• Stout Logo
 • Logo Rabobank
 • Van Noordenne Logo

Vrijdag 12 oktober was het weer zover. De eerste kaartavond van dit seizoen stond op het punt van beginnen. De gedegen voorbereiding die in de middag al had plaatsgevonden had toch nog enkele mankementjes. Er moest in allerijl nog een tafel bijgezet worden en ook die ene pot koffie was niet voldoende. Vijf tafels konden gevuld worden…..een topprestatie waar vooraf niet van uitgegaan was. Want er waren toch al wel wat afzeggingen geweest.

Oh nee, toch nog één uitdaging. We zaten op 19 personen. Oeps, je hebt er natuurlijk twintig man nodig om vijf tafels op de juiste manier te vullen. Gelukkig is de liefde voor het kaartspel in de familie Hoogendoorn overgegaan van vader op dochter. En dus zorgde Ilona er voor dat we konden starten. Iets later dan gepland maar dat zouden we wel inhalen.

Dat inhalen van de tijd is aardig gelukt maar had wel tot gevolg dat de papieradministratie wat naar de achtergrond verdween. Ik miste onze vaste klaverjassecretaresse die de standen altijd tijdig invoert. Op een gegeven moment lagen er uitslagenformulieren van meerdere ronden door elkaar. Uiteindelijk komt dat met de puntentelling wel goed, maar wel is er wat onduidelijk of sommige scores horen bij ronde twee of ronde drie. En dat maakt het achteraf lastig om in dit verhaal de strijd om de prijzen weer te geven. Maar ach, dat maakt eigenlijk ook niet uit, dan schrijven we wel gewoon over andere zaken. Bijvoorbeeld over het jeugdig elan dat zich weer liet zien op deze avond. Of over de onverwachtse gasten. Of over een reis van ruim 120 kilometer om te klaverjassen.

Laten we maar starten met het jeugdig elan. Hoewel het begrip jeugdig dan wel bezien moet worden vanuit het perspectief van een klaverjasser. Google eens op ‘gemiddelde leeftijd klaverjassen’ en je zult zien dat de getallen meestal met een 7 beginnen. Maar Hans, Marc en Angela haalden de gemiddelde leeftijd toch wat omlaag. En dat leeftijd niet alles zegt over de kans op winst bij kaarten werd deze avond wel bewezen. Angela startte samen met Freek waanzinnig aan de avond. In turbovaart snelden zij naar 2.025 punten. De hoogste score van ronde 1, hoewel er ook nog 1.995 door Eveline en Rik werd behaald. Rik? Wie is Rik?

Rik is het menselijke pakket dat Johan van de Wijngaard heeft afgeleverd bij onze kaartavond. Zoals het een goed postbode betaamd bezorgd Johan dus nog steeds pakketjes. En hij maar tegen iedereen zeggen dat hij het vreemd vind dat hij postbode wordt genoemd. Mij lijkt het niet vreemd Johan! Rik had een leuke eerste avond want hij mocht met de derde prijs naar huis gaan. Waarschijnlijk zat er zelfs een tweede prijs in als ik zijn één van zijn scores niet verwisseld had met een ander. Sorry Rik.

Dat klaverjassen een leuk spel is dat weten de mensen die het wel eens gespeeld hebben. Maar dat je daarvoor helemaal uit de kop van Noord Holland naar Giessenburg rijd is wel bijzonder. Mark wil ondanks zijn verhuizing niets missen van het kaarten (en wij natuurlijk ook niets van hem). Zijn enorme drive werd echter bij de start niet beloond. 807 punten was de laagste pot van de avond. Maar lopende de avond zou er verbetering komen. De derde pot die hij speelde met Gerrit Peters was de hoogste van de avond met 2.135. Een prijs zat er voor hem echter niet in. Sowieso niet omdat zijn score van de vierde ronde nog niet was ingevuld (of per ongeluk op delete was gedrukt) toen Rien de volgorde van hoog-naar-laag in Excel aanzette. Foutje bedankt, maar ook met die exact 1.700 ontbrekende punten was je nog niet in het linker rijtje beland Mark.

En hoe zat het ook alweer met de onverwachtse gasten? De afgelopen paar jaar doe ik veel moeite om Piet Post aan de kaarttafel te krijgen. En altijd houdt hij de boot af. Maar halverwege de avond stond opeens Piet, samen met Ank, in de kantine. Blijkbaar was de warmte en gezelligheid die wij als kaarters die avond allemaal uitstraalden toch aantrekkelijker dan de sfeer in het etablissement waar zij het eerste deel van hun avond hadden doorgebracht. Deze avond was dus prima voor Piet om te kijken hoe het er bij ons aan toe gaat. En Ank was zo aardig om als barvrouw op te treden.

Het komt regelmatig voor dat nieuwkomers het goed doen op de kaartavond. Voor Angela gold dat in ieder geval want na drie boompjes stond ze aan kop. Robert van Oenen kwam qua punten nog redelijk in de buurt. De rest stond al op grote achterstand. De laatste ronde van Angela was voor haar gelijk de laagste die ze haalde die avond. Maar voor Robert gold hetzelfde. Zelfs een pit kon niet voorkomen dat hij slechts 1.321 punten haalde. En dus eindigde de avond met een hele trotse winnares, Angela Barten (7.252). Gefeliciteerd en natuurlijk verwachten we nu wel dat je blijft komen!

De overige prijzen gingen naar Robert (7.075) , Rik (7.126) , Gerrit Peters (6.795) en Teus (6.577). De volgende kaartavond is 8 november! Tot dan.

 

mededelingen

Complex voorlopig gesloten

afgelastingen

Voorlopig geen trainingen en geen wedstrijden

klik hier voor meer info

Vacatures

Wij zijn op zoek naar jou!

[FOUNDATION SPONSORS]

Foundation sponsors

 • Adminance Logo
 • Aenr Logo
 • Albert Heijn Logo
 • Electro World Logo
 • Hak Installatieservice Logo
 • Hoogenboezem Logo
 • Logo Asian Delight
 • Nooteboom Logo
 • Peinemann Logo
 • Plein2 Logo
 • Rabobank Logo
 • Sportshop Vlot Logo
 • Stout Logo
 • Van Noordenne Logo

LAATSTE NIEUWS - Goede bezetting start competitie

Contact

Voetbal Vereniging Peursum

Sportplein 1

3381 LL Giessenburg

0184 - 65 17 19

secretaris@vvpeursum.nl

© 2018 - 2020 | Ontwikkeld door COMMPRO