Deze week hebben we vanuit de besturen van de voetbalverenigingen een overleg over de coronamaatregelen gehad bij VVAC. Aanwezig waren vertegenwoordigers van de gemeente en de voetbalverenigingen uit de gemeente Molenlanden. De gemeente probeert mee te denken en dat is fijn.

Wij waren al best goed bezig, maar er zullen ook op ons sportcomplex nog wat zaken aangescherpt worden de komende dagen.

Leiders kunnen voor vertrek op de site van de tegenstander te kijken, voor de daar geldende regels. Sommige kantines zijn namelijk dicht en er kan dan alleen gesport worden. Ook het verzoek om het digitale wedstrijdformulier zo vroeg mogelijk in te vullen. Eerder dan op de op speeldag, indien mogelijk.

Tijdens de reis naar uitwedstrijden graag maximaal vier personen per auto, waarbij het dragen van mondkapjes raadzaam is. We zien ook dat teams zich ineens terugtrekken.

Als iemand getest is, en de uitslag is nog niet bekend, dan vragen wij hem of haar thuis te blijven. Dit om situaties zoals afgelopen weekend tijdens Meerkerk 2-Groot-Ammers 3 te voorkomen (Dit duel werd in de rust gestaakt, nadat een speler van Groot-Ammers een positieve uitslag kreeg van zijn coronatest).

Kortom, er zijn veel uitdagingen en niet alles lijkt logisch. Zoals: in de kleedkamer en de dug-out 1,5 meter afstand en op het veld weer niet'.

Let wel, sport is de uitzondering op de algemene regelgeving.

Met vriendelijke (sport)groet,

Sander van Beuzekom (voorzitter)

PS, lees ook deze column eens:

Ledenvergadering 27-08-2020