Je kunt er wel een rode draad in herkennen. De koploper in de competitie laat de eerstvolgende kaartavond verstek gaan. Nu was het Marian Both die helaas niet met ons een avondje kon kaarten. Maar na wat research kwam ik er achter dat het tot nu toe elke keer zo is gegaan. Koploper na ronde 1 was Angela. Die hebben we de maand er na niet meer gezien (trouwens ook de andere avonden niet meer đŸ˜‰). Na twee ronden stond Robert aan kop. Hij is daarna de derde avond niet gekomen. Daarna was het de beurt aan Eveline en dus deze week Marian. Ik durf de voorspelling voor volgende maand wel aan: Johan is er niet. Maar ook zonder koploper konden we weer vier tafels met gezelligheid vullen. Omdat we met zijn zeventienen waren hadden we Ă©Ă©n stilstaand nummer. Die had het geluk dat de borrelnootjes van de avond ervoor nog op de tafel stonden dus eten was ook geregeld.

Ronde 1

Zoals gebruikelijk startte de avond gelijk met vuurwerk. In de eerste ronde is iedereen nog gebrand op een goede uitgangspositie. Het lijkt wel een veldrit waarbij er vanaf de start gesprint wordt om een goede uitgangspositie te krijgen bij de eerste bocht. En om in die termen te blijven spreken: Freek en Albert kwamen als eerste bij de bocht aan met 2.039. Met 470 roem en twee pitten versloegen ze Astrid en Frank (1.213). Het venijn zat hem vooral in de staart, want na 12 potten stond de stand inclusief roem nagenoeg gelijk. In het laatste blokje was het verschil echter 848 om 30 punten. Rik en Rien zaten in de slipstream bij de eerste bocht met 1.966. Hun opponenten Mark en Teus hadden de eer om de laagste pot van de avond te spelen (956). Alleen in de tweede pot haalden ze roem, daarna niet meer. Feitelijk gezien haalden ze het wel, maar belandde het bij de tegenstanders omdat ze nat gingen. De twee J’s Jan en Johan kwamen tot 1.788 punten tegen Adriaan en Peter (1.404). Jaap en Dicky (1.514) verdeelden de punten redelijk gelijkmatig met Robert en Kees (1.548).

Ronde 2

Het lot bepaalde dat Albert en Freek in deze ronde tegen elkaar zouden spelen. Hoewel, dat is alleen als je de formulieren bekijkt. Maar daar staat Freek bij twee tafels ingevuld en Frank bij geen enkele. En in werkelijkheid zat Freek met Teus aan de tafel ernaast. Qua punten deed dit trouwens weinig. Albert en Robert (1.829) wonnen van Frank en Jan (1.073). Freek en Teus (1.122) verloren van Dicky en Kees (1.710). Rik en Mark speelden aan tafel met Astrid en Adriaan. Om het allemaal nog wat ingewikkelder te maken leek het ze ook wel handig om een team twee potjes achter elkaar te laten spelen. Het duurde even voordat ze daar een oplossing voor bedacht hadden. Maar in alle commotie zorgden ze er wel voor dat ze met 1.748 om 1.334 wonnen. Aan de laatste tafel waren het Jaap en Rien die in een afbraakpartij wonnen van Gerrit en Peter, 1.509 om 1.353.

Ronde 3

In deze ronde kwam Teus eindelijk op stoom. Met een eenmalige krachtsinspanning versloeg hij samen met onderhoudsmaat Kees hun tegenstanders Rien en Adriaan. Het formulier bekijkende denk ik niet dat de pot veel langer had moeten duren. Na 4 potten was de voorsprong 592 punten. Deze liep gedurende de pot steeds verder af tot er uiteindelijk nog 263 overbleef. Albert en Johan die over het algemeen toch hoge potten spelen konden het niet bolwerken tegen Rik en Astrid (1.218 om 1.754). Meest opmerkelijke pot in deze ronde was toch wel van Frank en Jan tegen Robert en Mark. Beide teams hadden allebei gedurende de pot een dip. Bij Mark en Robert was dat gelijk aan het begin met twee natjes en een pit tegen. 56 punten in vier beurten. Maar Frank en Jan presteerden het om daar nog onderdoor te gaan verderop in de pot met 46 punten uit vier potjes. Uiteindelijk wonnen Mark en Robert met 1.770 om 1.472). Na drie ronde was er de volgende tussenstand: Rik (5.468), Robert (5.147), Albert (5.086), Kees (4.871) en Rien (4.804).

Ronde 4

Een verschil van meer dan vierhonderd punten is lastig te overbruggen in de laatste ronde. Of Rik zou een heel slechte ronde moeten spelen. Maar dat deed hij niet. Hij en Freek gingen wel drie keer nat, maar dat deden Robert als nummer twee en Dicky ook. En qua punten verdeelden ze de buit exact met ieder 1.296. Omdat Freek en Rik meer roem hadden wonnen ze (1656 om 1.496). Het rechtstreekse gevecht met Robert had Rik dus glansrijk gewonnen. Albert deed erg zijn best om als nummer drie nog aanspraak te maken op de hoofdprijs. Wederom zat hij met Johan en het ging nu beter. Met 1.872 versloegen ze Jaap en Teus (1.220). En dit zonder nat gaan wat niet vaak voorkomt. Gerrit en Kees gingen trouwens ook niet nat in deze ronde. Een knappe prestatie en als de pit niet bij de tegenstander had gezeten maar bij hen dan hadden ze mogelijk nog wat meer punten gehaald tegen Rien en Jan. Nu was het 1.613 om 1.279. Er was eigenlijk maar Ă©Ă©n tafel waar het nog spannend was en dat was de strijd tussen Adriaan en Peter tegen Frank en Astrid. Met slechts 8 punten verschil was het toch Peter die zijn vrouw versloeg, 1.640 om 1.632.

Eindstand van de avond: Rik (7.124), Albert (6.958), Robert (6.643) en Kees (6.484). De tussenstand in de competitie is als volgt: Johan van de Wijngaard (32.062), Freek Griffioen (31.505) en Mark Schreuders (31.092).

De volgende kaartavond is 13 maart! Tot dan.

Complex voorlopig gesloten

Voorlopig geen trainingen en geen wedstrijden