In een weekend vol met stormachtige weersvoorspelling was het weer tijd voor de wekelijkse krachtinspanning van trainer Paul en consorten, ditmaal stond de altijd lastige uitwedstrijd tegen Groot-Ammers 2 op het programma.

Waar de directe concurrenten vorige week punten pakte was het aan Peursum om zo snel mogelijk weer de aansluiting naar de veilige plekken te gaan vinden, en daar moest Groot-Ammers dan als eerste voor gaan buigen als het aan de ploeg uit Giessenburg lag.

Vanwege de flinke blessure golf in de achterhoede was het noodzaak voor de staf om wat omgebouwde middenvelders een plekje achterin te geven, zo mocht onze ouderwetse stofzuiger Kay die normaal te bewonderen is op de 6 positie een middagje achter de linksbuiten aan.

De wedstrijd begon wat voorzichtig op een normaal grasveld waar sommige spelers wat last van hadden door gladde schoentjes, zo werd er heel wat uit gegleden en vlogen er een hoop ballen wat verder van de voet bij een aanname dan normaal. Daar kwam uiteindelijk ook de eerste kans uit voort voor de roodhemden uit Giessenburg, via een voorzet van de rechterkant kon de verdediger de bal niet helemaal lekker wegwerken waardoor de bal in de voeten van Jurre kwam maar die verzuimde om de 1-0 binnen te leggen omdat de keeper goed stond opgesteld, stand bleef 0-0.

Uiteindelijk was het dan toch Peursum die de brilstand van het bord wist te krijgen, met goed doorkomen van Jan die met een splijtende pas Youri alleen voor de keeper kon zetten die ditmaal wat minder goed stond opgesteld en zo kon Youri vrij gemakkelijk de bal langs de keeper schuiven, 0-1 Peursum.

Net voor de rust dacht Groot-Ammers dat de gelijkmaker een feit was maar de vlagger Hans stond goed op te letten en zag dat de spits die de bal vanaf 1 meter het doel in legde toch echt buitenspel stond, de stand bleef 0-0. De afgekeurde goal haalde Peursum wat uit het spel leek het wel want er kwamen een aantal goede kansen voor de ploeg uit Ammers maar met wat kunst en vlieg werk en een goed keepende Kevin werd de voorsprong mee de kleedkamer in genomen.

De laatste keer dat Peursum 2 een voorsprong de rust in had meegenomen stonden de toeschouwers nog in korte broeken en waren handschoenen bij de veldspelers helemaal niet nodig, maar de kans op de eerste punten van dit nieuwe jaar was zeker aanwezig.

De 2e helft begon alles behalve ideaal voor Peursum waar Kevin eerst nog een aantal keer kon redden was het uiteindelijk dan toch de thuisploeg die de gelijkmaker op het bord zette, via een goede combinatie kon de spits de bal oog in oog met Kevin langs hem heen schieten en zo stond het weer gelijk op sportpark Gelkenes.

De Toeschouwers werden niet bepaald verwend in de 2e helft met Peursum die de 1-1 over de streep wilde trekken en een Groot-Ammers wat niet echt bepaald aan voetballen toekwam resulteerde in een slechte 2e helft met veel overtredingen over en weer.

Uiteindelijk was het weer Groot-Ammers die de bal in het netje legde maar wederom stond de vlagger met zijn vlag in de lucht die nogmaals geconstateerd had dat de doelpuntenmaker in een geel shirtje buitenspel stond, stand bleef 1-1.

3 maal is scheepsrecht zo dachten de spelers van Groot-Ammers toen ze nogmaals dachten op voorsprong te komen maar wederom in buitenspel positie en de scheids honoreerde het signaal van de vlagger van Peursum en zo werd er weer een goal afgekeurd, stand bleef gelijk.

Met nog 20 minuten op de klok kon de keeper Kevin niet meer verder en zo moest Jurre die op een blauwe maandag nog wel is een doel verdedigd heeft de wedstrijd volmaken met keepershandschoenen aan. Gelukkig hoefde de gelegenheids doelman niet heel veel meer te doen dan wat doeltrapjes naar voren schieten en een balletje te vangen want de ploeg uit Groot-Ammers wist geen kansen meer te creëren, zo was uiteindelijke eindstand 1-1.

Dat betekende dat Peursum 2 haar eerste punt van dit kersverse jaar pakte, en zo misschien wel de opmars heeft ingezet richting de veilige plekken, of zou het een druppel op een gloeiende plaat zijn?

Volgende week de eerste kans om te laten zien welke van de 2 het word, zal de ploeg van Paul doorstormen, of word het meteen afgekapt?

We gaan het zien, Peursum 2 – Pelikaan 5 aftrap 15:00 op sportpark Peursum, tot dan!

1-0 Youri 1-1 Groot-Ammers

Complex voorlopig gesloten

Voorlopig geen trainingen en geen wedstrijden