Het kabinet heeft besloten dat jeugdtrainers en -coaches die in aanraking komen met groepen kinderen in aanmerking komen voor het afnemen van een test op de aanwezigheid van COVID-19.

GGD Zuid-Holland Zuid neemt deze testen af in een teststraat. Ook jeugdtrainers en -coaches van vv Peursum kunnen nu voor de test worden aangemeld.

“De GGD neemt een PCR-test af”, meldt Christa de Boer, arts infectieziektebestrijding. “Daarmee stellen we vast of iemand het coronavirus op dat moment heeft. Voor deze test wordt met een wattenstaafje in de neus en keel gestreken. Er wordt géén bloedtest gedaan om te kijken of iemand het virus heeft gehad en beschermd (immuun) is.”

In aanmerking komen personen die klachten hebben (neusverkouden en/of hoesten en/of koorts boven 38 °C). Personen zonder klachten en personen die zijn hersteld komen niet in aanmerking voor de test.

Het aanvragen van een test gaat als volgt:

1. De medewerker heeft een verwijzing nodig voor de test. Rechtstreekse verzoeken worden niet in behandeling genomen;
  2. Aanmelden gebeurt via de huisarts;
  3. De verwijzer vult het online testaanvraagformulier in. Dit formulier is te downloaden via de website https://www.dienstgezondheidjeugd.nl/publiek-thema/testen-jeugdtrainers-coaches. Vanaf volgende week zal de verwijzing plaatsvinden via een digitaal programma.
  4. Stuur het ingevulde aanvraagformulier naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Alleen digitaal ingevulde formulieren worden in behandeling genomen.

De testlocatie bevindt zich in de oude brandweerkazerne, aan het Oranjepark 13 in Dordrecht.

De GGD neemt contact op met de medewerker voor het maken van een testafspraak. Er wordt naar gestreefd om binnen 48 uur na het afnemen van de test contact op te nemen over de uitslag. In alle gevallen neemt de GGD telefonisch contact op.

Wie nog vragen heeft kan bellen met: 078-770 85 80, optie 2. De GGD is bereikbaar van maandag t/m vrijdag, van 8.30 tot 17.00 uur (in het weekend alleen voor spoedvragen, via 078-770 85 00.

Complex voorlopig gesloten

Voorlopig geen trainingen en geen wedstrijden