Hallo! Ik ben Martin Blom.

Ik ben 55 jaar en getrouwd met Marja. We hebben 2 kinderen namelijk zoon Duncan (25) en dochter Mandy (21). Voetbal is mijn hobby. Daarnaast ook wandelen in de bergen van Oostenrijk en sinds kort ook lezen (dat zal wel met mijn leeftijd te maken hebben).

Mijn eerste contact met de voetbalvereniging was toen ik lid werd in 1974. Je ging toen gelijk op een groot veld voetballen en dat was wel erg groot voor een 8-jarige. Ik heb dat ongeveer tot mijn 16e volgehouden. Toen ging ik naar Utrecht, naar de tuinbouw school. Door het vele reizen en leren stopte het voetballen even. Na 2 jaar ben ik daarmee gestopt en ben ik gaan werken, dat beviel me veel beter. Ik werk nu alweer 36 jaar bij een autoschade bedrijf in Hardinxveld-Giessendam.

In het jaar 2000 kwam ik opnieuw in contact met Peursum, toen werd mijn zoon lid en begon hij bij de F’jes. Toen ben ik ook weer lid geworden want ze zochten nog een trainer/leider voor zijn team. Daar heb ik heel wat jaartjes lol in gehad. Na een paar jaar ben ik bij mijn eigen zoon zijn team gestopt en met andere teams aan de slag gegaan. Dit heb ik ongeveer 12 /13 jaar gedaan.

Ik ben trouwens zelf ook weer gaan voetballen in 2000 want het top elftal van Martin de Hartog, alias Martin de bolle, had nog een poppetje nodig bij het 5e. Nou dat was best wel een gezellig team moet ik zeggen! We hadden zelfs op een gegeven moment het rare idee om iedereen een bijnaam te geven voor op het shirt. Mijn bijnaam was Tekkel. Eigenlijk langharige Tekkel maar dat paste niet op het shirt. Mijn naam had waarschijnlijk te maken met mijn voetbal kwaliteiten en niet met mijn haarstijl, denk ik... Wat we met dit team meegemaakt hebben aan toernooien (WNC/Gameren), draaiavonden en bbq’s is te veel om op te noemen. Helaas viel dit team uit elkaar toen een aantal spelers besloten te stoppen, jammer maar helaas.

Daarna heb ik 2 jaar in het 4e gevoetbald. Dat was toch wel een te jong elftal voor mij. Heel veel spelers van dat team had ik in de F’jes leiding en training gegeven, dus ongeveer 30 jaar verschil! Duncan speelde ook in dit elftal. Daarna speelde ik nog een jaartje in het 3e , dit was ongeveer 20 jaar verschil in leeftijd toen.

Nu voetbal ik bij de Veteranen en dat is echt het eindstation. Hoelang ik dat nog blijf volhouden weet ik niet, maar dat hoop ik toch nog een paar jaartjes te kunnen blijven doen. Daarnaast speel ik nu ook nog bij 45+ en dat is op een half veld (7 tegen 7).

Mijn loopbaan als vrijwilliger vanaf 2000 zal ik maar even opsommen, anders wordt het wel een erg lang verhaal! Naast leider/trainer bij de jeugd heb ik ook een aantal jaren in het jeugdbestuur gezeten. Dat stond toen nog los van het hoofdbestuur. Ik heb heel wat wedstrijdjes gefloten als scheidsrechter, zat in de commissie van het 75-jarig jubileum. Ook heb ik samen met heel veel andere mensen de tribune verzet, ben ik op dit moment duo-leider van de Veteranen en zit ik in het bestuur als algemeen bestuurslid.

Wat ik in de toekomst allemaal nog bij Peursum wil of ga doen dat weet ik nog niet. Eerst maar eens een tijdje mijn bestuursfunctie proberen uit te voeren en de rest dat zien we dan wel!

Als laatste wil ik graag nog een oproep doen aan de leden en ouders van leden. VV Peursum is een familie verenging. We hebben actieve leden van 4/5 jaar tot aan 60/70 jaar en er valt best veel te doen. Als je wat tijd over hebt, kom gerust eens een keer vragen wat jij als lid of ouder nog kunt doen voor de verenging. Vele handen maken licht werk!

Graag geef ik de doorgeefpen aan (naamgenoot) Martin Rietveld. Succes Martin met de volgende!

Zaterdag 28 november speculaaspoppen verkoop!

• FDV Logo
  • Trust Flexwork Logo