• Van Noordenne Logo
 • Logo Rabobank
 • Stout Logo

Peursum 2 en de weg naar het Kampioenschap!!! Deel 10

Zaterdag 11 Mei 2019

Schelluinen 2 - Peursum 2

Uitslag 0 - 3

Er zijn van die historische gebeurtenissen die onze kinderen al op de school mee krijgen. Neem nou bijvoorbeeld Piet Hein die in 1628 de Spaanse Zilvervloot veroverden. Of Neil Amstrong die in 1969 als eerste mens een voet op de maan zette. Barrack Obama als eerste Amerikaanse president van Afrikaanse afkomst. En nu is daar zaterdag 11 Mei een stuk geschiedenis bijgekomen. Peursum 2 is kampioen geworden!!! Jawel u leest het goed, zaterdag 11 Mei is de kampioenschaal veroverd door de mannen van Paul, André en Hans. De laatste keer dat een 2e elfstal kampioen wist te worden bij Peursum was in het jaar 1984.....! Om u een indruk te geven hoe lang dit geleden is. In 1984 kon u de computer Apple Macintosh ( u weet wel, zo'n computer met een enorme "bult" achterop het beeldscherm) kopen. Was het Nederlands Elftal nog geen eens Europees Kampioen voetbal geworden. En was de gehele selectie, met uitzondering van de technische staf en 1 speler (deze is natuurlijk wel van de buitencatogerie) nog niet eens geboren! En trainer Paul heeft dit huzarenstukje voor elkaar gekregen. En dit kan natuurlijk geen toeval zijn. Er was eens een bekende trainer die na een succesvolle periode zijn club verliet en na een lange tijd weer terug keerde. En daarbij de beroemde woorden sprak: de cirkel is nu rond. U raadt het al, Louis van Gaal. Helaas voor meneer van Gaal was de 2e periode bij Ajax bij lange na niet succesvol. Wij hebben bij Peursum 2 dus onze eigen Paul van Gaal. Alleen wel met 1 groot verschil. Deze man keerde wel met groot succes terug. Zoals u misschien weet heeft Paul onder zijn vorige ambtsperiode bij Peursum 2 promotie naar de 2e klasse behaald via de nacompetitie. En nu naar een aantal jaren afwezigheid is dus de titel een feit!

Door het fantastische feest wat na afloop is gevierd, is het korte termijn geheugen enigszins aangetast. Ik zal proberen deze historie zo goed mogelijk op papier te zetten. Vandaag stond dus de uitwedstrijd met Schelluinen 2 op het programma. Hoe stonden de zaken er nu eigelijk voor? Bij winst waren we de dus verzekerd van de titel, ook al zou de ploeg uit Hoornaar ook winnen. Met een nagenoeg volledig fitte selectie (alleen Nijs was nog herstellende van zijn blinde darm operatie) vertrokken we naar Schelluinen.

KS

Trainer Paul had het ons nog maar is goed in de oren geknoopt tijdens de wedstrijdbespreking. Vandaag moest het maar eens beslist worden want hij wilde graag weer wat uurtjes slaap inhalen na al die slapeloze nachten. Gemakkelijk zou dat zeker niet worden dachten we. Met toch de kampioen spanning bij sommige spelers in de benen, en de moeilijke thuiswedstrijd tegen Schelluinen zouden we alles moeten geven. De wedstrijd begon en de sfeer was uitstekend rondom het veld. Waar toch zoveel toeschouwers langs de lijn stonden dat er bijna nog een tribune gebouwd moest worden om iedereen een goed plekje te geven. Het team van Schelluinen had een hoop nieuwe gezichten gekregen ten opzichte van de vorige wedstrijd, waardoor ze toch wel wat kwaliteit hadden ingeleverd. Toch begon de ploeg Schelluinen wel wat beter aan het duel. Wat in het begin van de 1ste helft 2 enorme mogelijkheden opleverden. Bij de 1ste kans werd een steekbal gegeven vanaf de rechter kant richting onze 16 meter. Maar voorkwam Ronald op het nippertje met een sliding dat de spits van Schelluinen kon uithalen. De 2e was een scrimmage voor onze goal. Waar onze keeper Buffon en Tomas zich voor de bal gooide. De spits van Schelluinen presteerde het toch de bal met een hakje op de binnenkant van de paal te krijgen. De bal kwam terug vanaf de paal, rolde tergend langzaam op de doellijn en werdt daarna gevangen door keeper Buffon die zich als een roofdier op de bal stortte. Heel Schelluinen schreeuwde om een goal. Maar vlagger Hans, eerlijk als altijd zag dat het geen doelpunt was. Na de wedstrijd legde hij nog eens uit dat de doellijnen van Schelluinen breder waren als normaal waardoor hij de goal nooit goed kon keuren. Goed gezien Hans!

