Competitie weer herstart!

Na een oneindig lijkend durende periode vol met kerst diners en nieuwjaarsborrels was het afgelopen zaterdag dan echt weer tijd voor competitievoetbal op de plaatselijk voetbal vereniging Peursum, op het programma stond de kraker Peursum 2 – Oranje-Wit 3.

De mannen van trainer Paul Heijkoop hadden wel wat goed te maken na de blamage in Dordrecht eerder dit voetbalseizoen, tijd voor revanche dus.

De trainer had een hoop te kiezen met een nagenoeg compleet fitte selectie, alleen Aron Dingemans ontbrak vanwege een nog steeds kwellende rugblessure en Kay Schreuders had nog een verlate nieuwjaarsreceptie met de familie.

De 2e seizoenshelft begon alles behalve ideaal voor de ploeg uit Giessenburg, aan het begin van de wedstrijd kon de linksbuiten van Oranje-Wit de bal voor geven en stond daar een doorgelopen middenvelder die de bal hard met de volley langs Kevin schoot, 0-1 voor de bezoekers na 5 minuten voetballen.

De wedstrijd kabbelde wat voort met wat kansen over en weer en uiteindelijk waren het weer de gasten die een punt op het scorebord kregen, de spits van de ploeg uit Dordrecht werd weggestuurd en kon oog in oog met Kevin de bal in het netje leggen, 0-2 voor de nummer 5 uit de competitie.

Net voor de rust kon Peursum nog wat terug doen via een goede actie van Robin die de bal panklaar legde op het hoofd van Gerrit die de aansluitingstreffer kon maken, zo kon Peursum toch nog met hoop aan de 2e helft gaan beginnen.

De Giessenburgers begonnen erg goed aan die 2e helft met een aantal grote kansen maar verzuimde uiteindelijk om de gelijkmaker op het scorebord te zetten.

En dan krijg je die ongeschreven regel in het voetbal dat als je de goal zelf niet maakt dan doet de tegenstander het uiteindelijk wel, en dat was ook precies wat er gebeurde vanaf de 11 meter stip schoot de speler van Oranje-Wit Peursum weer op een achterstand van 2 goals.

Uiteindelijk was het nog Dennis die vanaf de bank de 2-3 kon maken in de 89ste minuut maar die kwam te laat, zo ging ook de 12e competitiewedstrijd van het seizoen verloren voor de ploeg uit Giessenburg waarmee de spreekwoordelijke rode lantaarn nog steeds aanwezig is. Is dit nog om te draaien door trainer Paul en zijn mannen?

Volgende week gelijk weer de kans om zich te revancheren, 14:30 Groot-Ammers uit op sportpark Gelkenes, tot volgende week!

0-1 Oranje-Wit
0-2 Oranje-Wit