Voor de sportverenigingen waren tijdens de laatste corona-persconferentie -dinsdag 20 april- nog geen versoepelingen te beluisteren. Het openingsplan voor de voetbalclubs blijft hetzelfde, namelijk dat het sportpark op 18 mei weer voor iedereen toegankelijk is.

De Peursum-teams kunnen vervolgens in juli weer uit- en thuiswedstrijden gaan spelen. Of het zover komt is de vraag, want dan beginnen immers ook al snel de schoolvakanties.

Als de plannen niet wijzigen, dan komen de wedstrijden tegen andere regioteams voor de maanden mei en juni te vervallen. Dit betreft o.a. de wedstrijden voor de KNVB Regiocup en diverse regionale toernooien en oefenwedstrijden. Als er wel Regiocup-wedstrijden gepland worden, dan komen deze in Sportlink, Voetbal.nl en KNVB-Widget te staan.

Accommodatiebeleid
Nieuws vanuit de gemeente Molenlanden: het accommodatiebeleid is deze week geharmoniseerd. Dit is een proces van twee jaar geweest. De gemeenteraad heeft het voorstel dinsdagavond aangenomen.

Hierdoor financiert de gemeente in de toekomst structureel mee bij het groot onderhoud aan de sportvelden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het vervangen van de toplaag van een kustgrasveld. Dit alles volgens de algemene normen van de breedtesport. De voetbalverenigingen krijgen daarbij te maken met dezelfde subsidieregels. De gemeente Molenlanden geeft hiermee een sportief signaal af richting haar inwoners.

Voor extra kwaliteit moeten we als club blijven reserveren. VV Peursum werkt samen met de gemeente Molenlanden op diverse beleidsterreinen. We ondertekenden dit seizoen het sport-akkoord en binnenkort starten er ook activiteiten vanuit het preventie-akkoord. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een gezonder aanbod vanuit de kantine.

Wat dit ons gaat brengen zal in het nieuwe seizoen duidelijk worden, als het sportcomplex weer voor alle leden en bezoekers volledig toegankelijk wordt.

Met vriendelijke (sport)groet,

Sander van Beuzekom (voorzitter)

• Brownline Logo_2
  • Sportcentrum Dordrecht Logo