Na weer een week hard ploeteren op het werk of school was het gelukkig weer tijd voor wat we allemaal het liefst doen : Voetbal.
Voor de ploeg van trainer Paul stond er een ware degradatie kraker op het programma, een echte ‘’6 punten wedstrijd’’.

DFC 2 kwam op bezoek, de ploeg uit Dordrecht stond op de ene laatste plaats met een gat van 3 punten op de achtervolger en tegenstander van vandaag Peursum 2.

De wedstrijd begon en binnen 5 minuten kreeg Peursum een 100% kans om al vroeg de voorsprong te pakken in deze beladen wedstrijd, Jurre werd vanaf de middenlijn diep gestuurd door de in de basis begonnen Nijs maar, Jurre kon niet omgaan met de hoeveelheid tijd die hij kreeg en schoot de bal oog in oog met de keeper naast, stand bleef 0-0.

Uiteindelijk was het toch Peursum die de brilstand van het bord wist te krijgen, na goed doorzetten van Robin aan de linkerkant kon hij de bal vanuit de voorzet op het hoofd van Youri krijgen die hem vervolgens panklaar legde voor de goed spelende Nijs die uiteindelijk de bal hard in de touwen schoot,
1-0 Peursum met nog 10 minuten te spelen in de 1e helft.
Peursum kreeg nog een paar goede kansen om de voorsprong uit te bouwen maar dat liet de ploeg uit Giessenburg na, ruststand 1-0 voor de nummer laatst uit de competitie.

De 2e helft begon vrij rustig, Peursum afwachtend en DFC aan de bal, de ploeg uit Dordrecht werd een keer gevaarlijk in de 2e helft met een vrije trap op randje 16 maar Kevin stond goed opgesteld en kon de bal tegenhouden in de korte hoek.

Uiteindelijk kreeg DFC de spreekwoordelijke deksel op de neus, waar Nick Robin wegstuurde aan de rechterkant zag de buitenspeler Youri vrijlopen die vervolgens met de bal langs de keeper liep en hem daarna makkelijk in het netje kon leggen, 2-0 Peursum met nog maar 10 minuten op de klok.

Met die 2-0 was de wedstrijd eigenlijk wel gepeeld maar als je 6 keer op rij niet weet te winnen ben je er pas gerust op als de scheidsrechter voor de laatste keer die dag op zijn fluit blaast. Uiteindelijk gebeurde dat ook en won Peursum voor het eerst sinds 28 september weer een wedstrijd, grote vreugde bij de roodhemden uit Giessenburg.

Met deze 3 punten op zak is de laatste plaats over gegeven aan VVGZ 3 die over 2 weken de tegenstander zal zijn op sportpark Peursum, weer een kraker op het programma dus.

Maar eerst zal de ploeg van Paul op bezoek moeten bij de koploper uit Nieuw-Lekkerland, aftrap om 14:30 op sportpark Excelsior, tot dan.

• Nijs
  • Youri