Sponsoravond VV Peursum

Op woensdag 27 maart mochten de sponsoren van onze mooie voetbalclub zich weer opmaken voor de jaarlijkse sponsoravond. De locatie was café Olt Ghiessen in Giessen Oudekerk. Dit is al vele jaren de gebruikelijke locatie om onze sponsoren te fêteren. En voetbalvereniging Peursum is zowel de club is van Giessen Nieuwkerk als Giessen Oudekerk dus dat maakt Olt Ghiessen een prima locatie.

Op de uitnodiging was vermeld dat de sponsoravond dit jaar in een ‘andere setting’ zou plaatsvinden. Als publiek mochten we natuurlijk nadenken en raden wat deze andere setting zou zijn. Als snel werd duidelijk dat er dit jaar meer nadruk zou liggen op het netwerken en praten met elkaar in plaats van luisteren naar één persoon. Hier was de zaal ook speciaal op ingericht. Waar de afgelopen jaren de stoelen met Noord Koreaanse vooraf bepaalde precisie in rijen achter elkaar stonden was het ditmaal speels ingericht. Allemaal aparte ronde tafeltjes.

Er was gekozen om geen speciale spreker uit te nodigen. Geen Mario Been (we waren hem al vergeten maar Fred van den Heuvel herinnerde zich hem nog), René van der Gijp, Michael Boogerd of Bas Nijhuis. Nee vanavond zouden er lokale sprekers zijn: Karel de Kreij, Ad van der Aa, Wim van Genderen en Fred van den Heuvel. Die laatste had trouwens een kleine bijrol, daarover later meer.

Om kwart over acht was het zo ver: de avond werd geopend door de nieuwe spreekstalmeester Karel de Kreij. Hij heeft het stokje overgenomen van Marco Muilwijk. De agenda van de avond werd even doorgenomen en aan de liefhebbers van spelletjes was gedacht. Zoals zo vaak in dit café was er ruimte gereserveerd voor de befaamde petje-op-petje-af-quiz. En dit keer niet met muziekfragmenten, maar over VV Peursum-weetjes. Maar alvorens hier mee aan te vangen moesten we eerst nog het officiële programma doorlopen:

1. Een praatje van de voorzitter
  2. Een verslag van de bouwcommissie

Sponsorcommissie Voorzitter

Het praatje van de voorzitter werd gedaan door Ad van der Aa. Ad is in zijn vrije tijd voorzitter van de voetbalclub, maar is in het dagelijks leven docent. En dat was te merken. Na eerst wat Wikipedia kennis over ‘het spits afbijten’ te hebben gekregen, gaf Ad ook inzicht in de binding die VV Peursum heeft met de kernen waarin zij opereert. Met wiskundige onderbouwing wist hij ons duidelijk te maken dat één op de acht inwoners van Giessenburg en Giessen Oudekerk lid is van Peursum. Met de lokale binding zit het dus wel snor en dat is ook het geval met de binding met sponsoren. Een geweldig aantal van 120 sponsoren hebben we op dit moment. Een aantal om trots op te zijn!

En toen kwam de aap uit de mouw: die sponsoren hebben we allemaal hard nodig de komende jaren. Op de sponsoravond van 2007 was al gemeld dat er een nieuw sportcomplex aan ging komen. Het heeft even geduurd maar nu na twaalf jaar lijkt het toch te gaan gebeuren. Zonder tegenslagen worden de eerste palen in mei 2019 geslagen. En dat was een mooi bruggetje naar de presentatie van Wim van Genderen.

W. van Genderen

In vogelvlucht nam hij ons mee door het plan. Van de grove tekening naar de mooie gedetailleerd maquette. Het werd duidelijk dat er zoveel mogelijk geprobeerd wordt om de sponsoren te betrekken bij de bouw. En voor diverse onderdelen van de bouw lijkt dat ook te gaan lukken.

Wim gaf het stokje nog even terug aan Karel die nog een koppeling maakte met het ‘andere jasje’. De sponsorcommissie wil nieuwe sponsormogelijkheden gaan aanbieden. En het mooie is dat (potentiele) sponsoren zelf ook ideeën mogen aandragen. Hoe makkelijk wil je het hebben!

Fred van den Heuvel maakte gelijk van deze situatie gebruik door aan te geven dat hij het eerste vaatje bier wilde sponsoren aan de club als de nieuwe kantine af is. En zoals zo vaak doet goed voorbeeld volgen. In een mum van tijd waren er al meerdere vaten bier gesponsord. Goed gedaan Fred!

F. v.d. Heuvel

Karel mocht het hoogtepunt van de avond, petje-op-petje-af, presenteren. En allereerst petje af voor de personen die de vragen hadden bedacht…..deze waren niet gemakkelijk zeg! Na een enerverend spel mocht Carlo Mekes zich als winnaar kronen. Als beloning mocht hij een enorme paashaas van chocola mee naar huis nemen. De overige aanwezigen moesten het doen met een zakje paaseitjes.

C. Mekes

Na afloop was er nog voldoende tijd om te netwerken en te genieten van de heerlijke hapjes die tussendoor geserveerd werden door de culinaire toppers en uitstekende bediening van Olt Ghiessen. En om die hapjes weg te spoelen was er voldoende gerstenat, maar ook wijntoppers van sommelier Fred van den Heuvel. Dit was een prima bijrol voor hem. Al met al een geslaagde avond.

Namens de sponsorcommissie: allemaal bedankt voor jullie aanwezigheid!

Sponsoravond 2019

11 okt 2019