Peursum in tweede helft ruim langs Well

Na de goede overwinning van vorige week thuis tegen Herovina (1-0) moesten deze week de mannen de eerste uitwedstrijd in de competitie spelen. De reis ging naar Well waar men tegen de gelijknamige vereniging speelde.

Ten opzichte van vorige week was er één wijziging: Wilmar was voor zijn werk in het buitenland en werd vervangen door de doelpuntermaker van vorige week Rody. Om 15:00 werd er afgetrapt op het natuurgrasveld. Zoals verwacht had Peursum veel de bal en hield Well het veld klein. Hier had Peursum in de eerste helft moeite mee. Voetballend was het slordig en de honger naar doelpunten te groot. De bal werd vaak te snel vooruit gespeeld, waardoor soms onnodig balverlies werd geleden. Dit was het moment voor Well om de lange bal te spelen en zo met drie en soms met vier / vijf man Peursum in de omschakeling proberen pijn te doen. Dit resulteerde soms in gevaarlijke momenten, maar geen kansen. Peursum had in de eerste helft 2 mogelijkheden / kansen om de score te openen. Helaas mikte Marck net naast en raakte Marnik de lat en in de rebound wilde de bal ook het net niet doen bollen. De thee werd opgezocht met een ruststand van 0-0.

In de rust werd de boel op scherp gezet door elkaar op een positieve manier op te peppen. Ook werden twee wissels doorgevoerd. Jurre en Nick kwamen in het veld voor Marck en Rody. Het advies voor de tweede helft: de bal sneller verleggen en hoog tempo spelen. Dit resulteerde in de 47ste minuut tot de 0-1. Nick ging zijn man voorbij op de linkerflank en vond Sjoerd voor de goal die de bal zo binnen kon lopen 0-1. Na de goal ging Peursum beter voetballen en creëerde het kansen. Zo raakte Marnik de paal en ook verschillende schoten van afstand resulteerde niet in de 0-2. Deze zal rond de 65ste minuut wel vallen. Aan de rechterkant van het zestienmetergebied werd goed gevoetbald waarna de bal werd geopend naar links. Hier stond Gerrit op 20/25 meter van de goal helemaal vrij. Hij legde de bal goed en mikte hem precies in de hoek: 0-2. Dit was de welbekende ‘genadeklap’ voor Well. Peursum kwam makkelijker aan voetballen toe en de mannen van Well konden het tempo niet meer bijbenen. Dit resulteerde in de laatste 20 minuten tot voldoende kansen en drie doelpunten. De derde goal werd gemaakt door Mitchel die een te korte terugspeelbal onderschepte en de bal keurig beheerst onder de keeper doorschoof: 0-3. De 0-4 kwam op naam van Sjoerd die zijn tweede van de middag maakte. Een goede bal van Tim in de diepte die Sjoerd goed mee nam en één-op-één met de keeper niet faalde. Het mooiste doelpunt van de middag werd bewaard voor het laatst. Een goede aanval via rechts over meerdere schijven, de voorzet die Steve gaf was perfect en Jurre kopte de bal tegendraads in: 0-5. In de tweede helft stond de verdediging goed en werd niets meer weggegeven. Conclusie van de middag: goede overwinning, maar het spel moet beter.

Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen de koploper van vorige seizoen: Asperen. De bal gaat vroeger dan vorige week rollen, de aftrap is om 15:00. Tot dan!\

• Brownline Logo_2
  • Sportcentrum Dordrecht Logo