Wat zijn de nieuwe regels?
Het is weer voor iedereen mogelijk om te trainen en het spelen van onderlinge wedstrijden op de club, op het veld, zonder beperkingen in groepsgrootte of tijdstip.

• Kantine mag niet open, wel kan weer het consumptie-afhaalloket worden gehanteerd. Mensen van 13 jaar en ouder moeten daarbij wel een mondkapje dragen.
  • Kleedkamers mogen open, op vertoon van een coronatoegangsbewijs (CTB) door sporters van 18 jaar en ouder. Daarnaast dient in de kleedkamer een mondkapje te worden gedragen door sporters van 13 jaar en ouder.
  • Voor de binnensportlocaties (zaalvoetbal) geldt dat een CTB is vereist voor sporters van 18 jaar en ouder.
  • Publiek is niet welkom.

Vervolg competitie
Dinsdag 25 januari is er weer een nieuwe persconferentie met hopelijk verdergaande versoepelingen. Voor het vervolg van de competitie zetten we nu in op het weekend van 29 en 30 januari. Dit betekent dat alle competitie- en bekerwedstrijden tot en met 28 januari vervallen*. Na de persconferentie van de 25e hopen we meer duidelijkheid over het verloop van de competitie te kunnen geven.

Wedstrijdfit
Juist voor de groep die niet kon trainen is het raadzaam om zo snel mogelijk weer in actie te komen en zich voor te bereiden op de herstart van de competitie.

Verantwoordelijkheid
Als laatste willen we benadrukken dat het omikron virus, de heersende variant op dit moment, zeer besmettelijk is. Dit is ook te zien aan de vele besmettingen die dagelijks erbij komen. Houd je hierdoor goed aan de basisregels, ook als je gevaccineerd bent.

• Bij klachten blijf je thuis en doe je direct een test
  • Houd 1,5 meter afstand
  • Was vaak je handen
  • Hoest en nies in je elleboog
  • Schud geen handen
  • Draag als trainer/coach je mondkapje zoveel mogelijk

Als voetbalvereniging zijn wij blij met de erkenning dat wij meer ruimte krijgen. Ook daarom roepen wij iedereen op om in woord en gedrag te laten zien dat wij die verantwoordelijkheid aan kunnen en klaar zijn voor de volgende verruiming, hopelijk het spelen van competitiewedstrijden en het weer openen van de kantines.

Sporten op buitensportlocaties is weer mogelijk.

Maar wedstrijden mogen alleen 'binnen de eigen club'.

Versoepeling maatregelen voor binnen en buitensport

Coronavirus overzicht regels sport vanaf 15 januari 2022

Check onze nieuwsbrief voor het laatste nieuws.

Op zijn vroegst zal zaterdag 29 januari worden gebruikt voor de wedstrijden uit de B-categorie.

Op zijn vroegst zal zaterdag 5 februari worden gebruikt voor de wedstrijden uit de A-categorie (Peursum 1 & 2).

Een definitief besluit van de overheid óf er competitie gespeeld mag gaan worden en onder welke voorwaarden wordt op dinsdag 25 januari verwacht. Alles lijkt erop gericht te worden dat er vanaf de 26e er weer volop tegen teams van elders gespeeld kan gaan worden.

• Brownline Logo_2
  • Sportcentrum Dordrecht Logo
  • FDV Logo
  • Trust Flexwork Logo