Ben je 14 jaar of ouder en het lijkt het je gaaf om voetbalwedstrijden in goede banen te leiden? Dan is de opleiding Verenigingsscheidsrechter echt iets voor jou! Met deze opleiding wordt bijgebracht hoe de scheidsrechter met voldoende ‘bagage’ aan de slag kan bij 11 tegen 11-wedstrijden bij jouw club.

De scheidsrechter is een essentieel onderdeel van voetbal en hij of zij speelt een belangrijke rol op én buiten het veld. De scheidsrechter draagt bij aan een sportief en eerlijk verloop van de wedstrijd. Dit betekent meer plezier bij alle deelnemers aan het voetbal.

Onderwerpen

Een greep uit de onderwerpen die tijdens de opleiding aan bod komen:

• Leiding geven aan 22 spelers op het veld;
  • Het toepassen van de spelregels;
  • Uitvoeren van praktijkoefeningen;
  • Samenwerken met assistent-scheidsrechters;
  • De 11 competenties;
  • Positie kiezen en volgen;
  • Spelhervattingen en disciplinaire straffen.

Vorm

Het opleidingsdeel bestaat uit vier bijeenkomsten van drie uur met praktijkoefeningen op locatie. Elke maand is er een bijeenkomst. De opleiding wordt 's avonds gegeven op de accommodatie van de voetbalvereniging. Tijdens de opleiding krijgen de deelnemers opdrachten die altijd te maken hebben met de eigen wedstrijden.

Het ervaringsdeel bestaat uit het fluiten van minimaal vier stagewedstrijden bij jouw vereniging onder begeleiding van een praktijkbegeleider. Tijdens dit ervaringsgedeelte brengt de cursist de theorie direct in praktijk en ontwikkelt hij of zij de verschillende competenties. De praktijkbegeleider is aanwezig tijdens deze oefenwedstrijden. Ook kunnen medecursisten een rol spelen bij het geven van feedback.

Opleidingsinvestering

Opleidingsdeel

• Vier bijeenkomsten á 3 uur: 12 uur
  • Zelfstudie en opdrachten: 8 uur

Ervaringsdeel

• Fluiten van (minimaal) vier stagewedstrijden: 4 uur
De cursus start na de zomerstop. Er zijn nog enkele plaatsen vrij.

Heb je interesse?

Ledenvergadering 27-08-2020