Aan de leden en ouders van jeugdleden van VV Peursum

Vrijwilligerswerk bij Peursum, ook iets voor jou?

Peursum werkt momenteel aan een regeling die vrijwilligerswerk bij de club gemakkelijker moet maken. Ook zal vrijwilligerswerk in de toekomst minder vrijblijvend zijn. Iedereen - leden en ouders van jeugdleden - zal naast voetballen of trainen wat voor de club moeten doen. Volgens de Werkgroep Peursum 2.0 is dat nodig, omdat het door veranderingen in de maatschappij steeds lastiger wordt voldoende mensen voor de vereniging te krijgen.

Zonder voldoende vrijwilligers redden we het niet…

De maatschappij verandert. We zijn tegenwoordig lid van meer dan een (sport)vereniging, gaan later met pensioen, richten onze vrije tijd anders in of ervaren hoge prestatiedruk op werk en school. Hierdoor, maar ook door andere oorzaken, komt het vrijwilligerswerk voor verenigingen steeds meer onder druk te staan. Een tendens waar de meeste verenigingen mee te maken hebben. Gelukkig beschikt VV Peursum nog over gemotiveerde vrijwilligers die enkele of soms vele uren per week actief zijn voor de club. Maar het wordt steeds lastiger om mensen te vinden die vertrekkende mensen opvolgen. Zoals commissieleden, bestuurders, scheidsrechters, kantinemedewerkers, mensen die de velden onderhouden etc. Alle reden dus om na te denken over hoe we meer mensen actief bij de club kunnen betrekken, zodat we het werk eerlijk kunnen verdelen. Want, iedereen heeft toch belang bij een club die z’n zaken goed voor elkaar heeft? Met - straks -  een werkelijk schitterende nieuwe accommodatie waar we weer jaren mee vooruit kunnen. Met meer mensen is de werkdruk bovendien minder, wat het vrijwilligerswerk aantrekkelijker maakt. Want niet voor niets luidt het spreekwoord: vele handen maken licht werk…

De Werkgroep Peursum 2.0 heeft een richtlijn voor vrijwilligerswerk opgesteld, die voor alle leden gaat gelden. Maar ook van ouders van jeugdleden wordt een bijdrage verwacht. Hoe het ‘vrijwilligerswerk in een nieuw jasje’ er uit gaat zien? Dat hopen we binnenkort te presenteren. Een van de punten waaraan gewerkt wordt, is een digitaal platform om het inroosteren voor werkzaamheden of diensten gemakkelijker te maken. Zodra dit gereed is, zal het nieuwe vrijwilligersbeleid van kracht worden.

Hebben we je nu al enthousiast gemaakt en wil je reageren? Mail dan naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Een nieuw seizoen

Voor de meesten liggen de vakanties achter ons. De trainingen van het nieuwe seizoen zijn weer begonnen, oefenpartijen en toernooien staan op het programma. Hopelijk heeft de vakantie inspiratie opgeleverd voor een succesvol seizoen 2019-2020. En wie weet, inspiratie om naast het actieve voetbal een bijdrage te leveren aan het (vele) werk binnen de VV Peursum. Je bent van harte welkom!

Met vriendelijke groet,

Werkgroep Peursum 2.0

Corina de Kok, Linda van den Berg, Jan Zwakhals,

Twan Romeijn en Dick van der Kooij (voorzitter)


11 okt 2019
Klaverjassen
 • 08 nov 2019
  Klaverjassen
 • 09 nov 2019
  Oktoberfest
 • 06 dec 2019
  Klaverjassen
 • 20 dec 2019
  Boutkaarten
 • 10 jan 2020
  Klaverjassen
 • 14 feb 2020
  Klaverjassen
 • vvPeursum