Op een regenachtige 12 oktober staat de thuiswedstrijd tegen IFC 2 op het programma voor de ploeg uit Giessenburg, de gasten uit Hendriko-Ambacht kwamen naar sportpark Peursum met een nog ongeslagen record, 2 gewonnen en 1 gelijkspel, aan Peursum om daar een einde aan te maken.

Nadat alle shirtjes strak getrokken waren en de haartjes in de krul zaten voor de jaarlijkse teamfoto was het dan tijd voor de aftrap van deze wedstrijd, Peursum begon sterk aan de wedstrijd wat een aantal kansen voor de in blauw spelende ploeg uit Giessenburg opleverde.
Jeroen kreeg de bal voor zijn voeten haalde maar is uit vanaf 30 meter, de keeper was aan de grond genageld maar de bal ging via de lat weer terug het veld in, stand bleef 0-0.
Uiteindelijk was het toch IFC die de brilstand van het bord wist te krijgen, de buitenspeler van IFC kwam door aan de rechterkant en legde hem klaar voor de spits die hem binnen wist te werken achter onze ervaren keeper Ronald die de geschorste Kevin verving.

De wedstrijd kabbelde voort. Uiteindelijk na een discutabele ingooi voor IFC stond de verdediging van Peursum op het verkeerde been en kon de spits gemakkelijk de 0-2 in het netje leggen. Peursum kreeg nog een goede kans op de 1-2, alleen kreeg Gerrit O na een goede counter de bal van randje 16 niet langs de keeper.

In de rust werden de standaard voetbal clichés uit de mouwen gegooid met het idee dat als we snel de aansluitingstreffer konden maken hun zenuwachtig zouden worden, niks bleek minder waar, binnen 5 minuten kreeg de ploeg uit Hendriko-Ambacht ook de 0-3 op het scorebord. Na een uur voetballen kopte IFC ook de 0-4 binnen, waar de speler van IFC na een goede corner de bal vrij gemakkelijk langs onze keeper wist te koppen.

Kort daarna kreeg Peursum nog een goede kans op een eretreffer, Bram speelde Jurre in de diepte aan alleen kon hij de rust niet bewaren oog in oog met de keeper. Vervolgens maakte IFC ook nog de 0-5.

De frustratie werden sommige spelers de baas want Peursum maakte wederom de wedstrijd niet met zijn 11e af vanwege een directe rode kaart die de scheidsrechter toekende.

Daarmee ging ook de 4e wedstrijd van de roodhemden uit Giessenburg verloren waarmee ze de 10e plek van de ranglijst vertegenwoordigen, duidelijk is wel gebleken dat dit toch echt een stapje omhoog is vergeleken vorig seizoen en dat het voornamelijk punten sprokkelen word in de reserve 2e klasse C.

Over 2 weken staat de uitwedstrijd tegen de Zwerver 2 op het programma, om 12:30 op sportpark de Schans, tot dan!

0-1 IFC
0-2 IFC
0-3 IFC
0-4 IFC
0-5 IFC

Er zijn op dit moment geen medelingen.

Er zijn op dit moment geen afgelastingen.