Giessenburg – 19 september 2020. Eindelijk was het zo ver. Na de vervroegde beëindiging van het seizoen ’19 – ’20 mochten de heren van Peursum 1 weer aan de competitie beginnen. Na vrijwel de gehele zomer met een grote selectie te hebben doorgetraind met verzorger Berry Bambacht, was het geen verrassing dat er sterk uit de Coronastop (inclusief zomerstop) gekomen zou worden. Dit betaalde zich al uit door ongeslagen de oefen- en bekerwedstrijden door te komen die voorafgaand aan de wedstrijd van Peursum – Herovina zijn gespeeld. Een goed begin is het halve werk, zegt men wel is, maar zoals in het verleden is gebleken is dit geen garantie voor de heren van Peursum 1. Dit was ook bekend bij de nieuwe trainer John den Dunnen, die zijn manschappen voorafgaand aan de wedstrijd op scherp zette.

Voor de goed oplettende kijker langs het veld was te vernemen dat er nieuwe impuls aan Peursum 1 is toegevoegd. Allereerst John, de nieuwe trainer. John is dit zijn seizoen overgekomen van derdeklasser Alblas 1 en heeft de ambitie om Peursum 1 door te laten groeien naar een stabiele derde klasser. Daarnaast is er een heel nieuw centraal duo te vinden in de verdediging van Peursum. Jens van Tuijl, talent uit de eigen jeugd van Peursum startte aan de basis van deze wedstrijd, gezamenlijk met nieuwkomer Tim Ovingtom. Tim, voorheen spelend bij Terheijden, heeft begin van het seizoen besloten om uit te komen voor Peursum. Hij heeft goede indruk gemaakt bij spelers en de technische staf en heeft sinds zijn komst een plek in de centrale verdediging veroverd. Ook op het middenveld is een ‘nieuw’ gezicht te vinden; Wilmar van Bruggen is terug van zijn avontuur bij o.a. Meerkerk en Stedoco en heeft na blessures besloten om Peursum 1 te versterken. Al met al zijn alle 4 de heren tot dusver welkome aanwinsten voor Peursum!

Terug naar de wedstrijd waar een vol balkon van het nieuwe complex en een gevulde lijn langs het veld de scheidsrechter rond 15:45 op zijn fluit zag blazen. De heren gingen fel van start. Dit resulteerde in meerdere kansen. Door veel beweging en positiewisselingen lukte het de mannen om steekballen vanaf het middenveld te versturen op diep lopende aanvallers. Zo was het Mitchel Huisman die tot twee keer toe Sjoerd den Boer één op één op de keeper zette. Helaas zonder resultaat en de stand bleef 0-0. Na een zoveelste overtreding op Wilmar, was Wilmar genoodzaakt om vroegtijdig het veld te verlaten en werd hij vervangen door Nick den Hertog. Peursum leek even in de war te zijn van dit moment en moest zijn draai na de drinkpauze weer vinden. Herovina werd sterker en harder, maar door een sterk optreden van de achterhoede resulteerde dit niet in échte kansen. Zo was de ruststand 0-0, waar iedereen toch had gehoopt op een kleine voorsprong. Dit was ook voelbaar in de kleedkamer, wat eigenlijk onnodig was gezien de gecreëerde kansen van Peursum en het vrijwel niets weggeven. Dit werd extra benadrukt door de leiding waardoor we met goede moed aan de tweede helft begonnen.

Peursum kwam wederom goed uit de startblokken. Met veel dreiging naar voren ging Peursum opzoek naar de openingstreffer. Dit strandde echter veelvuldig door het afvlaggen van grensrechter, te ver voor de voet uitgespeelde ballen of verkeerd ingeschatte ballen. Herovina maakte hier goed gebruik van door de bal te onderscheppen en snel de bal naar voren te schieten. Dit leidde niet tot problemen voor Peursum, maar zorgde wel voor het nodige billenknijpen langs de lijn. In minuut 72 werd eindelijk de score geopend door Peursum. Na een dieptebal van Marck op Twan werd de bal door Twan in de zestien gelegd, waardoor Rody Korevaar de bal tegen het net kon schieten. Wederom ging de vlag omhoog en werd er geappelleerd voor hands. Na overleg tussen de grensrechter en de scheidsrechter werd het doelpunt terecht goedgekeurd door de scheidsrechter en konden de heren de 1-0 voorsprong gaan verdedigingen. Echter leek het nog bijna mis te gaan na een plotselinge goal van Herovina in de 83ste minuut. Door een scherpe Richard Ooms werd de vlag in de lucht gestoken. Ook hier werd door de scheidsrechter en de grensrechter overlegd, maar door vakkundige uitleg van Richard werd besloten dat de goal wegens buitenspel afgekeurd moest worden.

Met 1-0 op het scorebord werd er tot in minuut 96 doorgespeeld. Het fluitsignaal zorgde voor opluchting van de vele supporters langs de lijn en tot vreugde van de spelers en begeleiding van Peursum 1. De eerste 3 punten van de competitie zijn een feit en met een overwinning op één van de toppers uit deze competitie heeft Peursum goede zaken gedaan.

Volgende week staat Well op de planning die zijn eerste wedstrijd van buurvereniging Kerkwijk met 5-0 heeft verloren.

Geen

LAATSTE NIEUWS - Peursum 1 boekt eerste zege van het seizoen na beladen wedstrijd tegen Herovina

Sportplein 2 C

What do you want to do ?