Zaterdag 30 november was het tijd voor de wedstrijd Nieuw-Lekkerland 2 tegen Peursum 2, de ploeg uit Nieuw-Lekkerland staat stevig gevestigd op de 1e plaats met nog een ongeslagen record, aan Peursum de taak om daar een eind aan te maken.

Na het winnen van DFC van vorige week hoopte Peursum deze flow door te kunnen zetten tegen de koploper, lastige taak maar om in de voetbalclichés te spreken: ‘’de bal is rond en het is 11 tegen 11’’

De wedstrijd begon zoals verwacht, Nieuw-Lekkerland aan de bal en Peursum wacht af en hoopt in de counter wat te kunnen doen. Na een half uur spelen was het dan toch Nieuw-Lekkerland die de score opende, met een lange bal werd de spits oog in oog gezet met Kevin, die de bal niet meer kon tegenhouden, 1-0 Nieuw-Lekkerland.

Direct daarna kreeg Jurre de kans om de gelijkmaker op het bord te zetten maar de spits verzaakte om de bal af te maken nadat Gerrit hem goed alleen voor de keeper zette.
Maar de gelijkmaker kwam kort daarna als nog, waar Dennis goed door kwam over de rechterkant kon de keeper de 1e inzet nog pareren maar uiteindelijk kon Robin toch de 1-1 maken vanuit de rebound, daarmee was het ook meteen rust.

Meteen na rust leek het alsof de ploeg uit Giessenburg nog stond na te genieten van het bakje thee in de rust want binnen de minuut lag de 2-1 al in het netje, waar de bal meerdere malen via via niet weg te krijgen was kon de spits van de nummer 1 van de competitie de bal achter de keeper krijgen, 2-1.

Peursum kreeg nog een aantal kansen op de gelijkmaker in de 2e helft maar uiteindelijk kregen de roodhemden de spreekwoordelijke deksel op de neus. Via een voorzet vanaf de rechterkant kon de door-gestormde verdediger de 3-1 binnen schieten, daarmee was het vertrouwen in een stunt verloren gegaan en daarmee ging deze wedstrijd ook verloren voor Peursum en is de rode lantaarn weer overgedragen aan de ploeg uit Giessenburg, die volgende week de laatste wedstrijd van het jaar speelt. Een ware 6 punten wedstrijd tegen concurrent VVGZ 3, Sportpark Peursum 14:30.

1-0 Nieuw-Lekkerland
1-1 Robin de Bruin
2-1 Nieuw-Lekkerland

3-1 Nieuw-Lekkerland

Zaterdag 28 november speculaaspoppen verkoop!

• FDV Logo
  • Trust Flexwork Logo