal nog hoger had kunnen worden. En dan had er misschien een eerste prijs in gezeten. Richard en Jaap kwamen uit op 964 punten. Dat zou Richard nog wat opleveren.

Eindstand

Na drie potten was er de volgende eindstand:

Jan van Waardenburg: 5.240

Frank aan de Wiel: 5.168

Robert van Oenen: 5.094

Albert Janssen: 4.973

Johan van de Wijngaard: 4.914

En dus was het Jan die als eerste een prijs mocht kiezen uit al het lekkers dat op tafel stond. Jan koos slim als hij was de fles Ghiessenburger. Omdat de organisator zijn prijs afsloeg mocht Robert als tweede kiezen. Hij ging niet voor een fles drank die uit de plaatselijke slijterij kwam (Fred), maar voor de grillworsten van de plaatselijke slager. Albert heeft na vrijdag een fles graanjenever in huis en Johan kan Glühwein maken. En Richard kreeg als troostprijs voor zijn 3.712 punten een speculaaspop.

 

Bedankt allemaal voor jullie aanwezigheid en tot de volgende keer. 

Volgende keer 

De volgende kaartavond is op vrijdag 13 januari. Start om 20:00, inloop iets daarvoor.  

 

 

 

 

mededelingen

Check onze nieuwsbrief voor het laatste nieuws.

 

3 juni

12:00 kantine open

15:00 Peursum 1 - Rood-Wit za. 1 (nacompetitie 3e-/4e klasse)

 

10 juni

Het Nationale voetbal weekend

Sportcomplex Peursum presenteert zich deze dag voor het publiek met open activiteiten

 

Oranje Festival

Leeftijd: JO7 t/m JO11

Afsluiting seizoen 2022-2023

 

Plastic flessen met etiket inleveren bij de club

Inleveren van Plastic flessen levert geld op voor de club

Vanaf 1 april ook voor blikjes.

afgelastingen

Afgelast zijn de wedstrijden van: 

Toernooi AVRES van 2 juni

klik hier voor meer info

Vacatures

Scheidsrechters

(Informatie te verkrijgen bij de scheidsrechters coördinator Wim Heijkoop)

[FOUNDATION SPONSORS]

Foundation sponsors

 • Adminance Logo
 • Aenr Logo
 • Albert Heijn Logo
 • Brownline Logo_2
 • Electro World Logo
 • Hoogenboezem Logo
 • Logo Asian Delight
 • Nooteboom Logo
 • Peinemann Logo
 • Plein2 Logo
 • Sportcentrum Dordrecht Logo
 • FDV Logo
 • Trust Flexwork Logo
 • Neptune Logo
 • Peinemann Logo_2
 • Adminance Logo_2
 • Aenr Logo_2
 • Albert Heijn Logo_2
 • Brownline Logo
 • Electro World Logo_2
 • Peineman Logo_3
 • Hoogenboezem Logo_2
 • Nooteboom Logo_2
 • Peineman Logo_4
 • Sportcentrum Dordrecht_2
 • FDV Logo_2

LAATSTE NIEUWS - Boutkaarten 2022

Contact

Voetbal Vereniging Peursum

Sportplein 2 C

3381 LL Giessenburg

0184 - 65 17 19

secretaris@vvpeursum.nl

© 2018 - 2023 | Ontwikkeld door COMMPRO