Peursum verslaat Unitas op eigen veld en herpakt gedeelde tweede plaats.

Na twee weken rust mochten de heren van Peursum 1 wederom het veld betreden om ten strijden te trekken tegen Unitas. Een belangrijke wedstrijd waar winst als enige zou tellen om aangesloten te blijven bij de top 5. Dat de heren gemotiveerd waren om te winnen was al duidelijk te merken op de trainingen en op de goed georganiseerde pokeravond op de vrijdagavond voorafgaand aan de wedstrijd. ‘We gaan zaterdag knallen’ en ‘Het is zaterdag écht belangrijk’, waren uitspraken die meerdere malen voorbij kwamen.

Met de uitwedstrijd in het achterhoofd, waar de heren in de rust met 5-0 achterstonden om vervolgens terug te komen tot 5-5, werd de warming-up scherp en lichtelijk gespannen gestart. Al snel bleek dat Unitas met een nieuw jeugdig team richting Peursum was afgereisd. Van horen en zeggen was al bekend dat deze nieuwe impuls aan het team de nodige creativiteit en voetbalinzicht met zich heeft meegebracht en niets bleek minder waar. De heren van Unitas lieten de bal makkelijk lopen en wist men zich vrij te spelen door handige bewegingen en slimme looplijnen. Peursum had het de eerste 30 minuten lastig en kwam goed weg met een bal op de lat. De afkaatsende bal vond een speler van Unitas, maar door een scherp oog wist vlagger Richard Ooms deze doelpoging af te vlaggen. Nog geen 5 minuten later was het wederom Unitas die door een goede actie dicht bij het doel kwam. Een van richting veranderd schot kon nog net gekeerd worden door een goed keepende Derek Peters om vervolgens van de lijn geschoten te worden door Steven Romeijn. Ook wist Peursum bij het doel van Unitas te komen, maar schoten van onder andere Marnik Korevaar en Sjoerd de Boer wisten het net niet te laten krullen. Uiteindelijk werd de eerste helft met 0-0 afgesloten.

Tijdens de thee werden er verschillende tactische zaken besproken. Het middenveld, bestaande uit Twan Romeijn ©, Marnik Korevaar en Rody Korevaar, werd aangespoord om korter op de man te zitten. De aanval, bestaande uit Sjoerd de Boer, Marck de Heer & Martijn Rietveld kreeg de opdracht mee om het centrale duo af te dekken en de linksback van Unitas vrij te laten en de achterhoede, bestaande uit Timo Klijn, Marijn Korevaar, Gerrit Oskam en Steven Romeijn, werd aangegeven de bal langer in bezit te houden & dat de backs hoger moesten staan. Dit zorgde ervoor dat Peursum beter voor de dag kwam dan de prestaties in de eerste helft. Er werden duels gewonnen, Unitas werd gedwongen om de lange bal te spelen en bij balverovering bleef de bal langer in Peursum’s bezit. Peursum kreeg grip op de wedstrijd en er ontstond ruimte om te voetballen achter de verdediging van Unitas.

Goal! Een hoog ingebrachte bal van Steven Romeijn werd slecht weggewerkt door Unitas waarna Marnik Korevaar met een van de training welbekende 'Bicycle Kick' (“een opspringende beweging met beide benen om vervolgens met een vloeiende beenzwaai de bal uit de lucht te schieten”) de bal het doel in peerde. Deze onhoudbare bal zorgde voor een welverdiende voorsprong (gezien de tweede helft). Mede door de goal ontstond er nog meer ruimte en voerde Peursum de druk op. Na een aantal ballen voorlangs en nieuw ingebracht spelers Marc Zuur (Marijn Korevaar), Nick den Hertog (Rody Korevaar) en Jordi van Wijk (Marck de Heer), was het weer raak. Wederom wist Steven Romeijn een slecht ingespeelde bal van Unitas zijde te onderscheppen en bracht Sjoerd de Boer in stelling om de 2-0 binnen te schieten. Met het binnenschieten van de 2-0 was de wedstrijd gespeeld en was Peursum verzekerd van de 3 punten.

Deze punten bleken goed van pas te komen omdat directe concurrenten Noordeloos en Herovina punten hadden laten liggen. Peursum staat nu op de gedeelde tweede plaats (28 punten) met Herovina, Noordeloos en Spijk in nauwe achtervolging op Asperen die met 34 punten de koppositie bezit.

Peursum is conditioneel sterk en bestaat uit een zeer brede selectie. Deze ingrediënten zijn de basis voor de rest van het seizoen waarin Peursum de ambitie heeft om te promoveren naar de derde klasse. Om dit te halen moeten de heren van Peursum 1 blijven winnen. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Well op het programma. Ook hier zal worden gegaan voor de 3 punten!

Tot dan, de heren van Peursum 1

Complex voorlopig gesloten

Voorlopig geen trainingen en geen wedstrijden