Dit is een artikel uit het P.V.V. Nieuws van juli 1963.

De thee

Toen op zaterdag 13 mei 1950 het terrein in het bos in gebruik werd genomen, rees bij terreinknecht Jan Muis de vraag op hoe hij het klaar moest spelen om de spelers hun kopje thee te presenteren. Jan Muis zou echter Jan Muis niet zijn als hij niet een oplossing vond.

Hij besprak het met de fam. van Dijk en vanaf die datum zien we mevr. van Dijk bij elke rustpauze verschijnen met de thee. Daarvoor heeft Gerit de kopjes reeds klaar gezet. Dit doen ze nu al 13 jaar en een globale berekening laat ons zien dat ze in die tijd al zo`n 38.000 kopjes thee geschonken hebben.

(Had je niet gedacht hè van Dijk) of het nu pupillen zijn die spelen of senioren, de thee is er altijd.

Voor veel spelers buiten onze gemeente is de heer van Dijk al een bekende figuur geworden. Als hij er een keer niet is(en dat is alleen bij ziekte) wordt er gevraagd of de ,,oude baas" er niet is. Dit bewijst wel de populariteit van deze persoon.

Hij zorgt niet alleen voor de thee, maar sluit ook de kleedkamers, zodat tijdens het spel niemand binnen kan. Zo ziet u dat van Dijk en zijn vrouw ook een radertje zijn van de P.V.V. machine en hopen dat zij dit werk nog lang mogen doen.

De theedrinker

De meeste van u zullen wel denken wie waren dat? Gerit van Dijk en zijn vrouw Eigje van Dijk-Sol woonden aan de Neerpolderseweg 71, schuin tegenover het voetbalveld. Zij waren de ouders van Klaas, Sjaan, Jos, Bertus, Dirk en Geert van Dijk die allen gevoetbald hebben en vrijwilliger waren bij Peursum. De theedrinker was Jos van Dijk die toen redacteur was  van het P.V.V. Nieuws.

Gerit van Dijk is in het voormalig Ned. Indië onderscheiden voor 20 jaar trouwe dienst bij de KNIL met de zilveren medaille aan de korporaal der infanterie, gegeven in het hoofdkwartier van Batavia.

Bij de foto zit Gerit van Dijk 3e van links in een mooie auto in het voormalig Ned. Indië.

13 augustus

De bar is geopend in de middag vanaf 16:00.

20 augustus

De jeugd start met de training

25 augustus

20.00 Algemene Ledenvergadering (ALV)

27 augustus

Keuken open vanaf 11.00

12.30 Peursum VR1 - RCD VR1 (beker)

15.00 Peursum 1 - Noordeloos 1 (beker)

15.00 Peursum 2 - Hardinxveld 3 (beker)

Check onze nieuwsbrief voor het laatste nieuws.

• Brownline Logo_2
  • Sportcentrum Dordrecht Logo