Peursum 2 en de weg naar het......... Deel 8

Zaterdag 13 april 2019

LRC 4 - Peursum 2

Uitslag 2-2

Na de toch ietewat teleurstellende wedstrijd tegen Groot-Ammers, waar misschien de euforie van de afgelopen periode een negatieve rol speelde, stond vandaag de uitwedstrijd tegen LRC op het programma. Wat weten we over LRC? De ploeg is in het 2e gedeelte van de competitie opgeklommen naar de 3e plaats. En dat komt mede door een spits die ze uit alle hoeken en standen schijnt te scoren. Wat weten we over onze eigen positie? Bij winst zouden we een enorme sprong maken richting ons einddoel.

Jawel je merkte aan alles dat er toch een soort spanning aanwezig was deze zaterdag. Paul had ook deze tegenstander haarfijn geanalyseerd en de uitkomst daarvan weer op het bord getekend. Niets zou ons kunnen verrassen vandaag. De selectie zelf was toch wat gehavend met 3 blessuregevallen. Aanvoerder Gerrit Oskam, Jurre en Chris zaten allemaal in de lappenmand. Waardoor Jan Jochems van de JO19 ons kwam versterken. De reis naar Leerdam verliep voorspoedig. Eenmaal in de kleedkamer aangekomen maakte iedereen zich klaar voor deze belangrijke pot. De bekende bananen van Zanen en de blikjes energiedrank werden genuttigd. En vlak voor het naar buiten gaan heerste er een doodse stilte. Strakke "koppies" en serieuze gezichten. Iedereen besefte wat er op het spel stond vandaag.

Het duel werd op een "echte" grasmat gespeeld. Nouja een veld wat in ieder geval de kleur groen had kon je beter zeggen. Het verkeerde werkelijk waar in dramatische staat. En waar heel Nederland kurkdroog is presteerde ze het bij LRC om ons een moerasgebied op te sturen. Dit zou ons bekende "tikkie takka" spel niet ten goede komen. Het beginsingaal van de scheidsrechter klonk en beide ploegen begonnen fel aan de wedstrijd. De eerste 2 kansen van de wedstrijd waren toch voor ons. Na een schitterende steekpass van "Heuf" werd spits Daan vanaf het middenveld weg gestuurd richting het doel van LRC. Helaas werd deze 1 op 1 kans met de keeper naast geschoten. Niet lang daarna kwam er een prima voorzet van de zijkant met een stuit voor de voeten van de vrijstaande phantom Rietveld. Die miscchien zelf wel van deze grote kans schrok en de bal over de goal ramde van LRC. Halverwege de 1ste helft kwam zowaar LRC met zo ongeveer de enigste aanval van hun zijde toch op 1-0. De welbekende spits van de wedstrijdbespreking kwam halverwege het middenveld in balbezit. Dribbelde richting hoek 16 meter aan linkerkant en presteerde het om de bal achter de verbrouwereerde Buffon in de kruising te schieten. Ongelooflijk maar waar. De achtervolging zou weer moeten worden ingezet net zoals de laatste wedstrijden. Deze 1-0 was tevens de ruststand.

In de kleedkamer heerste ontevredenheid. Deze stand was natuurlijk onacceptabel gezien het wedstrijdbeeld. We wisten dat wij de 2e helft nog meer de bovenliggende partij zouden zijn. Dit was de laatste wedstrijden ook het geval. En komt mede doordat het conditioneel prima voor elkaar is met de ploeg. Iedere speler van Peursum 2 heeft namelijk een extra paar longen bij zich. Hoogstpersoonlijk door Paul gecreeƫrd met zijn gevreesde conditietrainingen. Vol vertrouwen werd de jacht op de overwinning ingezet.

De 2e helft was dus inderdaad een belegering van de goal van LRC. De spelers van LRC, met toch een hoop mannen op leeftijd, ramde de bal zo ver mogelijk naar voren. Of gooide zich met alles wat ze hadden voor de bal. Maar van de eigen helft kwamen ze bijna niet meer af. De kansen die wij creeƫrde in de 2e helft ga ik niet allemaal beschrijven in dit verslag want dan is een boekenrol nog te kort. Toen het rond de 65e minuut nog steeds 1-0 was werd Ronald naar de kant gehaald en extra spits Nijs het veld ingebracht. Niet lang daarna werd de moegestreden Kay gewisseld voor Jan Jochems. Het venijn van de wedstrijd zat het hem duidelijk in de staart. Waar "Heuf" in de 80e minuut voor de bevrijdende 1-1 zorgde met een rake kopbal. Maakte LRC niet lang daarna warempel de 2-1. De bal werd vanaf het middenveld over onze verdediging geschoten. Waarna de spits ervandoor ging en de 2-1 laag in de linkerhoek schoot. Gelukkig voor ons was daar nog onze phantom Rietveld die in een van de aller laatste secondes van de wedstrijd de bal in de 16 meter na een scrimmage voor zijn voeten kreeg en de 2-2 kiezelhard tegen het net schoot. Zo werd er op de valreep toch nog een punt binnen gesleept voor Peursum 2.

Zo heb je wel eens van die wedstrijden dat het allemaal net niet mee zit. Gelukkig heeft Peursum 2 zichzelf in zo'n luxe positie gebracht dat op 4 Mei thuis tegen VVAC 3 de genadeklap kan worden uitgedeeld aan de concurrentie. Tot dan!

01 juni 2019
  • 15 juni 2019