Wij willen als club het vizier op het nieuwe seizoen gaan richten. Nieuwe leden, teams, hesjes, ballen, doelen, regels etc. Op het complex en in de kantine krijgen we met nieuw beleid maken. Denk bijvoorbeeld aan gewijzigde regelgeving. Het aankomende seizoen hopen we weer veel gasten op ons sportcomplex te ontvangen. Onze gastvrije, fraaie en schone kantine draait op goedwillende vrijwilligers en ook hier geldt het motto: 'Vele handen maken licht werk'.

Statiegeld
Iedereen heeft het wellicht al gelezen, vanaf 1 juli 2021 werd er statiegeld op kleine plastic flessen ingevoerd. Van de ruim 900 miljoen verkochte kleine plastic flessen per jaar belanden er zo’n 100 miljoen als zwerfafval in de natuur of op straat. Ook bij sportverenigingen is dit een veelvoorkomend probleem: plastic flessen, patatbakjes en andere plastic verpakkingen die vaak langs de velden zwerven. Omdat met eerdere afspraken niet het doel is bereikt om plastic zwerfafval te verminderen, is er nu een nieuwe wet aangenomen m.b.t. de verkoop van sportdrank , frisdrank en waterflesjes in de sportkantine. Voor flesjes aangekocht na 1 juli 2021 moet statiegeld worden betaald. Voor iedere kleine fles onder de 1 liter wordt €0,15 statiegeld gerekend. Peursum zal dit statiegeld vooralsnog niet doorberekenen in de consumptieprijzen en zal daarom ook geen statiegeld retour geven.

Donatie voor leuke activiteiten
Wel bestaat de mogelijkheid de lege flesjes te doneren aan onze vereniging. Door de plastic flesjes te deponeren in een speciale inzamelbak. Hierdoor wordt niet alleen duurzaam met de omgeving omgegaan maar tegelijkertijd de eigen club gesponsord. Onze leveranciers zorgen daarbij voor de logistiek (o.a. alle flessen retour, leveren emballagezakken). Statiegeld Nederland maakt vervolgens het statiegeld over naar onze vereniging. Met deze sponsorbijdrage kunnen wij o.a. weer extra leuke activiteiten voor de vereniging organiseren. Meer info en communicatie hierover volgt op korte termijn.

Alcohol langs de lijn tijdens wedstrijden kan alleen op het terras of in de kantine
Het is volgens KNVB-reglementen verboden om alcoholhoudende dranken en glaswerk langs de lijn tijdens een voetbalwedstrijd te gebruiken. Om die reden zullen er van 12.00 uur tot de afloop van de wedstrijden geen mixdrankjes worden verkocht. Bier, wijn en frisdranken zullen in plastic glazen worden geschonken. Let wel: ook al is het in plastic: alcohol langs de lijn mag helemaal niet. Eventuele boetes worden verhaald op de overtreders.

Jubileum
Op 1 augustus bestaat de vereniging 90 jaar. Wat er gaat komen is nu nog een beetje een verrassing. We zullen moeten kijken wat er kan. De mooie expositie 'Peursum 90 jaar' is inmmiddels geopend. De historische vereniging zet onze vereniging in de schijnwerpers. Complimenten voor het mooie resultaat! Ook voor groepen vanaf vier personen is deze expositie op afspraak, ook op een avond, te bezoeken en wel in het voormalige gemeentehuis aan de Dorpsstraat. Kortom: veel 'voetbal'-plezier door de jaren heen!

Bedankt voor uw inzet afgelopen seizoen!

Ik wens allen die vv Peursum een warm hart toedragen een fijne vakantie en alvast een schitterend 'jubileum-seizoen' toe!

Met vriendelijke (sport)groet,

Sander van Beuzekom,
voorzitter vv Peursum.

Trainen op zaterdag kan, wanneer er geen wedstrijden of activiteiten gepland staan. (alleen kunstgras)

Check onze nieuwsbrief voor het laatste nieuws.

Na 17:00 geen training.

Voor de A-categorie (Peursum 1 en 2) is voor zaterdag 4 december een inhaal programma gepland. Daarna begint de winterstop. De overige teams hebben nog wedstrijden gepland staan voor de komende twee zaterdagen.

• Brownline Logo_2
  • Sportcentrum Dordrecht Logo
  • FDV Logo
  • Trust Flexwork Logo
  • Neptune Logo
  • Peinemann Logo_2
  • Adminance Logo_2
  • Aenr Logo_2
  • Albert Heijn Logo_2
  • Brownline Logo
  • Electro World Logo_2
  • Peineman Logo_3
  • Hak Installatieservice Logo_2
  • Hoogenboezem Logo_2
  • Nooteboom Logo_2
  • Peineman Logo_4
  • Sportcentrum Dordrecht_2
  • FDV Logo_2

LAATSTE NIEUWS - Van de voorzitter: update & fijne vakantie!

Sportplein 2 C