• Logo Rabobank
 • Stout Logo
 • Van Noordenne Logo

Klaverjassen – het einde

Het kaartseizoen is afgelopen. Misschien dat de voetballers van Peursum 1 nog wat langer doorgaan met de nacompetitie, maar wij zijn er klaar mee. Het is een mooi jaar geworden. Waar ik normaal gesproken pas op het einde van het stuk de winnaar verklap, trap ik er nu gelijk mee af: Robert van Oenen is de kampioen van het seizoen 2018-2019. Ook zijn naam wordt toegevoegd aan de voet van de meest begeerde en schitterende beker van Giessenburg. Robert, namens de organisatie en waarschijnlijk ook namens je concullega’s dit seizoen: van harte gefeliciteerd!

Maar welke weg heeft deze kampioen doorlopen en hoe had het anders af kunnen lopen? Dat lees je verderop, of misschien ook wel niet. Eén mogelijk pad waar de afgelopen periode veelvuldig door één bepaald persoon over is gesproken laat ik wat minder aan bod komen. Dat was de theoretische mogelijkheid dat onze oud kampioen Peter van de Graaf de prijs nog zou pakken. ‘Slechts’ achtduizend punten waren daar voor nodig dacht hij. En ik denk dat hij daar trouwens helemaal gelijk in had, want rekenen dat kan hij wel. Kaarten daarentegen…….. Hij bleef afgelopen vrijdag nog 1.539 punten verwijderd van zijn einddoel van achtduizend. Maar toch een vierde plaats in de eindrangschikking. En we moeten trouwens ook niet vergeten dat we ‘gewoon’ een dagwinnaar hadden. Dus laten we daar maar mee starten.

Ronde 1

Rien ging als koploper deze avond in. Hij had een voorsprong van ongeveer honderd punten op Robert. Maar die was hij gelijk al kwijt. Want hij kwam samen met Marian niet aan de duizend punten. Tegenstanders Albert en Mark haalden er bijna tweeduizend. Robert ging sterk van start met 1.744 punten. Hij haalde dit aan de zijde van Jan van Waardenburg. Gerrit Peters en Astrid van de Graaf kwamen tot 1.288. Peter en Frank wonnen ruim van Adriaan en Freek, waardoor Robert ook wat verder uitliep op Freek die tot vanavond derde stond in de stand. Kees, Dicky, Teus en Jaap deden de punten netjes verdelen in hun potje. Allebei iets meer dan vijftienhonderd punten.

Ronde 2

In deze ronde moesten Robert en Rien tegen elkaar spelen. Aan het wedstrijdformulier te zien gunden ze elkaar niets. Roem werd er nagenoeg niet weggegeven. Beide teams haalden maar net de veertienhonderd punten. Dicky en Marian deelden mee in deze malaise. Het was in deze ronde dat Peter tot de conclusie kwam dat winnen er niet meer in zat. Hij kwam slechts tot 1.318 punten met Mark. Adriaan en Freek zaten daar ruim driehonderd punten boven. Frank en Astrid haalden met 1.843 de hoogste pot van de tweede ronde tegen Jan en Teus. Sterker nog, dit zou later de hoogste pot van de avond blijken. Er is deze laatste vrijdag namelijk zeer laag gekaart, mogelijk door de spanning. Kees en Jaap gingen uiteindelijk ten onder tegen Albert en Gerrit Peters, maar haalden toch bijna nog vijftienhonderd punten.

Ronde 3

Ook in ronde drie speelden Robert en Rien tegen elkaar. Dit keer was het geen afbraakpot. Rien had Adriaan als maat (dit keer kwam Adriaan er voor 20:30 achter dat het klaverjassen was) en ze kwamen tot 1.792. Robert en Dicky strandden op 1.110. De familie van de Graaf speelde tegen elkaar. Peter met Freek en Astrid met Teus. De eerstgenoemde wonnen met 1.677 tegen 1.245. Kees en Albert haalden 1.801 punten en Jaap en Marian kwamen tot 1.821. Hoe zou de tussenstand er nu uit ziet na drie ronden?

