Na een weekend geen wedstrijd gespeeld te hebben door een afgelaste wedstrijd tegen Asperen stond voetbalvereniging Rhelico te Rumpt op het programma. Door de Corona maatregelen was het voor de trouwe supporters niet mogelijk om te komen kijken. Als gevolg; een lege lijn langs het veld. De situatie werd nog somberder gemaakt doordat er een gure koude wind stond dat gepaard ging met regenbuien.

Ondanks de omstandigheden verschenen de heren scherp aan de wedstrijd en waren ze er gezamenlijk op gebrand om de 3 punten mee terug te nemen naar Giessenburg. Toch was het Rhelico dat onverwachts de eerste échte kans van de wedstrijd kreeg. Na een snelle aanval over rechts werd de bal hard voorgegeven en werd er rakelings naast gekopt door de spits van Rhelico. Peursum reageerde hier meteen op en begon het spel te controleren met goed positiespel wat uiteindelijk resulteerde in de 0-1. Nadat de bal rond werd gespeeld door de achterhoede van Peursum werd Jurre in het werk gesteld die de voorsprong koelbloedig opende in de 16de minuut. Nog geen 2 minuten later was het een soortgelijke aanval over links waarbij Gerrit een scherpe bal op Jurre plaatste die wederom wilde uithalen om te scoren. Jurre werd hierbij dusdanig gehinderd dat de scheidsrechter genoodzaakt was om de bal op te stip te leggen. Marnik nam de bal onberispelijk waardoor de bal onhoudbaar in het zijnet van het doel werd geplaatst; 0-2! De resterende minuten van de eerste helft leek Peursum het gas ietwat terug te nemen en kon niet meer aan scoren toekomen waardoor het met een 0-2 voorsprong kon gaan opwarmen aan een kop thee in de kleedkamer.

In de strijd om een periode en het kampioenschap telt alles mee en werd Peursum aangespoord om de scoren te vergroten. Hier werd snel gehoor aan gegeven. Na het onderscheppen van de bal werd Nick diep gestuurd die vervolgens een splijtende paas over de volle breedte van het veld gaf op Sjoerd. Zonder nadenken knalde Sjoerd verwoestend hard de bal onderkant lat het doel in; 0-3. Peursum bleef het spel controleren en speelde verzorgd voetbal. Na het inbrengen van verse krachten Marck (Jurre), Rody (Sjoerd) en Aron (Gerrit) was het in de 75ste minuut weer raak. Na een lange uittrap van Derek kopte Marck de bal slim door op Nick, die vervolgens rustig de bal langs de keeper schoof; 0-4. Totaal doorweekt zette Peursum nog 1 keer aan. Na een onderschepping vanuit de achterste linie werd Twan ingespeeld op het middenveld en gaf een steekbal op Marck. Na de bal gecontroleerd te hebben schoot Marck op doel en werd de keeper nogmaals gepasseerd. De wedstrijd werd beëindigd met een uitslag van 0-5.

Wederom 3 punten voor Peursum die momenteel 9 punten uit 3 wedstrijden heeft behaald. Een wedstrijd waar vrij weinig werd weggegeven en waarin verzorgd voetbal werd laten zien. Volgende week komt buurman Noordeloos op bezoek. Of dit daadwerkelijk gaat plaatsvinden ligt in de handen van de regering. Hierover horen we aanstaande dinsdag meer tijdens de persconferenctie.

Geen