In herinnering
Vorige week is Jan Molenaar overleden. Wij herdenken Jan als een trouw en loyaal Peursum-lid.

Jan hield van de gezelligheid bij de vereniging en op zaterdagmiddag was hij aan de stamtafel jarenlang een vaste gast. Ook hield hij op dinsdagavond mede de drukpers van de weekbrief en maandkrant aan de gang. Deze wekelijkse brief werd toen nog thuisbezorgd. Dit was niet altijd even gemakkelijk, maar het lukte toch telkens om, vaak samen met zijn collega, de drukpers in gebruik te houden. Jan zat in het bestuur, had zitting in een commissie en had het beste met de club voor. Jan was ook een periode de vaste grensrechter van het tweede vrouwenelftal.

Wij zijn Jan heel dankbaar voor alles wat hij voor de voetbalvereniging heeft betekend en wensen zijn familie en naasten heel veel sterkte toe.

Update rond COVID-19
Het was een duidelijke boodschap van de minister-president vanuit het Torentje: Nederland gaat voor 5 weken in ‘lockdown’. De coronacijfers laten helaas geen andere keuze. Bepalingen van voor 4 november zijn weer van kracht. De actuele informatie is inmiddels weer bijgewerkt door de KNVB op https://www.knvb.nl/themas/coronavirus

Herstart competities
De maatregelen van maandagavond hebben ook gevolgen voor de plannen rondom de herstart van de competities. Het scenario waar de afgelopen tijd aan is gewerkt, en dat de KNVB deze week met de clubs wilde delen, is door de duur van de maatregelen alweer ingehaald door de actualiteit.

Wat in ieder geval duidelijk is geworden is dat een herstart van de competities op 16/17 januari er logischerwijs niet meer inzit. Daarnaast staat ook vast dat het niet meer haalbaar is om de huidige seniorencompetities in z’n geheel te hervatten. Van alle scenario’s die eerder zijn gecommuniceerd in Plan B liggen er voor de seniorenteams daarom nog twee op tafel:

• De huidige competities opdelen in halve poules, waarbij er alsnog een hele competitie wordt gespeeld;
  • Het uitspelen van alleen de eerste competitiehelft.

Beide scenario’s zijn afhankelijk van de verdere besluiten van het kabinet en de tijd die teams nodig hebben om weer te kunnen ‘optrainen’. De definitieve keuze voor een van deze scenario’s en de concrete uitwerking ervan zal daarom pas na de persconferentie van 12 januari bekendgemaakt kunnen worden. Dit geldt ook voor het vervolg van de diverse jeugdcompetities.

Nieuwjaarsreceptie
De receptie gepland voor 2 januari 2021 kan helaas niet doorgaan. De jubilarissen houden hun speld dan ook nog even tegoed. Als het weer mag, dan organiseren we de vrijwilligersavond en hopen dan ook de bijbehorende spelden uit te reiken.

Notulen en het jaar verslag
Bij de laatste algemene ledenvergadering is er melding gemaakt, dat het jaarverslag later ook nog ingezien kan worden.

Voor degenen die hier gebruik van willen maken: de notulen en het jaarverslag van het seizoen 2019-2020 liggen in de bestuurskamer ter inzage.

Bij inzien graag vooraf even contact opnemen met de secretaris.

Fijne feestdagen en een gezond en hoopvol 2021!

Met vriendelijke (sport)groet,

Sander van Beuzekom.

VV Peursum wenst u fijne feestdagen en een gezond en sportief 2021!

• Brownline Logo_2
  • FDV Logo
  • Trust Flexwork Logo
  • Neptune Logo