Albert (5.349), Adriaan (4.921), Frank (4.811), Freek (4.806), Kees (4.799).

Als we nu zouden stoppen zou het eindklassement als volgt zijn: Rien, Robert, Freek, Astrid en Peter.

Ronde 4

Albert had een riante voorsprong voor het ingaan van de laatste ronde. Maar doordat hij samen met Astrid niet verder kwam dan 1.046 tegen Gerrit Peters en Mark Schreuders kon hij de dagzege wel eens kwijt raken. Dit zou niet aan Adriaan zijn want die verloor samen met Jaap van Teus en Marian, 1.315 om 1.567. En ook Frank en Freek zouden de dagzege niet halen. Want ondanks dat Freek de tafel goed kende (hij speelde alle potten aan

tafel 1) verloren Frank en Freek ruim van Kees en Dicky. Het feit dat ze nog zo eerlijk waren om een optelfout van driehonderd punten op te merken en te laten corrigeren werkte ook niet in hun voordeel. Met 1.785 hengelde Kees trouwens de dagoverwinning binnen met een totaalscore van 6.584. Normaal gesproken mag je met zo’n score blij zijn als je een vierde of vijfde plaats binnensleept. Maar Kees zal er niet om malen en kan deze overwinning weer toevoegen aan zijn uitgebreide palmares.

Maar natuurlijk ging het vandaag om meer dan de dagzege. Het eindklassement zou beslist worden. En wederom was het lot gunstig. Rien en Robert zaten voor de derde keer deze avond tegen elkaar. Rien en Jan konden nog redelijk lang qua punten in de buurt blijven van Peter en Robert. Maar op het eind ging het mis. En dat ze slechts 40 roem haalden werkte ook niet mee. Een baaldag voor Rien die hij gelukkig nog weg mocht strepen. Maar desondanks was het niet genoeg om Robert van de titel af te houden.

Eindstand van de avond

Er waren deze avond vier prijzen te verdelen. Hieronder de eindstand.

Einde 3

1e Kees Westerhout 6.584

2e Peter van de Graaf 6.461

3e Albert Jansen 6.395

4e Adriaan Hoogendoorn 6.236

Eindstand van de competitie

1e Robert van Oenen: 44.224

2e Rien Deurloo: 44.168

3e Freek Griffioen: 43.966

4e Peter van de Graaf: 43.316

5e Frank aan de Wiel: 43.202

6e Kees Westerhout: 43.156

7e Astrid van de Graaf: 43.112

8e Teus Jongkind: 42.259

9e Gerrit Peters: 41.605

10e Jan van Waardenburg: 40.362

De poedelprijs was voor Jan, en de mooie beker gaat naar Robert.

Einde 2

Einde 4

Tijdens het seizoen zijn er verschillende personen geweest die (tijdelijk) de koppositie hebben gepakt. In onderstaande grafiek is dat mooi te zien. Onze diesel Freek kwam steeds dichterbij maar kon de stap naar de kop net niet maken. En Rien heeft vaak de kop gehad maar het seizoen duurde voor hem één avond te lang.

Positie

Namens de organisatie: Allemaal bedankt voor het meespelen dit seizoen. Volgend jaar gaan we weer verder.

Freek en Frank

Einde 1 

 

mededelingen

Geen mededelingen

afgelastingen

Geen afgelastingen

klik hier voor meer info

Vacatures

Wij zijn op zoek naar jou!

[FOUNDATION SPONSORS]

Foundation sponsors

 • Adminance Logo
 • Aenr Logo
 • Albert Heijn Logo
 • Electro World Logo
 • Hak Installatieservice Logo
 • Hoogenboezem Logo
 • Logo Asian Delight
 • Nooteboom Logo
 • Peinemann Logo
 • Plein2 Logo
 • Rabobank Logo
 • Sportshop Vlot Logo
 • Stout Logo
 • Van Noordenne Logo

LAATSTE NIEUWS - Klaverjassen – het einde

Contact

Voetbal Vereniging Peursum

Sportplein 1

3381 LL Giessenburg

0184 - 65 17 19

secretaris@vvpeursum.nl

© 2018 - 2020 | Ontwikkeld door COMMPRO