Zaterdagen verplicht naar de Intratuin omdat er een leuk plantje in de aanbieding is, hele zaterdagen door de Ikea rond struinen ‘’omdat het nu toch kan’’, verplicht mee moeten naar de verjaardag van de dochter van je tante, allemaal dingen die we in de zomerstop hebben moeten doorstaan, maar vorige week was het dan eindelijk zover: het begin van de competitie!

Over de verloren wedstrijd van vorige week tegen de oranje witte uit Dordrecht zal ik geen woorden vuil maken, er werd vrij kansloos met 5-0 verloren, gelukkig kreeg Peursum 2 de week erna gelijk de kans om zicht te revancheren, thuis tegen VV Papendrecht.

De druk stond er voor de wedstrijd toch wel redelijk op want je wilt als promovendi niet meteen je eerste 2 wedstrijden verliezen. De trainer had een ander tactisch plan bedacht als vorige week, Peursum begon in een 4-4-2 formatie wat de tegenstander aan het begin van de wedstrijd zou moeten verassen en dat gebeurde ook!
De eerste 20 minuten was het vooral zoeken voor de gasten uit Papendrecht en uiteindelijk resulteerde dat in de 1-0 voor Peursum, Jesse legde de bal klaar voor een vrije trap en schoot hem prima in de bovenhoek van het doel.

Vervolgens kreeg Papendrecht meer grip op de wedstrijd en werden ze heel gevaarlijk over de rechterkant wat uiteindelijk leidde tot de 1-1. De wedstrijd kabbelde een beetje voort met wat kansen over en weer, tot Youri de bal kreeg in de 16 van de tegenstander en zijn man uitkapte met een schijnschot en vervolgens de bal via de keeper ook in de bovenhoek plaatste, 2-1.

Papendrecht kwam vrij snel daarna op 2-2 via een corner waar de spits wel heel veel tijd kreeg om de bal langs Kevin te schieten, 2-2 was ook meteen de rust stand.

De 2e helft begon vrij rustig met weinig kansen tot in de 70ste minuut Jesse de bal meenam op het middenveld en Jurre in de loop aanspeelde wat tot de 3-2 leidde. Met nog 20 minuten te spelen begon Papendrecht erg aan te dringen wat in een hoop kansen resulteerden voor de gasten, uiteindelijk kwam de 3-3 ook maar dankzij onze scherpe vlagger Nick (die de vaste man Hans verving vanwege een blessure aan de voet) werd de goal afgekeurd.
Met nog een aantal goede kansen voor Papendrecht maar even goede Reddingen van de keeper Kevin trok Peursum uiteindelijk de 3-2 over de streep, waardoor de eerste 3 punten van het seizoen een feit waren.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Dubbeldam 2 op het programma, weer een kans om Peursum 2 te laten zien in de reserve 2e klasse.

1-0 Jesse
1-1 Papendrecht
2-1 Youri
2-2 Papendrecht
3-2 Jurre

Er zijn op dit moment geen medelingen.

Er zijn op dit moment geen afgelastingen.