Na deze fase kwam Peursum 2 wat beter in de wedstrijd. En na ongeveer een half uur spelen was daar onze Mitchell, die na een schitterende actie van Martijn die vanaf de rechterkant langs 3 man slalomde de bevrijdende 0-1 op het scorebord zette vanaf randje 16 meter. Schelluinen ging daarna nog meer voorruit voetballen en er onstond een enorm gat achter de verdediging. Iets wat je met zo'n dodelijke aanval als Peursum 2 natuurlijk niet moet doen. Een minuut of 5 voor de rust wat het, wie anders, dan Mitchell de Jong Huisman die dankbaar gebruikt maakte van deze ruimte. Een lange bal van achteruit werd opgepikt bij de middenlijn door Mitchell. Hij nam de bal in de sprint nog een paar keer als een zeehond mee richting de goal van Schelluinen. En faalde niet oog in oog met de keeper van Schelluinen. 0-2! Met deze stand zochten we de kleedkamer op.

Trainer Paul was er in de rust toch niet helemaal zeker van. Met het spektakelstuk tegen VVAC nog in het achterhoofd was het natuurlijk ook dezelfde stand in de rust. Gelukkig voor hem maakte zijn spelers het niet zo spannend als toen.

KS 2

De 2e helft begon eigelijk hetzelfde als het laatste gedeelte van de 1ste helft. Schelluinen voetbalde erg aanvallend en ver van de eigen goal af. Peursum verdedigde en gaf niks weg en probeerde met de counter de beslissing te maken. Dat lukte ook na ongeveer een uur spelen toen Kay met een prima voorzet vanaf rechts de spits en slangenmens Jurre vond. Die stond net in het veld, nog geen sprint getrokken en ramde de 0-3, en dus de beslissing, tegen de touwen! Waar iedereen eigenlijk dacht dat we nog wel een aantal minuten moesten voetballen, had de scheidsrechter daar een totaal ander idee over. Het feest was er zeker niet minder om. Dolle vreugde op het veld! En eindelijk na een seizoen hard werken was de schaal dan toch echt voor Peursum!

Hier eindigt dan het voetbalverhaal van Peursum 2. Met zaterdag 11 Mei 2019 als hoogtepunt met een kampioenschap. Een gebeurtenis waar mensen later over zullen vertellen tegen hun kinderen en kleinkinderen. Waarschijnlijk met de woorden: er was eens een simpel "ploegie" uit Giessenburg…

Ik wil alvast de spelers en technische staf bedanken voor dit fantastiche seizoen! En heel veel succes wensen voor volgend seizoen in de 2e klasse! Gegroet!

RVR

mededelingen

Geen mededelingen

afgelastingen

Geen afgelastingen

klik hier voor meer info

Vacatures

Wij zijn op zoek naar jou!

[FOUNDATION SPONSORS]

Foundation sponsors

 • Adminance Logo
 • Aenr Logo
 • Albert Heijn Logo
 • Electro World Logo
 • Hak Installatieservice Logo
 • Hoogenboezem Logo
 • Logo Asian Delight
 • Nooteboom Logo
 • Peinemann Logo
 • Plein2 Logo
 • Rabobank Logo
 • Sportshop Vlot Logo
 • Stout Logo
 • Van Noordenne Logo

LAATSTE NIEUWS - Peursum 2 en de weg naar het Kampioenschap!!! Deel 10

Contact

Voetbal Vereniging Peursum

Sportplein 1

3381 LL Giessenburg

0184 - 65 17 19

secretaris@vvpeursum.nl

© 2018 - 2020 | Ontwikkeld door COMMPRO