Vanaf 5 juni vervallen veel van de COVID-19 maatregelen in de sport. Jeugdwedstrijden tussen teams van verschillende verenigingen zijn dan weer volledig toegestaan en voetballers van 27 jaar en ouder mogen weer normaal trainen.

Teams (JO18 en lager) die zich voor de Regiocup hebben aangemeld kunnen wedstrijden spelen tegen tegenstanders uit de regio. De KNVB Regiocup wordt gespeeld in de volgende weekenden: 5/6 juni, 12/13 juni, 19/20 juni en 26/27 juni.

Het programma wordt bekendgemaakt via onder andere www.voetbal.nl

Kleedkamers
Kleedkamers en/of douchegelegenheid mogen dan ook weer open en de horecaregels gelden ook voor de sport. Zo kan er gestart worden met zomervoetbal en zijn tegenstanders weer welkom op het sportpark.

Op www.knvb.nl/coronavirus zijn de meest gestelde vragen gebundeld over het coronavirus en de gevolgen voor het amateurvoetbal. Deze pagina wordt continu bijgewerkt.

Helaas gelden de versoepelingen rondom het spelen van wedstrijden alleen voor jeugdteams tot en met de O18 (formeel hanteert de Rijksoverheid t/m 17 jaar), wat inhoudt dat de Regiocup niet door kan gaan voor de O19 en O23-teams.

Senioren
Tweede mooie versoepeling is dat senioren met ingang van 5 juni weer volledig mogen trainen en onderlinge trainingswedstrijdjes mogen spelen bij de eigen vereniging. Dit allemaal zonder beperkingen in groepsgrootte en zonder dat er onderling 1,5 meter afstand gehouden hoeft te worden. Helaas mogen senioren nog geen wedstrijden spelen tegen teams van andere verenigingen.

Vragen
Tenslotte krijgen we regelmatig vragen van ouders van jeugdspelers over coronamaatregelen als het gebruik van het mondkapje en hoeveel personen er in een auto mogen.

Een handige link hiervoor is: https://nocnsf.nl/wat-doet-nocnsf/sport-en-maatschappij/coronavirus-en-sport-veelgestelde-vragen

Met vriendelijke sportgroet,

Sander van Beuzekom
(voorzitter vv Peursum)

Trainen op zaterdag kan, wanneer er geen wedstrijden of activiteiten gepland staan. (alleen kunstgras)

Bar- en keukenhulp

Met name voor in de keuken is er in het rooster nog ruimte.

Wil je meehelpen op een zaterdag? Dat kan al vanaf drie uur per seizoen.

• Brownline Logo_2
  • Sportcentrum Dordrecht Logo