Peursum 2 en de weg naar het ....... Deel 6

Dinsdag 9 april 2019

Peursum 2 - Groot Ammers 3

UItslag 2 - 2

Na de diep trieste gebeurtenis van afgelpen week was onze thuiswedstrijd van zaterdag verzet naar de dinsdagavond. Groot Ammers was dit keer onze tegenstander. Dit zou wederom geen makkelijke opgave voor ons zijn met de uitwedstrijd nog in onze gedachten (2-0 achter met de rust). In deze beslissende fase van de competitie waarbij de ene concurrent over de andere heen struikelde is onze uitgangspositie er zeker niet slechter op geworden. Een overwinning zou ons al heel dicht bij het eind doel brengen.

Dit had trainer Paul dan ook nog is op zijn welbekende tactisch papieren vel neergezet. Winnen was de opdracht. De selectie vandaag was iets anders dan anders. Kevin Vos en Nick den Hertog van de JO 19 waren de nieuwe gezichten vanwege de afwezigheid van Christiaan en Jurre ( blessures) en Ruben ( vakantie). Jawel ook voor onze Ruben die normaal gesproken eigenlijk altijd aanwezig is en nooit een training over slaat is wel eens een vakantie nodig. En dit had vrouwlief Jessica dan ook haarscherp in de gaten. Hij werd verrast met een midweekje naar Drente om even bij te komen van het tot nu toe hectische seizoen en te genieten van zijn gezin. Ruben veel plezier! Aangekomen in de kleedkamer had hij ook nog is aan ons gedacht. Elke week neemt hij namelijk een trosje bananen en de nodige blikjes energiedrank mee voor de ploeg. En deze stonden keurig voor ons klaar.

Voor deze wedstrijd was onze "eigen" scheidsrechter Richard gepasseerd en stond het duel onder leiding van een heuse KNVB scheidsrechter. Of dit de wedstrijd ten goede kwam zijn de meningen over verdeeld. Vanaf het beginsingaal begon Groot Ammers sterk aan de wedstrijd en hadden wij het erg lastig. We werden afgetroefd in de duels en kwamen slecht in ons spel. Wat na een kwartier ook resulteerde in een 0-1 achterstand. De bal werd niet goed weg gewerkt en kwam bij het middenveld terrecht. Daar pikte een speler van Groot Ammers de bal op en schoot van afstand verwoestend hard raak. Na deze domper kwamen wij wel wat beter is ons spel. Das Phantom Rietveld schoot na ongeveer een half uur spelen met hulp van de keeper van Groot Ammers de 1-1 tegen de touwen. Deze stand vasthouden tot de rust zo mooi zijn. Maar niets was minder waar. Vlak voor de thee kreeg Groot Ammers nog een corner waarbij ook nog is de 1-2 werd binnen gekopt. Er zou net zoals in de uitwedstrijd een achterstand goed gemaakt moeten worden in de 2e helft.

In de rust werd 2 keer gewisseld. Captain Gerrit Oskam moest geblesseerd de wedstrijd staken. Aron kwam voor hem in de ploeg. En Nijs kwam voor Gerrit "heuf" in de plaats. Met deze wissels en de peptalk van Paul moest de jacht naar de overwinning worden ingzet.

In de 2e helft was het wedstrijdbeeld totaal veranderd. Vanaf het fluitsingaal werd Ammers vastgezet op de eigen helft en ontwikkelde we een soort stormloop op de vijandelijke goal. Binnen 1 minuut kreeg Das Panthom Rietveld een kans vanaf de linkerkant van de 16 meter. De bal werd half gered door de keeper en net voor of op de doellijn door een verdediger weg geschoten. Pech dus voor Peursum 2. De sfeer in de wedstrijd werd ondertussen ook behoorlijk grimmig. Waar toch regelmatig een ippon of een grove charge te zien was. Deed de scheidsrechter zijn uiterste best om er langs heen te kijken of gewoon te doen alsof het volledig normaal was. Buiten deze narigheid om kregen we nog behoorlijk wat kansen en loerde Ammers toch vooral op de counter. Hierdoor onstond nog een reuze kans waarbij heel onze vedediging en keeper Buffon eigenlijk al gezien waren. De bal werd vanaf de 16 meter terug gelegd en de spit van Ammers dacht te scoren toen onze laatste man Tomas zich als een panter voor de bal gooide en met een lichaamsdeel net voorkwam dat de achterstand nog groter werd. Met Nick den Hertog in de ploeg voor Kevin kwam er nog een aanvallende speler binnen de lijnen. En uiteindelijk rond de 80e minuut viel toch de dikverdiende 2-2! Een corner van ons werd niet goed weg gewerkt door de verdediging van Ammers. Waar onze kilometervreter Nick Korevaar er als de kippen bij was om de gelijkmaker tegen de touwen te schieten. In het laatste gedeelte van de wedstrijd gingen we nog op zoek naar de winnende goal. Maar verder dan een bal op de paal van Nijs kwamen we helaas niet meer waardoor 2-2 de eindstand werd.

Met nog 5 finales voor de boeg hebben we zaterdag 13 april een nieuwe mogelijkheid om de "boel" vroegtijdig te beslissen. LRC uit Leerdam is dan de tegenstander. Hopelijk tot dan!

15 juni 2019
De Kreij Wedstrijd VE