De karakteristieke, oude kantine van vv Peursum gaat volgende week tegen de vlakte. Maandag de 25ste begint de aannemer aan de klus.

Het is het einde van een tijdperk bij de Giessenburgse voetbalvereniging.

De accommodatie werd in oktober 1971 opgeleverd en was door zijn karakteristieke verschijning -de kantine boven, kleedkamers beneden-, wijd en zijd bekend in de regio. Menig voetballer van de tegenpartij die de trap voor het eerst beklom vroeg zich af hoeveel spelers wel eens een trede hadden gemist na een middagje gezelligheid. Toch is het aantal valpartijen gelukkig beperkt gebleven.

Wat blijft zijn vele mooie herinneringen. Aan gevierde kampioenschappen en gezellige feesten bijvoorbeeld. Verliespartijen waren snel vergeten zodra de tas in het rek was gedropt en de gang naar boven was gemaakt.

En gelukkig staat de moderne, schitterende nieuwe accommodatie uitdagend klaar om zijn rol over te nemen.

Daarnaast hoopt Peursum in augustus het nieuwe natuurgrasveld gereed te hebben, waarop dan de tweede helft van het nieuwe seizoen gevoetbald kan worden.

Complex voorlopig gesloten

Voorlopig geen trainingen en geen wedstrijden