Het zal niemand zijn ontgaan, dat het kabinet vanwege corona dinsdagavond een streep heeft gezet door het amateurvoetbal. Dit betekent dat de competities voorlopig stil liggen en er niet meer in teamverband mag worden gesport.

Uitzondering zijn kinderen onder de achttien jaar, maar ook voor hen wordt de competitie stilgelegd. Dit om het reisverkeer tegen te gaan. Zij mogen wel in teamverband trainen en eventueel wedstrijden spelen (tegen andere teams van Peursum).

De nieuwe maatregelen zijn woensdagavond 14 oktober om 22.00 uur ingegaan.

De sportkantine, douches en kleedkamers blijven gesloten. De maatregelen gelden in ieder geval vier weken.

Onder bepaalde voorwaarden mogen 18-plussers trainen. De belangrijkste:

• bij teamsporten voor senioren kan het hele team trainen, verdeeld in groepjes van maximaal vier personen;
  • in die groep van maximaal vier personen moet men anderhalve meter afstand houden ten opzichte van elkaar;
  • het moet herkenbaar zijn welke sporter bij welk groepje hoort (door middel van hesjes o.i.d.).

Het bestuur van Peursum heeft besloten dat vooralsnog de A-selectie en Vrouwen 1 onder bovenstaande condities mogen trainen. Vervolgens wordt bekeken of ook andere seniorenteams, onder dezelfde voorwaarden, weer actief kunnen zijn om de periode naar de hervatting van de competitie te overbruggen.

Met vriendelijke (sport)groet,

Het bestuur.